Monday, June 22, 2009

hp oh hp




ish tragis betoilah kisah aku ni, hp aku buat hal plak. ari sabtu lepas, aku malas nak charge, kiranya dr jumaatlah battery hp tu kong, kemalasan aku tu membawak sampai ke petang sabtu, bila dah rasa2 mak aku nak call, barulah aura rajin mai kat diri aku.

sekali dlm pada aku terhegeh2 nak charge battery tu, x blh plak, aku tonyoh, tekan, hempas, bukak tutup bukak tutup, tekan lubang tu kuat2, tarik, sengetkan charger, tepuk2 kepala charger tu kuat2 mcmkan nak tercabut kepala plag tu, dia tetap x nak charge. eee hp ni, cukup2lah aku sorang ja degil ketegaq dlm umah ni, x payahlah hang nak join the club plak.

masa tu darah aku nak naik ke kepala melalui saluran esofagus aku, dan2 tu aku berletiaq sorang2. bila dah berletiaq sorang2, masa tu gak aku berangan jadi kaya, kalau kaya tentu duit byk dlm purse kan, kalau dah duit byk gila dlm purse, nak ja aku teruih p kedai hp mlm tu gak, kalau apek tu dah tutup, akan ku ketuk pintu kedai dia sekuat2nya sampai dia bukakkk.

dan2 bila dia bukak ja pintu tu, "apek, blackberry 23". ha gila tamak dak aku kalau byk duit, sungguhhhh, mmg aku beli 23 blackberry, 10 utk aku, 10 utk laki aku, 3 lg utk rifqy main ketuk2 kat tanah sekangkang kera depan umah aku. eee tu kalau.

la ni dia buat penyakit lg, suka2 hati dia off, bila aku nak jawab call, dan2 tu dia mati, pastu saja2 dia bunyi ambik perhatian dr aku, bila aku tgk kat dia, dan2 tu dia suruh insert sim, hang x sakit hati??? aku dah sakit hati ni, jgn bengkak hati dahlah, x dak sapa nak derma hati kat aku plak nnt, susahhh.

aku nak kena pk mcm mana nak rompak bank nak beli hp baru ni :( uwaaaaa...

15 comments:

KV said...

huhu..sakit jiwa bila takdak hp. Ku memahami mu. hik hik

iena said...

sabaQ....biasa la tu...dan2 time nk guna time emergency dan2 tak bley pakai kan...

CT NORAMIZA said...

KV - terima kasih kerna memahami daku :) ahhakksss

iena - dah puaih sabaq ni, rasa nak tempeleng ja hp ni hohhh

Zura Hasan said...

kak..lempaq dlm paghit la...kehkehkehkeh...mandi bunga ka...;P

CT NORAMIZA said...

zura - satgi lempaq, nak guna apa plak :) hehehehe

bukhairiah said...

xdpt blackberry, bli blueberry jer kt market...or strawberry..kenyang ckit.kekkekee

cian dier..pkai nokia 3310 musti tahan lamer..huhuuhu

Willie said...

Time to buy a new one

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - uwwwaaaa...3310 ada lg x sekarang?

willie - omg, matila

zailamohamad said...

kelakaq r akak ni;-) tersengih sorang2 saya baca entry ni;)

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu datang blog gua..

ada kenduri sket..

nak follow pun takpa..

honeylanz said...

huh!! hp lg penting dr purse skrg..nak2 time purse dak kosong...huhu..kalu beli 23 blackberry tu..has nk gak satu deh...huhuh..

ise said...

Biasa ah dah ujung2 bulan time gaji,dia pandai lak buat hal he he

CT NORAMIZA said...

zaila - lawak ka? org tgh sedih dia kata lawak pulak budak ni :)

FdausAmad - ok, nnt wa datang, wa follow lu sekali bro

has - yap betul, purse x dak pun x pa, janji duit ada :) ok, nnt saya masukkan nama awak dlm list blackberry tu wargahakhakha

ise - yaaaa tepat sekali, ujung bulan, tp kalau ujung bulan tu mcm2 nak dibayarr ooo, mengerikannnn

Nurhayati said...

hihih kalau 23 tu mampu beli blueberry cake hahahah

CT NORAMIZA said...

yati - err camna tu, x paham, lost kejap :)