Friday, July 31, 2009

projek hari minggu

dlm kepala aku minggu ni, ada mcm2 projek aku nak buat masa weekend ni, rasa cam nak kemas almari pun ada, rasa cam nak basuh toilet atas dua2 tu pun ada (hang jgn nak rasa2 ct, tu namanya wajib buat, kalau x buat dosa) ok lah aku buatlah balik nnt. sebbokkkk ja.

yg biasa2 cam kedai dobi mesra, gadis cuci, semua tu dah tentu2 aku kena buat kan, ni x termasuk dlm list aku utk weekend2 yg sebelum ni. ish x paham lg, meh sini aku pelangkung kepala tu baru paham kot. eee kan aku baru dpt oven setelah 6 thn 6 bulan kawen, mestilah aku rasa nak try macam2 resepi.

tp kalau nak try mcm2 resepi, mcm2 yg aku nak beli, errr abang, agak2 ada peruntukan lg x untuk beli barang2 tambahan tu? wargahkahakhakah apa, x dak? oklah, tgklah kalau rajin nnt i belilah sendiri, kalau x, biaqlah sejuk ja oven tu kat situ, bak kata ymn, kan bro?

ish selain dr xtvt pembakaran terbuka tu, aku rasa nak main masak2 gak, tp x confirm lg nak masak apa. tp kalau aku terover dose rajin nnt, aku update kat blog ni ok, tp kalau dose rajin dah abih, terpaksalah aku relax sambil baca magazine ja esok :) heheheh.. tunggu lah esok tgk camna jadinya.

errr lunch ni mcm nak ke sana dan ke sini je, rasa cam nak ke kamdar belakang ni pun ada, rasa cam nak ke maju junction pun ada, tp err ada sapa2 rela nak jadi supir aku x, malas nak jalan lah p maju junction. eee ni lah nasib kalau x drive sendiri, kalau dulu tu, x payah pk pun, masuk je dlm keta terussssss sampai destinasi, oh aku hanya exaggeratekan cerita!

awatlah office ni x provide parking free utk staff, ada ke sejam RM5, hang imagine tgk kalau aku parking dr 7.30am - 4.30pm, x ke pitam aku nak bayaq utk parking ja, cekik darah betoilah depa ni. nak ambik keta kat mr shaifull plak, 1 hal aku nak kena jalan kaki ke lrt bandaraya, naik sampai ke pudu, jalan kaki lg, ambik keta, redah jam balik ke kl, pastu kul 2.45 nnt nak antaq balik keta tu, ceh, jgn buat keja gila camtulah.

buang masa ja. tgklah satgi naluri aku berkata apa, kalau dia kata lena ja, terpaksa lah lena. tp aku rasa cam nak melawat kamdar ja, sbb nak beli something untuk diri sendiri. boleh x ari tu mr shaifull membangkitkan persoalan ni kat aku.

me : i nak beli kain lah nak buat baju ofis

him : abang x pahamlah org pompuan ni, nak pegi kenduri pun baju baru, awak nak pegi kenduri pun nak beli baju baru, pakai je lah mana yg ada

me : alah kalau beli pun bukannya membazir, pastu boleh guna p ofis (kalau x jawab x sah)

him : diam pastu tukaq topik lain

eleh dengkilah tu, takut almari aku lg byk baju dr dia. aku x kira, aku nak p kamdar gak lunch hour nnt, nak tgk gak apa yg berbaloi, kamdar, mmg berbaloi!!!

6 comments:

AkuPunyaCerita said...

hehehe..lena kat umah pun buleh ct, lebih baik hg pi dapatkan pemandangan yg lagi colourful kat kamdar tu...

Nurhayati said...

itu la nama perempuankan.. kalau sama ngan laki haru la dunia hihi

wiken ni pun sibuk keje umah yang tak habis2.. hmm nak cuci toilet gak.. harapkan laki sendiri, sampai kesudah..huhuhu

green apple said...

rajinnya tempah baju...aku ni rasa dah bertahun tak tempah.

CT NORAMIZA said...

along - dah selamat dah pun, dah balik ni, satgi aku hapdet :) hehehe

yati - tu lah pasal, keja umah x penah habih, dah siap 1, nampak yg lain plak, dah siap yg lain, yg lain lg dtg, rasa cam nak apply cuti la dr buat keja umah, boleh x? :)

kak d - rajin??? baru ni nak tempah lepas raya thn lepas kak, x de makna rajin, yg p kenduri tu, saya beli ready made je :)

Anonymous said...

hai...bini sapalah ni yg nak jual baju tpakai lak ni.... tulah dia...hari ni beli esok pakai lusa lak dah tak muat...tulat terus jual....anak sapalah tu

CT NORAMIZA said...

anon - eleh dengkilah tu, melampaunya ari ni beli lusa dah x muat, apa, ingat belon ke boleh pam2 camtu?