Thursday, July 16, 2009

cuti yang x dirancang

lain yg di plan, lain yg jadi.

actually apply cuti utk last friday saja, tp di"drag" sampai ke semalam, ari rabu. sumpah x sangka jadi camtu. :)

ari jumaat bersuka ria kat kg, ari sabtu pun suka ria lg, tp setakat kul 3 ptg ja, lepas tu bermulalah episod "sakit" mr shaifull. sesuatu telah menyerang dia lepas kami balik dr majlis kawen kat umah sedara mak. ingatkan lepas tu panjang lg langkah kami nak p ke sana dan ke sini, sekali bila dah jadi camtu, terus tukar plan asal, dr nak p ziarah ngah aku, tukaq ke klinik plak.

aku bawak dia ke klinik, tp still x ok lg, petang tu, aku mintak adik aku teman, tolong pegangkan rifqy, sbb kalau tinggai dia kat umah, habih kucar kacir umah mak aku nnt, satu keja pun x jadi. so adik aku tolong pegangkan dia, aku plak drive, kami p singseh. balik dr singseh, dia dah mkn ubat tu, still x ok lg, malam tu ayah ngan mak bawak dia ke hospital plak.

balik dr hospital, kena injection, esoknya tu still sakit lg, x boleh jadi, patutnya ahad pagi tu dah nak balik, tp dah jadi camtu, terpaksa postponed ke isnin lah. sudahnya pagi isnin baru balik kl, tu pun adik aku ikut, tolong drive utk kami, sbb mr shaifull x larat nak drive, aku plak mana nak pegang anak lg, mana nak drive lg, dahlah dia asyik ke depan ke belakang ke depan ke belakang.

nasib baik adik dah abis kelas, kalau x, sambung lglah cuti kami ni. dahlah cuti aku pun tinggal di ujung tanduk, lepas ni raya ambik mc lah jawabnya aku. :( huuhuuuu...

utk kawan2 yg dah singgah ke blog ni, tp x de update, sorry sangat2, aku x sengaja. dan utk kawan2 yg dah tinggalkan komen, pun tima kasihlah. nnt aku reply balik ok. dan utk follower baru yg 3 org tu, terima kasih gaklah. :)

4 comments:

juedaniel said...

aku pon balik hari senin gak, tapi gerak kul 1 le. kalo tau bleh balik berjemaah senin tu

CT NORAMIZA said...

lor, kalau dak boleh ikut aku ja balik, rugilah hang :)

honeylanz said...

mcm serius aja sakit nye tu. semoga cepat sembuh!

CT NORAMIZA said...

has - thanks!