Tuesday, July 28, 2009

hadiah pre raya :)

ekekekek...dpt bendalah ni dr mr shaifull, tp dia kata lg 8 thn x blh mintak apa2, ceh, bukan aku yg mintak, dia yg nak beli, so abang, yg ni x termasuk dlm senarai mintak ok, ni masuk dlm senarai nafkah :) wargahkahakahka jap nak touch up, asyik hadap pc je dr tadi, x belek cermin lg.

ok dah.

masa kat jusco, mr shaifull bermurah hati nak belanja aku benda ni, dia suruh aku pilih, so aku pilih yg paling murah, SBB??? sbbnya, kalau aku x guna benda ni selalu2, aku x akan kena perli dan kena ungkit, nak beli benda mahal tp x nak guna buat apa, jd jalan selamat utk tidak menderhaka kat suami adalah pilih barang paling murah dan boleh guna, cukup.

kalau aku ni dah tahap pro bab2 masak ni, oklah jugak, dan jugak perajin, oleh sbb aku adalah lawan kepada perkataan perajin itu, jadi sendiri mau ingatlah kawan.



oven utk pn ct noramiza, dr en shaifull..

nama pun baru kan, kalau baru kawen pun sama gak, baru bercinta pun sama gak, dah alang2 nama baru tu, dan2 esok tu jugak aku guna. hehehe... dah lama teringin sebenaqnya benda ni, tp x dak kekuatan nak beli sendiri atau nak mintak dr mr shaifull. aku rasa mr shaifull kesian ngan aku kot, sbbnya aku asyik cuba buat kuih yg berkukus ja, nak cuba yg bakaq x boleh sbb x dak oven, so atas dasar prihatin dan kesian kat aku, dia beli lah kat aku benda ni. bertambah lg 1 harta aku :)



puding roti versi aku, hehehehe...

last2 mesti ada gambaq aku kan, mana boleh asyik gambaq benda lain ja, gambaq tuan tanah kedaung mesti disertakan sekali. mari bergedik

18 comments:

Nurhayati said...

wahhhhh bread pudding!!!! feveretku.. bestnye pandai dan rajin di dapur.. silalah pos nak hahaha (tak malunye hihi)

honeylanz said...

sedap aja nampak. tp agreed if beli yg mahal n canggih tu mcm leceh aja nk guna.. hehehe.. yg ni lg senang kan..pulas ms n shu je ..

CT NORAMIZA said...

yati - hehehe nak rasa, eee jgn nnt bila dah pandai baru blh bg org rasa. pandai dan rajin??? ya allah, biaq betoi budak yati ni, kang pitam plak mr shaifull baca ayat2 ni :)

has - nampak sedap, tp rasa blm tentu. orgnya pun x canggih, so guna yg biasa ja lah :) baru sepadan hehehehe...

miela77 said...

sedapnya...nak sikit...

oh ye nak minta tolong boleh vote daku di http://sereniety.blogspot.com/2009/07/vote-now-breastfeeding-photo-contest.html klik no. BPC 024

Zura Hasan said...

pheewwiiittt....
klas gitu akak aku nih....

sok lusa leh try wat biskut raya lak eh...leh order nnt...

mama apih said...

sedap nampak kak Ti,...hantaqla kat sini sikit...buleh kami dok kerumun ramai-ramai...

KV said...

wahh!!!!!

CT NORAMIZA said...

miela - kmiela, nah sepotong :) kihkihkih...

zura - nak rasa mai umah, nak tempah biskut, boleh, berapa jenis wargahakhakhakahka

mama apih - nampak ja sedap tu, rasa belum tentu lg dik ayu, ish dan ka sampai, takut basi ja :) heheh

KV - apa yg wah cek oi? :) heheheh...

@Z said...

waa baguihnya en shaifull..pepandai je beli kat wife dia takyah susah2 paksa..laki aku ni raya pertama sejak kawin sampai skang pun jgn harap dia nak tlg beli..alasannya, kuih raya pun asik tempah je..hehehe

CT NORAMIZA said...

az - samalah kita, tempah jugak, tp maybe dia kesian kot tgk bini dia asyik try resepi yg kukus2 ja semua, tu yg dia beli tu :) heheheh...

inabu said...

ewah2 kak ct, dah dpt hadiah oven nooo, jgn lupa mintak microwave plak tau, hahahah...apa2 pun, welcome to da club, kita masak2 kek, kuih2...ni kak ct, klu nk beli brg2 masakan/baking, beli kat Kedai Bake With Yen (BWY) tu, ada mcm2, jd x ketahuan klu pi kedai tu, huhu....

CT NORAMIZA said...

inabu - dikna, kedai tu kat mana ha, ari tu ada tgk dlm mags kot, tp x tau kat mana. alah, oven biasa2 dikna oi, dah dkt 7 thn kawen baru dpt hadiah oven, paham2 ja lah maksudnya (maksud dia, kak ct baru nak berkecimpung dlm bidang masak memasak ni lah :) heheheh...

pusat said...

harap2 oven tu panas sentiasa.... jgn bersawang dah ler...

dah dekat raya dapat oven?... ada makna tersirat tu....

CT NORAMIZA said...

pusat - heheheh...ari keja mmg sentiasa sejuklah oven tu, kalau nak operasi hanyalah pada weekend, sila ambil maklum! :)

inabu said...

kak ct, kedai BWY tu yg dikna tau kat puchong ja, klu kat kl tu, klu x salah ada kat chow kit...kira mmg senang la nak beli brg2 baking nih, cumanya kllu nk beli buttercup @ gula halus tu, better cari kat tesco ka, giant ka, sbb jauh beza rega dia...

CT NORAMIZA said...

inabu - mmg ada kan kat kl, sbb kak ct x ingatlah tgk kat mana, tp mmg ada lah. mcm best ja tgk barang2 dia kan, maklumlah org baru berkecimpung, mmg excited bila tgk barang2 utk baking kan??? hehhehe...

::The Shopaholic Tauke:: said...

waaa...bestnye miza,dpt oven gitu, sure semangat nk buat kueh raya,best2...nanti jemput mai g raya umah u erk...:)

CT NORAMIZA said...

mai - heheheh ni utk makan sendiri je lah yang oi, x de maknanya nak buat kuih beria, sbb pembantu kecik tu nnt mcm2 yg dia tolonggg..