Tuesday, August 4, 2009

nasi tomato & ayam masak merah

last saturday, aku telah "merajinkan" diri aku masak nasi tomato, simple ja pun, utk makan 2 org, bila mak call dia tanya lah aku dah bgn tidoq ka belum, isshhh soalan, nampak sgt lah aku ni cam x rajin bgn pagi, apa lah. mak! atiey bgn awal tau, kul 9 dah siap mandi bagai (awal la sgt, ayah bangun mandi, semayang subuh kul 5 lebih, x pa, nnt aku dah sama umuq ngan ayah, aku buat camtulah) tu pun kalau ada lg di muka bumi ni. shut up you!!!

mak aku terkejut bila aku bgtau aku tgh masak nasi tomato ni, ish sapa nak mai, x dak sapa nak mailah mak, saja ja nak masak makan 2 org. lama dah teringin, tp oleh kerana malas sibuk, maka ari ni baru ada kesempatan nak buat. :) resepi telah diambil dr sini.

so lunch kami ari tu.............tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

*
*
*
*
*
*
*
*
*



kualiti gambar adalah biasa2 saja, sila salahkan aku yg x reti ambik gambaq salahkan kamera tu ok.

sedappppp, matila puji diri sendiri. nasi tomato dan ayam masak merah semata, x dak bahan sampingan yg lain, sbb makan utk 2 orang, so silalah bersederhana.

7 comments:

Nurhayati said...

sedappppnyerrrrrrrrrr

zura said...

tak kisah la camner ekk...jnji perut kenyang and abang sukerrr....

ymn said...

nasi tomato .. senang jer nak wat ..
ayamnya rebus jer ngan tomato ..
nasik nya pun gittew .. : )

CT NORAMIZA said...

yati - :) kihkihkih...

zura - mmg kenyang perut, hati pun suka :)

ymn - biaq betoi rebus ayam ngan tomato??? apa kata p tgk balik resepi kat myresipi :0

Willie said...

Nasi ayam looks rather simple. If they can add some cucumber, salad etc, then it will be nicer. Hahaha

honeylanz said...

x pernah buat nasi tomato...hehehe

CT NORAMIZA said...

willie - homemade punya lg best kan?

has - try la :)