Tuesday, August 4, 2009

bawak SB ke HSB

semalam bawak mr shaifull ke HSB sbb dia demam, flu dan simptom2 seangkatan dengannya. aku dah risau. dr tu just check his throat, kata x dak apa2, demam biasa. aku risau bagai nak rak, dia boleh simple camtu ja.

semalam kul 9 baru aku dpt mandi, sampai umah pengasuh kul 7.30, ambik rifqy bawak balik umah, buat keja umah, masak porridge utk 2 beranak tu, sorang nak bawak bekal hari ni, sorang lg nak makan semalam dgn ikan bilis goreng. bila dah siap masak, makannya x sampai semangkuk pun. demam punya pasal. sian mr shaifull.

ari ni dia MC, masa aku nak antar anak kat umah pengasuh tadi, aku pakaikan seat belt, kasi dia dok diam2 kat situ, ok plak mamat kecik tu. elok ja dia duduk pegang lok (bantal peluk). bila dah sampai hulur tangan kat aku soh dukung, sian dia, berapa kali dia salam ngan mr shaifull tadi, pastu moncong2 mulut dia nak kiss ayah. lepas dah kiss, berkali2 lak bye2 ayah.

tahlah, kalau free petang ni, bos tarak kalu, aku nak blah awal, sian plak yg kat umah tu, mkn apa lah gamaknya. sat2 dia sms tanya aku, ikan bilis yg aku goreng semalam dah abis ke, err ampun bang, i dah abiskan semalam, lapar sgt, maklumlah lama tunggu kat HSB tu. :) err masuk kategori derhaka x tu???

4 comments:

nanadanny said...

lor ish, skrg ni aku rasa mmg musim dmm la, yg aku geram p spital depa mcm check x check je, muka x yah cakap la muncung semacam...insyaallah hubby hg sihat nnt...

CT NORAMIZA said...

nanadanny - tu lah, aku punya turn plak risau kan julia, mintak2 x dak apa2 lah...

Nurhayati said...

moga cepat sembuh en shaifull..

CT NORAMIZA said...

yati - thanks!