Wednesday, June 24, 2009

keletihan melampau

aku mengalami sindrom keletihan dan mengantuk yg melampau, dah 2 ke 3 hari berturut2 aku mengantuk awal gila. bukannya mengantuk setakat huargghhh ngantoklah, tp ni jenis letak je kepala kat bantal, zuppp teruih aku lena. semalam lg melampau, yg aku ingat, mr shaifull semayang maghrib kat atas, aku plak bongkang tgk tv sambil main2 ngan rifqy, sekali aku nampak rifqy tu di hujung2 mata aku ja, last2 aku tdoq.

sindrom apa tah melanda diri aku ni. yg aku tau, aku buat benda2 rutin ja, kat umah sama, kat ofis pun sama gak.

1. kul 5.30, mr shaifull kejut, bgn, mandi, semayang, siap2, pastu tukarkan diapers budak eqy, pastu keluaq umah kul 6.15/6.20/6.30, biasalah manusia beb, mana blh sharp ja tiap2 hari :)

2. kat ofis, buat keja ofis. sambil update blog :) kuikuikui...

3. kul 4.30 keluaq ofis, tunggu mr shaifull, ambik anak kul 5.20, 5.30 sampai umah, tu pun kalau x singgah sana dan sini

4. masuk ja dlm umah, bukak tudung, terus keluarkan ayam dr freezer, keras mcm batu, rendam, sambil tu kemas dapur, masak porridge rifqy utk esok, boil water, tukar air panas dlm flusk, basuh botol2 susu rifqy, bila roh rajin ada dlm badan, kadang2 aku masaklah, ikut angin aku, kalau aku x larat dan x kuasa, mr shaifull masak, x pun beli ja, senang.

5. bila ayam dah lembut, potong2 masuk dlm porridge, sambil tunggu porridge, semayang, pastu naik atas mandi, turun bawah, makan, kemas dapur lg, sambil layan rifqy, pastu maghrib plak.

6. bila dah semayang maghrib, iron baju, bila dah lepas iron baju tu, dan2 tu aku rasa flat gila. aku x tau apa yg meletihkan aku sgt.

err kawan2 ada apa2 suggestion ker, ker aku kena minum tonik kuat :) wargahkahakha

mmg letih gila lah, tolongggg...

15 comments:

Anonymous said...

LETIH???ELOKLAH TU...KESIAN DIA....MLM NI LPS MAGRIB JE AWAK TERUS TIDO YE...KESIAN NYA....KALAU AWAK TIDO AWAL KAMI TAK KESAL....ALHAMDULLILAH LG ADALAH....BLH MAIN TUKAR CHANNEL SANA SINI...BAHAGIA NYA RASA...

ymn said...

MC ... Minta Cuti
MC ... mai Cuti ..


: )

amacam ?

CT NORAMIZA said...

anon - tu lah dia, sayangkan tv lbh dr sayangkan bini, pangg mau???

ymn - MC??? uwaaa nak cakap sakit apa...huhuuhuuuu...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adeh .. samalah dgn kita .. dgn drive sendiri ke ofis ..penattt ;-(

CT NORAMIZA said...

diana - letih kan? :(

AkuPunyaCerita said...

weh...aku pun lebih kurang camtu gak la, asai letak ja pala kat bantai, mmg hanyut la. tak dak dah sembang2 sblm tidoq mcm dulu2...letih gilos, padahai keja sama gak hari2.

CT NORAMIZA said...

along - pasai pa jadi camtu ha? letih x blh blah punyalah, gila betoi

kittycat said...

woii boh ayam ja ka? sayoq tarak? isk2...!

CT NORAMIZA said...

kittycat - ishishish nak kena terang satu persatu ka letak carrot, letak broccoli, adoi la, letih ngan kmira ni, pangggggggg

nanadanny said...

aku lagilah, menguap bape puluh kali pn x tau la klu lepas maghrib tu...

pernah sekali aku cakap kt mat nak tidoq jap lepas maghrib, kui 9.30 bru kejut aku balik, tp x sampai waktunya mat dh panggei soh aku bangun...nak tau pasai apaaaa??? nana bleh cakap kt abah die..

"abah, bila nak kejut ibu, kakak dah boring la tengok muka abah..."

adoiii la, aku dengaq tu terus gelak dan bangun tau...huhu nak tidoq awai pn x senang...uwaaaaa

kittycat said...

hahaha lawak la nana nih, ada ka patut kata boring tengok muka abah.. tak patut! tak patut! tapi lawak lahh.. hihihi!!

honeylanz said...

pernah ambik InnerShine® Prune Essence?? mcm bagus gak.. as food supplement..

CT NORAMIZA said...

nanadanny - lawak la nana, kalau ct dah lama kecik hati lari kat batu belah :)

kittycat - :)

has - penah, ada lg 2 botol dlm fridge, balik ni nak abiskan, nasib baik tolong remind :) tenkiu

zailamohamad said...

a'a..zaila dulu pon macam tu r jugak..asal balik umah jer penat..kadang2 seharian dok dala air-cond, balik umah rase lesu jer..sekarang dah kurang dah..sejak minum jus 23 herba tu (aisey terpromotelah plak)..CT jangan delete msg zaila ini..ya ampuuuuuunnn....

CT NORAMIZA said...

zaila - heheheh x kisah, tu bukan promote, tp anggaplah suggestion kan??? :)