Friday, July 3, 2009

aku pening kepala kan, so ni ubatnya...



hehehehe...aku dah buang luang masa kat sini tadi, sambil menghilangkan penat lelah seharian bekerja, dan menghilangkan pening kepala naik lif ke tingkat 22 dr tingkat 5 berulang2 kali, sampai lif tu pun naik lebam aku kerjakan button dia.

niat di hati hanyalah mencari ketenangan (tenanglah sgt), p dgn hanya membawa beg kecik utk mengisi hp, duit sket, dan jugak sekeping kad kredit kad atm. jadi bila aku buat camtu, dgn rasa bangganya, aku dah set dlm palaotak aku sendiri, aku x akan beli apa2 dlm masa kegawatan ekonomi aku sendiri.

aku pun jalanlah, dgn relax dan coolnya sbb perut dah terisi dgn nasi. sampai ja kat jakel, masya-allah, punyalah ramai umat, aku boring kat bwh, terus tuju ke tingkat atas dan telah difollow oleh sa jakel. hallamak, habihlah aku, tp dlm hati aku, alah hang x boleh "apa2kan" aku sbb aku x bawak duit.

bila dah sampai kat atas, saja belek2 sana belek2 sini, bila dia suruh aku amik 1 kain tu, motif rama2, cantek siot, tp bila pk, setakat pakai sebulan 2, nak buat apa, nnt dah x in corak tu, x bestlah, tp rasa cam nak p beli gak nnt2. sbb suka sgt ngan butterfly yg megah itu :) aku kata ngan dia, x pe lah kak, saya x bwk duit ni, bawak atm kad je (sila jentik mulut yg gatal).

boleh guna kat sini, ambiklah 1, friday special. haaa??? boleh guna lah plak bendalah tu, adoi la, habihlah aku satgi, last2 dgn x rasa berdosa dan bersalahnya, aku ambik chiffon, nasib menyebelahi aku sbb free lining. hehehehee....syok syok (mr shaifull, sila jgn pitam)

bila dah beli kain kat jakel, kenalah merantau memantau ke ariani pulak kan, barulah lengkap hidup aku ni. bila dah masuk ja dlm ariani tu, hadoihhh 50%, 15%, 20%. kalau hangpa nak buat apa, mestilah ambik jugak kan. mmm mmg aku ambik pun, tp bukan utk padankan dgn baju ke ofis baju raya yg aku beli tadi tu, tp utk baju lain. legaaaa

dah2, aku nak solat sunat taubuat taubat ni sambil istighfar byk2, bukannya apa, satgi x pasal2 kena zikir kat telinga plak ngan mr shaifull. camera x bawak, dia sedang berehat2 di umah, jadi x dak gambaq. i'm sorry.

7 comments:

honeylanz said...

huh..teringin sgt nk masuk ariani..tp berkurun x pg jln TAR...blom berkesempatan..tgh sales lak skrg yea..

klynda said...

barang murah mesti beli...kihkih...but jgn terlalu terpedaya ngan jualan murah(ingatan untuk diri sendiri)warrrrrkkkhhhh

zailamohamad said...

biaserlah, orang pompuan ni..xsah kalo xngabiskan duit..asal gajik masuk jer, ader jer barang yg nak dibeli..huhuhuhuhu..

kak, sy xdan lagi nak pos hadiah teka tekuk tu..sabar ya;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhhhhhhhh soppinggg!!!!!

CT NORAMIZA said...

has - mmg tgh sales, tp menyesal plak :( nak let go tudung ariani itu, ada sesapa nak beli x?

klinda - tgh menyesal beli itu tudung :(

zaila - x kisah nak pos bila pun, tp sekarang akak tgh sesal beli tudung tu :(

diana - :(

yanz said...

psl apa plk sesal bli tudung....aku dulu ada la 2-3 helai tudung style2 tu, pastu tak pakai pon, mmg nyesal jek bli rasanya... rega bukan murah pon, 60,70 rm laa jgk... itu laah godaan masa membeli dan belah...hehehhe

CT NORAMIZA said...

yanz - aku menyesal sbb mcm x best bila aku pakai, rasa nak jual ja, tp nntlah, bila dah ambik gambaq, aku "display" kat sini :)huuuhuuuu...