Wednesday, June 24, 2009

raya dah dekat, tp aku x beli baju raya lg

tu diaaa ayat org umuq 30 thn nak beraya serupa budak umuq 3 thn. oiii mestilah, puasa dah dekat, nnt sapa nak jahit baju aku, x kan lah aku nak selempang ja kain tu kat badan, mr shaifull lainlah, dia blh beli yg ready made, habih2 nak jimat, dia akan pakai ja baju melayu lama tu, rifqy lak, p ja kedai, huluq duit, balik tu dah terus boleh pakai.

aku plak byk step wooo. nak pilih, nak pk, nk byr, nak antar tailor, nak pk nak buat baju kurung ke, kebaya ke (muat lg ke noksss), kurung moden ke, hish kritikal betul lah. x pa, aku akan usahakan gak, sblm bln 7 ni, aku akan make sure dah beli dan dah antar kain utk dijahit, kalau x, alamatnya raya ni aku bergaya ala2 xmaslah, boleh???



pic dr google, kena terjah ni, x blh dibiarkan, takut nanti habih diborong oleh orang2 yg shopping serupa tiada esok bagimu...

13 comments:

Willie said...

Kemeriahan Raya memang sgt terasa di semenanjung Malaysia. Di sini tak berapa sgt.

CT NORAMIZA said...

willie - eh ye ke, selalu bila balik kuching, meriah je diaorang tu, sampai nak ziarah kubur pun terpaksa delay, sbb jam :)

CT NORAMIZA said...

willie - my husband from petrajaya, jln stadium perpaduan, near sharifah mordhiah's residence.

AiNeRzA said...

Miza...x pyh susah...beli jer ready made...sama jugak ngan beli dan upah...nak survey...??? Cuba pegi maju junction....banyak choice...kat bawah sekali...hihihihi

Anonymous said...

SAPA NAK BUAT BAJU KE HAPA KE BAIK SUKAT BAJU TIME NI...COZ SAIZ SEMASA BPUASA ADALAH TIPU SEMATA-MATA....YG GENDUT AGAK2 SLIM YG SLIM BTAMBAH SLIM....YG MAINTANCE AKU GAK.....IMAN TEBAL LAH KATAKAN

CT NORAMIZA said...

ainerza - hehehehehe maju junction? boleh gak, tp rasa mcm nak tempah2 gak :)

anon - ha??? nak belanja beli baju raya? 6 pasang? ok, tenkiu lalalaa...

honeylanz said...

hmm pernah 2 x beraya di kuching.. meriah makan kek lapis n air gas!! mcm perisa ada..

CT NORAMIZA said...

has - hehehehe kek lapis makan sampai muntah, air gas pun sama, anak buah asyik tanya je, usu nak minum, usu nak minum, apa lg, telan je lah :) hehehehe...

CT NORAMIZA said...
This comment has been removed by the author.
kittycat said...

isk teruja laah tengok gambaq JAKEL nih.. tapi tahun ni mak labu takdak baju raya, harap maklum! hihihi!

CT NORAMIZA said...

kittycat - rugi kmira x buat baju, masa dgn rifqy dulu, ct ada jugak baju raya sepasang :)

Cik Qemm said...

wah da pk nak wt bj raya?raya nk dkt la ni.

CT NORAMIZA said...

Cik Qemm - ya lah, raya bln 9, ni dah nak masuk bln 7, risau sbb takut tailor x nak ambik, kalau ikut tailor kat medan mara, dia tutup order bulan 6, tp nasib baik pakai tailor lain this year :)