Wednesday, June 24, 2009

keras hati

baru hari ni (tu diaaaa, dah 30 thn hidup baru nak sedaq) aku sedaq aku mmg keras hati. betoi punya keras, hati kering. kadang2 aku blh bertolak ansur, tp bila aku dah bengang, mmg aku akan simpan dlm hati aku, aku akan pendam, menanahhhhh beb. tp aku x akan bengang kat org tanpa sebab, bila ada sbb barulah aku bengang, aku bukannya gila nak bengang kat orang kalau x bersebab.

kalau dulu, ada duit ka x dak duit ka, every 2 weeks mesti aku balik kg, masa tu aku bujang lg, aku x kisah dan x letih walaupun sampai kl dlm kul 4.30 pg, ambik cab (sorang2) balik umah. kul 7 dah siap2 nak pegi ofis, mmg x penah ada perkataan letih dlm hidup aku waktu tu, asalkan aku dpt hadap mak ayah adik aku. lgpun masa tu arwah tok aku masih ada.

pastu bila dah kawen, every month aku akan balik. masa tu rifqy blm ada lg, so kami lbh senang guna public transport, apa lg, baslah. baru ja bas tu reverse nak keluaq dr parking pudu, aku dah lebih dulu sampai kangaq, elok lepas ja tol jln duta, aku dah masuk stesyen bas bangkok, maksudnya aku dah lena laaa. :)

tp bila rifqy dah ada, kami x selesa lg guna bas, lbh senang guna keta sendiri, sbbnya, aku takut kena maki ngan org dlm bas tu kalau dah separuh perut bas tu barang kami anak beranak, eh aku bayaqlah. :) hehehehee.. tp kadang2 ada benda yg mengguris hati, kalau sekali aku blh terima, mungkin tersalah cakap, 2 kali aku cuba terima lg, mungkin tgh x dak mood, kali ke 3, aku dah rasa x blh nak terima, bila kali ke 4 kali ke 5, aku dah x boleh nak take things +ve.

kalau aku ja asyik kena, aku ja kena beralah, kadang2 aku pun x blh nak tolak ansur lg. aku pun manusia, i'm not an angel ok. tp aku rasa serba salah, bila aku dlm keadaan mcm ni, yg jadi mangsa, mak ngan ayah, bukan org lain. bila mak / kakak aku tanya bila nak balik, aku kata, nnt2 kalau ada rezeki baliklah. mesti depa x percaya ckp aku tu kan?

mesti dlm hati depa tertanya2, "aiii berapa punya kedana la engkau ni"? tp tu lah realitinya, aku blh keringkan hati aku, aku blh keraskan hati aku, semata2 x nak hadap sesetengah org. dah lama sgt aku x balik kg, dah nak masuk 5 bulan, yapp 5 bulan bg aku dah lama sgt...walaupun mak ngan ayah n adik selalu mai, tp aku tetap rindu kat kg halaman aku.

ya allah ya tuhanku, kau lembutkanlah hati aku ya allah...

9 comments:

juedaniel said...

seseorang itu buat hal lagi ke?

CT NORAMIZA said...

juedaniel - tu la... :(

Anonymous said...

tu namanya dah tua bangka...rindu kpg halaman ke rindu nak tgk tempat2 bdating masa muda belia dulu2 tu????? kpd juedaniel...lain kali kalau tak tau jgn cuba bawak berita....kpd sesiapa yg akan naik pangkat tu jgn lupa belanja kami 2 beranak...wajip tu...anak itik tok wee mandi dlm jamban...

Anonymous said...

eh2...blhlah buat komen rupanya wakakahahhhhhkuikuiii

CT NORAMIZA said...

anon - pangggg laju2 namblas kali. eleh time dia dok mengimbas kenangan lama kat kubah ghia tu kita x ckp apa pun, bila time kita nak feeling2 dating dulu2 x leh plak, dengkiiiii

juedaniel said...

anon ni nak kena lempanggg... errr tu bukan berita tu gosip namanya. i kan ala2 melodiii...kalo gosip tu belum tentu kebenarannya lagi wkaghaahahahahahah. saja suka2 bagi harapan yg tinggi menggunung kat orang. best wooooo

CT NORAMIZA said...

juedaniel - sebelum hang lempang anon, aku lempang hang dulu, pasai pa hang nak kena permainkan perasaan aku ngan ksherry, nnt aku bgtau ksherry, biaq la, x tau, eee akut...

Anonymous said...

SAPA BERANI LEMPANG DEN SUMPAH JD LEMANG....JUEDANIEL TU ALA2 MELODI YE...KALAU BUKAK TUDUNG MESTI RAMBUT KETAK GAK TU...WAKAKAKAKAHHHHH.....TKTKAN PRESTASI KRGKAN KONTROVERSI...STEADY JUEDANIEL RAMBUT KETAK

CT NORAMIZA said...

anon - nnt sat ai nak bgtau budak juedaniel tu. eee nasib baik juedaniel kan, kalau jue je, mesti terimbas kenangan lama :) wargahkahakhakah ala2 mak bedah gila lawak