Thursday, July 30, 2009

blog jualan saya :) UPDATED

kawan2, aku dah update blog itu, sila ke blog aku ni untuk tengok kalau2 ada yg berkenan di hati, mostly size S/M.

actually ada byk lg, tp x sempat nak snap semalam, ngantok+letih+malas. so tunggu next week, mesti lg byk. tunggu tau.




next week insya-allah, kalau x dilanda sindrom malas, aku akan bukak lg 1 blog utk jualan barang2 yg aku dah x blh pakai lg. actually blog dah ada, tp belum berupdate, ya lah aku x sempat nak buat clearance dr almari aku lg pun. err ada yg dah pakai, ada yg belum, tp yg pastinya, x muat dgn aku, tu sbb aku nak let go, simpan pun buat penuh almari, penuh kotak ja dlm umah tu.

so kalau ada sapa2 berminat, tunggu tau. ala barang2 yg x branded pun, kalau hang nak carik branded items, bukan kat blog ni ok, aku ni takat2 cikai sajorkk, yg branded2 tu lum mampu lg, errr bukan lum mampu, x mampu, senang cita kan :) heheheh...

tp kebanyakan barang yg aku nak let go tu rasanya size S, maklumlah dulu2 size XS/S, la ni ja yg dah maju melangkah setapak lg, kena size M. adoiyaiii x pa, aku nak turunkan sket dr 52kg ni ke 48, berat asal sblm gave birth to rifqy, kalau nak kira berat masa kawen, baru 46kg saja, ish ish ish, apa yg aku telan sampai boleh jadi 52kg ni ha????

oklah, tunggu next week ye kawan2, aku jual murah ja pun, asalkan aku dpt clearkan aku punya almari dan stor. lepas ni boleh susun barang elok2 dan senonoh sket.

13 comments:

inabu said...

fuiyooo, nak meniaga la plak, chaiyooo...dikna pun dh develop 1 blog baru, tp bukan nak jual, nk boh gambaq barang2 snoppy, hahaha!!!

CT NORAMIZA said...

inabu - heheheh..minat nak business tp xdak kawan, kalau jalan, nak buat business lain gak :)

ymn said...

deliver by hand kr??

ada kuih jual kuih raya tak .. maklum kami nie byk duit ( hahaha)

skdr bertanya ..

CT NORAMIZA said...

ymn - kalau area kl ni bolehlah pick up sendiri kat sogo/menara tun razak, kalau x guna either pos xpres/pos laju lah.

kuih raya??? jgn buat cita, org baru nak berjinak2 ni :) hehehe...

x pe, tanya je kan, bukan kena bayaq pun :)

juedaniel said...

haa cepat la letak. kalo size xs/s tu mmg kena sangat dgn size aku. silap2 haribulan aku tolong clearkan warehouse sales hang tu hehheehheheh

CT NORAMIZA said...

juedaniel - dah letak dah pun, ada gak jeans, tp memandangkan aku x larat nak ambik gambaq jin2 tu smlm, aku letak gambaq baju dulu ok :) heheheh...

nanadanny said...

bagus kawan aku nih...siap business lagi:)

weh, aku tunggu kain2 n tudung2 dari jalan tar...hehehe nak pakai hg punya baju tu sohih x muat punyer...:)

CT NORAMIZA said...

nanadanny - aik, betoi ke ni julia, kalau betoi, aku nak mulakan projek ni, tp secara kecil2anlah, sbb takut x jalankan.

errr kalau aku masukkan tupperware sekali dlm tu ok gak kan? bglah cadangan kalau hangpa ada buah pkiran yg bernas tau

AkuPunyaCerita said...

aku pun tunggu kain n tudung2 gak ct...cayok cayok

CT NORAMIZA said...

along - hangpa kena cerita sket kat aku, kain tu dlm harga berapa? tudung plak, tudung yg mcm mana? baru aku ada idea, ok?

nanadanny said...

aku suka tudung bawal, entah la dari dulu dok setia lagi pakai tudung tu...heheh

aku suggest, hg beli tudung yg ada manik + sulam...pastu hg tempek la kt blog...

x kisah la jenis mcmn pn ct, asai santek di mata hg, mesti santek gak di mata org kan...:)

CT NORAMIZA said...

nanadanny - wokey, nnt aku p survey, tempek kat sini na :)

Bina Kedai Online said...

Ubahlah blogspot anda jadi kedai online seba moden, lawati http://bina-kedai-online.com/

jangan terkejut