Monday, July 6, 2009

fesyen utk raya

err raya dah dekat (padahal puasa mai dulu), kain baru dpt 1, sian aku.

rasa2nya dgn size sekarang, baju mcm ni ok kot ngan aku. aku dah ada 1 baju mcm ni b4 this, rasa mcm ok je, x lah terserlah sgt kebuncitan kegebuan badanku itu. hehehehe...



gambar curi dr utusan

cantek kan baju ni? rasanya dh dpt idea baju apa nak dipakai utk raya tahun ni, tu pun kalau umur panjang, insya-allah.

13 comments:

ymn said...

suka kalernya .. kelabu ..
x suka coraknya .. mcm kuda belang

kita dah tempah 2 pasang jer .. kaler maroon and gray
..sepasang lagi tunggu keputusan penyimpan mohor besar (kakaK)klu dia kata tahun nie kaler pink.. so kena ikut thema jugak ..
hahahaha

CT NORAMIZA said...

ymn - hehehehe :) lain org lain citarasa kan? tp yg penting, cutting nya harus begitu dong :)

zailamohamad said...

cutting dia cantik kan, bagi effect badan nampak langsing gituuuu...
Zaila pon xtempah lagi baju raya ni..nampak gaya tahun ni beli yang siap jugaklah...huhuhuhu..tapi susahnya nak carik saiz yg muat ngan Zaila yang bagak ni;p

yanz said...

ct, model tu bj kurung tu, ex-bos aku dulu..mmg cun, puteh melepak...puan wan farahana...hehheheeh....

bj camni mmg cantek laa, selesa pakai, baju kurung pahang, or baju kurung pesak gantung..mcm2 nama lah..tp ada beza kan...

honeylanz said...

cantik!! has pun beli kelabu ala2 biru.. x tau nk ckp warna apa..hehehe..tp buat kurung moden. bj dlm pic tu kurung pahang ke?? match dgn tudung kan...

CT NORAMIZA said...

zaila - cantek kan cutting dia, bukan masalah nak nampak langsing, tp nak cover perut :) wargahakhakha

yarn - aik, x bos hang, fuyoo cun siut. cantek kan yarn kurung pahang ni, aku dah penah buat 1 dulu, rasa mcm selesa plak, tu nak buat lg utk raya ni, ok x ngan aku?

has - kurung moden pun cantek gak, nak2 belah tepi, lg cun :)

Anonymous said...

semua kurung tu tak cantik...tak kiralah kurung apa pun yg korg semua bincangkan...semuanya tak cantik....yg cantik kalau semua tu kena kurung...selamat duit aku....kena lak dah dekat2 nak raya ni...amacam...ada berani kena kurung????

CT NORAMIZA said...

anon - nak kurung??? x takut

yanz said...

xpe ct, kalu kena kurung, kurangkan 'yg lain'...wakkakakahhh..

bj kurung pahang mmg cantik, selesa pakai,tp make sure jgn terlalu besar or terlalu labuh..nanti jadi jubah...ingat tak dulu2 ada yg buat kebarung, skrg ni, takde dh kebarung2 nihh..

CT NORAMIZA said...

yarn - :) wargahkahakhakah merana beb kalau "kurang", gila di petang isnin.

err mmg cantek, tp kat tailor aku tu, dia sebut kurung buluh ke apa tah, aku pun x pasti, maklumlah, aku mana reti bab2 jahit2 ni :) hehehehe

~ain said...

vogue the vass ye di hari raya nanti!!

Nurhayati said...

cantikler.. sbb corak abstract.. ;)

CT NORAMIZA said...

ain - x de lah vogue, actually, saya nak tanya pendapat uols pasal cutting baju tu, bukannya pasal baju tu :) hehehehhe ramai dah salah paham ni

yati - ni lg sorang :) org nak tanya pendapat pasal cutting baju, tp semua pakat dok komen pasal corak baju tu, adoila, peningggg