Thursday, June 4, 2009

urang sarawak punya hal

uissh bukan main lg mr shaifull semalam, mcmkan dia yg berlakon dlm cita warkah terakhir tu. dr ari senin lg, bila mustika dah start, dia asyik dok bercakap pasal cita tu ja, aku tau la dia kalut nak tgk sbbnya "bahasa pengantar" cerita tu dlm bahasa sarawak. eleh poyo ja.

cita tu pasal rosli dobi, yg bunuh org british yg dok kat sarawak thn 1949 dulu. actually aku pun sama naik ngan dia gak, aku x pk sgt pasal jalan cerita, tp aku dok syok layan bahasa depa. jaik urg british ya, heheehhe... hensem ja bila tony yusof berkelaka lam bahasa sarawak. rasa dan2 tu nak masuk dlm tv dan p ke tahun 1949 gak, tp nnt aku sebaya ngan mak aku plak. mr shaifull, sila jgn jeles.

dia punya kekalutan nak tgk cita rosli dobi ni, sampaikan dr dapuq dia boleh tanya aku, pukul berapa benda tu start, ish letihlah. dia asyik dok pk rosli dobi ja, yg bini dia dok men"dobi" baju dia anak beranak petang semalam, dia x kisah pun. pang laju2.

tp x pa, aku tau dia rindu ngan bahasa dia. kalau aku di tempat dia pun maybe sama gak. x palah, layan je lah bang oi mustika tu selagi larat sampai end of this month :)

p/s : abang, kitak makan apa tghari tok? kamek pegi sogo nnt. bye

7 comments:

AiNeRzA said...

huh...dah smpi sogo tu ha...kamek ingat pun nak ke sana jugak...hihihihi

honeylanz said...

wah..kitak mau pg sogo lagik? mau mek neman kitak kah?hehehe lama x kelakar swk.dolok2 nang dah fasih la juak..

zailamohamad said...

wah wah wah..banyaknyer n3 dalam satu hari..xterbaca Zaila;p

green apple said...

ohhh....bahasa sarawak aku dah tunggang langgang skang

ise said...

wah kena belajar bahasa serawak ni.agak payah gak nak sebut

Willie said...

blom lagi tengok. tapi aku tau ler diorang pakai bahasa sarawak. Heheh

CT NORAMIZA said...

ainerza - jom sama2 habihkan duit kat sogo :)

has - iboh temanlah, kamek pun pandei pegi sendirik bah

zaila - biasalah, roh rajin masuk dlm badan

green apple - kak, toksahlah, takut2 kang pitam plak org sarawak baca bahasa akak nnt

ise - pelan2 kayuh ok :)

willie - tgklah, meleleh air liur husband kamek nangga cerita ya, biasalah sifat kenegerian kan :)