Monday, June 22, 2009

ya allah ya tuhanku...

kau kuatkanlah imanku dan jugak tenaga aku utk hari sabtu ni.

adoi la, rambut rifqie dah panjang lor, menakutkan. mmg menakutkan, kalau anak org lain boleh duduk elok2 kat kerusi tu, tunggu ja "diperlakukan" oleh tukang gunting tu, tp anak aku, lainnnnnnn. dia boleh meronta mcm anak kambing boer. sungguh mencabar keimanan aku. dahlah kadang2 aku pun x berapa nak beriman tinggi.



masa ni cool lg, sambil2 kacau aku ngan mr shaifull layan bfast, dia pun sibuk ngan lok (bantal peluk) dia tu. hang tunggu satgi, habih kacau bilau, kalau org lain potong rambut, diri sendiri ja kena bungkus, dia potong rambut, dgn2 aku sekali serupa hantu bungkus.



masa ni, semua skill aku bawak keluaq, silat pulut, aku combine dgn tomoi, aku selang selikan dgn yoga, barulah settle nyonya tu buat keja dia, padahal kat situ bukan main cantek lg depa provide kerusi mcm keta mainan tu, pastu siap ada pasang vcd nemo lg, hohhh langsung dia x heran, yg dia tau, nak melekap ngan aku ja.

tu yg aku fobia nak tunggu hari sabtu nih, kalau nyonya tu gunting rambut oklah, buatnya tengah bersilat2 tu, terpotong benda lain, haru. x pasai2 ja nnt aku silatkan nyonya tu plak. x pa, mintak2lah dia dah bijakkkkk 2000x dr bln 1 hari tu.

eqy, ari sabtu nnt kita potong rambut ok (dah 20x aku zikir kat telinga dia kot2 masuk teruih dlm hati). great eastern mall, tunggu kami kat cheeky monkey tau, err btw thanks to cpm. dia yg bgtau tempat ni utk bebudak, thanks dear!

17 comments:

bukhairiah said...

first time jumpe kdi gunting rambut gni..ada menan kete n tyg cd..huhuhu sayer pkai kedai mamak jer..jgn kene mandrem udah...

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - aikk napa plak nak kena mandrem? takut nak p kedai mamak, takut nnt tergunting tinga plak :) hehehehe sbb gaya silatan budak ni x menentu

ymn said...

aku rasa budak tu mcm ibunya juga masa kecik2...
pobia tgk gunting ..

hahaha : )

Nurhayati said...

ha amik ko abih kuar segala silat, tomoi dan yoga.. ok gak tu, sesambil tu wat exercise.. hihihi Eqy pasni ok dah potong rambutkan.. gud boy.. =)

CT NORAMIZA said...

ymn - yg sebetulnya mommy dia x penah potong rambut pun dolu2, sbb ayah dia suruh simpan rambut panjangggggggggg :) tepat sekali tekaan itu

yati - kihkihkih...susah o nak "menghensemkan" mamat sorang tu, adoi la

atty's said...

kuar ar segala ilmu..ekekekkee

CT NORAMIZA said...

atty - tu lah pasal :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adam pun ptg rambut ahad lps .. tp dia seronk laks ;-)

CT NORAMIZA said...

diana - alhamdulillah, kalau jenis yg enjoy je bila potong rambut, oklah, ini hazab mak nak pegang..

juedaniel said...

weii...utk org dewasa ada dak kerusi comei mcm tu? nak jugak aku merasa hehehehehh... maklomle, time i kecik2 dulu takdok menatang tu sume

CT NORAMIZA said...

juedaniel - ni sedaqlah diri tu, kalau dah besaq hang tu, keta size biasa baru muat, panggggg laju2.

siankan, dulu2 mana merasa semua tu, nnt aku try na, eh lupa plak nak bgtau, kat situ blh potong rambut dewasa gak tau :)

Willie said...

Aku baru jer hantar anak aku potong rambut. Dia menangis jer sepanjang rambut die dipotong. Nasib baik tak meronta.

CT NORAMIZA said...

willie - itu kira ok lg, ini jenis yg meronta ni yg x tahan, rasa nak naik darah pun ada :)

yanz said...

hheehehe, same laa anak aku, ms parking keta dpn kedai pon dia dh buat muka sebik...naik tangga, muka seposen, masuk kedai je, huwaaaaaa.......padahal dh byk kali p kedai tu...dok menangis, meraung apa sume cukup laa...dgn bapak dia skali penuh rambut-rambut.
kedai tu kt mana haa, kot2 dia suka...kalau budak2 ptg rambut kt situ bape ringgit?

CT NORAMIZA said...

yarn - kedai tu kat great eastern mall, jln ampang, jom p yarn, ok gak suasana dia, siap ada tayang cita kartun lg. nama kedai tu cheeky monkey. ari tu rifqy potong kat situ, RM25.

Anonymous said...

heheheh, siap berbungkus bangai ct nak menghensem kan baby rifqy (ni naim ngan arisa yang panggil,anak cik ct nama baby rifqy sambil buka baju goyang perut cam rifqy)heheheh aku dulu cukur sendiri makan masa 2 jam gaklah nak botakan naim dulu, tapi bila dah umur 2 tahun bw p kedai je, biasalh kecik2 mmg menguji kesabaran, nasiblah arisa rambut jenis tak byk dari lahir smpai sekarang dok seciput tu je, setakat potong belakang yg melengkoi2 je.....aku dpt bayangkan jeritan si rifqy yang kuat tu......hehehheeh sabar byk2 tau ct

CT NORAMIZA said...

nurul - heheheh aku dah sabaq bykkkkk dah nurul, susah nak jadi ibu yg baik kan, tgh cuba lah ni, kiranya dlm tempoh percubaan la sebelum dpt full license :)

bila hang balik kl?