Thursday, June 11, 2009

inilah yang harus ditempuh bila sekolah bermula

benda ni mmg dah sinonim dgn kl, bila sebut je kl, x dak benda lain yg boleh aku bayangkan, mesti benda ni je. dan bila bayang benda ni, mesti aku terbayangkan saat2 yg aku kena redah setiap hari bila sesi persekolahan bermula.

bila time cuti sekolah elok pulak lengang jalan tu, apa yg p sekolah tu semua drive keta sendiri ke ha??? pelik betoi aku. ni lah cara2 aku nak p ofis setiap hari, mmg nightmare.




tu cara2 aku keluaq umah kul 6.15, kalau keluaq kul 6.45 mau kul 10 aku sampai ofis, tp kalau ofis tu dah jadi ofis ayah aku, bolehlah kot aku buat camtu :) hehehehe gambar di ambil berhampiran restoran jejantas sg buloh, just imagine ok. naik kebas bontot aku.



gambaq aku kenalah ada, baru lengkap n3 ni. gambaq "driver" x dak, sbb tiap kali aku snap gambaq dia, dia buat muka babun, so aku delete, aku letak gambaq aku sorang, tamak kan aku? tu lah lenkali sapa suruh, kalau rasa nak glemer mcm aku :) warghakahak buat muka senonoh hoccay.



tu diaaa, mmg dahsyat lah, kalau camni hari2 mau mental sementara nak tunggu pencen. :)



hebatkan? adoi la, mmg betoilah aku rasa, budak2 sekolah yg meramaikan jalanraya ni, sbb kalau musim cuti, lengang ja jalan. utk klinda, sila get ready ya, mcm ni lah nnt bila klinda dah balik sini, tiap2 hari tempuh benda yg sama, dan sila bersedia dr segi mental, fizikal ok lg, sbb kita dok kat sebelah ja. :) hehehehe...nasib baik dah 1 thn aku pencen bab2 bawak keta p ofis ni, kalau dak, tiap2 hari aku hangin.

9 comments:

AiNeRzA said...

Ct hangin ngan jem jalan raya...hihihih...saya hangin ngan KTMB yang asyik 'TERGENDALA' perjalanannya...bila TERGENDALA mula la macam sardin...dah mengalahkan jem kat jln raya...dah x larat nak ngomel pasal KTMB nih...boleh kasi award la kat depa...huhuhuhu

nanadanny said...

lor ish, 6.15 pg aku masih bergolek di atas katil yooo...sila jeles wakaka

sian kt hg ct, jenuh tiap2 ari nak tempuh jem mcm tu, tp itu la kolumpooo...sabar je la:)

CT NORAMIZA said...

ainerza - hehehehe, jom kita sama2 hangin. ari tu rasanya ada baca pasal ktmb ni kat blog awak kan? :) sabaq2, jom kita lempang secara jemaah nak?

nanadanny - ish x elok bgn lewat, tgk mcm aku, bgn awai, rajinlah katakan :) wargahkahkaha

bukhairiah said...

pergh..6.15 dh kuar? tensennya...org br tpisat2 biji mata nk bgun...kuar umah kol 7.20..dok melaka boleh la ckp gtu ek....

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - aipppp jgn cuba nak jeleskan saya, dok kl mmglah camtu kena bgn awal huuuhuuuhuuu...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita since drive sendiri nieh pun kuar umh awal ... time x cuti sekllah mmg jemmmm

CT NORAMIZA said...

diana - hehehehee tension kan, mcmkan budak sekolah bawak keta sendiri yg boleh jam tu

@Z said...

6.15 dah kuar umah? orang dalam selimut lagi time tu dak..tengah guling2 cam tenggiling..ahahahaa

kat putrajaya ni jem sbb trepik lite banyak sangat..hmmm

CT NORAMIZA said...

az - aippp ni lg sorang nak bg org jeles, tu lah namanya org beriman az oi, org lain dlm selimut, ct dah keluaq umah, :) wargahkahka