Friday, July 17, 2009

wishlist

kalau nak tempek kat sini wishlist aku, bukan setakat aku boleh pengsan, mr shaifull aku rasa 16 kali pengsan 13 kali pitam, mmg mcm2 yg aku betul2 perlu buat masa ni, bukan kehendak, tp keperluan.

tp sebagai isteri yg sangatlah boros jimat cermat (read= x dak duit), aku kiv dulu semua wishlist tu dlm kepala otak aku, tp ni pesanan utk mr shaifull, kalau dia nak tgk wishlist tu, dialu2kan, bukan setakat aku simpan dlm kepala otak aku berjambul, tp ada dlm notebook gedik aku yg aku simpan kat dlm henbeg, rajin2lah melawat hikhikhik...

mmg byk yg aku perlukan di saat2 ni, tambah2 nak menjelang raya, tp aku dah bgtau awai2 kan, ni bukan kehendak, tp keperluan. tp kan, being me, sometimes aku pun x lah sepanjang masa cerdik dan pandai utk mempergunakan org. ada waktu2 dan ketikanya, aku jadi amat bengap. kalau aku bgtau mak aku, dah 16 kali dah aku dpt perkataan bodo. sbbnya:


dialog 1

sb : sayang, esok awak pegi mana?

sn : pegi mana, x pegi manalah (poyo)

sb : ye lah, kan awak selalu keluar ari jumaat

sn : x pegi mana2 lah, penat, nak tido je kat surau


dialog 2 (masa nak bye2 pg tadi)

sb : awak ada duit x?

sn : ada, 3 ringgit (poyo lg)

sb : nah ambik ni (sambil ambik wallet)

sn : x payah, ari ni ada jamuan, x kuar ah, malas, nak tdo, bye (terus tutup pintu keta, sambil bubye kat dia)

sb : nahlah

sn : tunjuk2 tgn x nak (minah ni mmg bengap)

sb : terus drive sambil tgn kirai2 duit utk lambai kat bini dia

bini sapalah yg bodo tertib sgt tu?


dialog 3

w : akak, lunch nnt akak pegi mana

me : x pegi mana lah, w nak kuar ke?

w : nak kuar gak, tp x de kawan

me : ala, kalau pegi sogo bestkan, dpt beli lipstick

w : jomlah kak, masa ni x de org, belum payday lg

me : waaaaa akak x de duit (PADAN MUKA KAU LABU!!!)


moral of the story - jgn jual mahal, kalau mahal sgt, camnilah padahnya. buat baik berpada2 buat jahat jgn sekali, karam singh walia utk buletin utama. waaaaaaa awatlah aku x ambik je duit tu tadi, kalau tido kat surau sekalipun x salah kan pegang duit byk2, tp masalah pulak bila nak kuar pegi sogo, tp x de duit dlm poket!!!



aku suka gambaq ni, walaupun x dak kena mengena ngan ini cerita :) wargahkahakhakah

13 comments:

honeylanz said...

baik sungguh wife mr.shaifull nih. rs mcm nk ke hajaba. tp x de geng..huhuhu

CT NORAMIZA said...

has - baik, baik ada makna tu :)has kat mana? next time kalau nak kuar sama ari jumaat, bgtaulah, blh jumpa2 sambil shopping :) hehehehe...

AiNeRzA said...

sy pun nak join jugak la...blh wife mr shaifull belanja kat sogo...hihihihihi

CT NORAMIZA said...

ainerza - ececehhh nak beli brg sendiri pun x lepas, nak belanja org?? aaaaaa tidakkkkkk :) nnt bgtaulah, boleh jalan sensama kat sogo hehehhe...

Anonymous said...

2 x tolak rezeki....kpd para pbaca n3 ni haruskah aku teruskan niat suci murni ku itu...atau haruskah aku tunda hingga ke 15 tahun akan dtg....bg pendapat ye

CT NORAMIZA said...

anon - aippp mana boleh tunda2, benda yg baik elok disegerakan, x pa, malam ni i akan bertungkus lumus menyiapkan semua keja umah, jadi esok bolehlah kita berangkat ke mana2 kawasan yg berdekatan, contohnya midvalley, sogo (boleh gak), ataupun sebagainya :) hehehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lain kali amik jer yer ...

CT NORAMIZA said...

diana - baiklah (ikut suara nobita) :( huuhuuuu...

inabu said...

yaaa, dikna pun suka gambaq tu...amboi baikkk sungguh la rifqy dok diam camtu kan, sungguh bertatasusila, kuang kuang kuang...

CT NORAMIZA said...

inabu - ya, sungguh tinggi tahap susilawati nya dlm gambaq, cuba kat dunia nyata camtu gak, xlah letih sgt kakitangan ngan mulut kak ct :)

Nurhayati said...

moral of the story.. orang memberi kita menerima heheh.. bak pepatah kawanku kata, jangan tolak pemberian laki kita, sbb nanti dia bagi kat 'orang lain' naya.. ;)

@Z said...

adoiiii...bini sape la yang tertib bebenor ni...ahahahahaha

CT NORAMIZA said...

yati - haaa???? x pe, saya dah "mempergunakan" duit tu ke jalan yg betul :) wargahkahakhak

az - tahlah, rasa nak lempang pun ada gak, panggg diri sendiri