Wednesday, August 19, 2009

kebab jln tar

keluaq ja dr surau tadi, kak esah bgtau aku, dia x sempat beli kebab yg aku pesan tu, sbbnya org tu baru bukak gerai dia, yang org juai kebab tu pun 1 hal gak, yg hang tengahari buta baru nak bukak gerai pasai pa, org dah tunggu dr subuh tadi, blh plak dia senang lenang dah rembang baru nak bukak gerai.

org kebab tu bgtau, dlm 15 minit baru dia start jual, kakak tu pun x larat la nak tunggu situ. dia pun balik, dlm perjalanan balik tu, dia x tau betapa aku yg tengah dok sujud mengadap illahi ni dah dok terbayang kebab pita yg dia bawak balik utk aku nnt, 3 4 kali aku telan ayaq liuq masa tgh baca tahiyat awal tadi, tu hang x kira berapa kali aku telan masa tahiyat akhir plak.

sah2 bila dia kata, "sorry la miza, akak x dpt nak beli, dia baru nak bukak". hang boleh imaginekan, kalau benda yg kita dah terliuq2 tu, sekali org x dpt nak tlg beli, mesti lah rasa leleh ja kan, dgn cargas aku tanya dia, "akak nak x, kalau nak saya belikan, tp jap, saya tgk bos dulu, line clear ke x". sekali bos plak tgh layan oldies dlm bilik dia, gila punya kuat pasang mcmkan nak suruh aku dengaq sekali.

ha apa lg, dgn kasut 3 inci setengah tu, aku redah ke gerai brader tu, dgn 1 niat, sahaja aku nak p beli kebab. dr menara tun razak, gerai brader tu dekat dgn ssf jln tar, so x lah jauh mana pun, 6 minit perjalanan ja dgn guna kuasa turbo. menunggu punya lama, balik pun 6 minit gak, campuq tolak bahagi darab (sapa yg buta math jgn masuk campuq ok), 8 minit tunggu turn kat situ, ya hang kena q, jgn suka2 hati terus nak order ja, byk cantek muka, aku selamat sampai kat ofis.

kebab tu pun dah selamat dlm perut. alhamdulillah, kalau x kempunan aku nak makan kebab bulan posa nnt. tp kebab brader tu adalah terbaekkkk!!!

gambaq??? sorry, aku raba dlm henbeg guess cabuk aku sat2, kamera adalah berada di tgn mr shaifull. so x dpt nak snap gambaq pun, alah imagine ja lah, x kan x tau, benda lain hang boleh imagine, pangggggg.

x reti gak, ok meh sini aku nak elaborate, aku pandai bab2 elaborate ni :) ekekekeek...tomato segar dr ladang, campuq dgn bawang besar dipotong dadu, daun ketumbar dihiris halus, disimbah dgn sos lada hitam, daging panggang, digaulkan pastu disumbat ke dlm roti pita, wallaweeiiii...fuhhhh (bulan posa mai baca balik n3 ni, sahih menjejeh ayaq liuq sorang2)!

15 comments:

Willie said...

Hahaha....memang mengidam sgt kabab lah ni?

Anonymous said...

jgn buat fitnah kat dlm blog ni...kamera tiada dlm simpanan beta tp ada tsimpan di dalam istana beta.......

CT NORAMIZA said...

willie - oppssss bukan mengidam, tp terliur, craving bahasa sepatutnya :) heheheheh... mun bahasa sarawak sik kamek tauk

CT NORAMIZA said...

anon - next time, tolong letak balik lam HENBEG BURUK ni (kena highlight baru nampak kot)

eimma said...

rasa nk makan kebab malam ni!!!

sure maghrib nnt den pulak telan ayaq lioq..huwaaaa

yanz said...

bulan posa setakat baca n3 ni, takde ape sgt...kalu tgk gambaq, baru laa btol2 meleleh ayaq liuq basi skali...hahhaha

Zura Hasan said...

heheeh..alamak..tak leh imagine la kak...dok nmpk benda lain jugak....kahkahkahhhhh.....gelak tawa(read: syaithoonnn) sebelum pose...jgn mare....

chipsmore said...

uihh...da lame x makan kebab...bulan pose ni nk cari..ehehe..

btw, i link u k ;)

inabu said...

ni kak ct, nti tolong habaq betui2 sat kedai brader kebab tu kat mana, nti dikna nak pi cari gak la, nk tau sedap mana sungguh laaaaa kebab yg jd idaman mommy eqy ni...

CT NORAMIZA said...

eimma - ha tu la pasal, baik pegi beli gak, sblm telan ayaq liuq masa baca fatihah waktu solat maghrib :) ekekekekee...

CT NORAMIZA said...

yarn - eleh yarn cuba provoke aku utk letakkan gambaq, ok hang cabar aku yarn, x pa, nnt masa bln posa aku beli, aku letak gambaq, tgk setakat mana iman kawan2 aku :) hehehe...

CT NORAMIZA said...

zura - aippp org dah siap elaborate kat situ isi kandungan perut kebab tu, dok imagine benda lain gak, heran budak2 ni :p

CT NORAMIZA said...

chipsmore - i'll link u back, sedap kan? :)

CT NORAMIZA said...

inabu - dikna, tau dak ssf jln tar, kalau dr sogo, gerai tu sebelum ssf tu lah, kecik ja, depan dia ada gerai magazines, betoi2 berdepan dgn cosmic silk :) adoi la letih terang kat budak ni

Anonymous said...

salam semua..nama saya madihah..sayaanak kepada tuan punya kebab jln tar..terjumpablog ni and bila baca, tak sangka akak ni suka betul dgn kebab keluarga saya.. :) minta maaf pasal lambat buka gerai hari tu..mgkin abg saya ade maslh pada hari tersebut.. :)
ermm..mmg sedap kebab ni kalau pekena..kebab ni sama umur dgn saya, saya sndri tak pernah puas mkn kalau ke sana.. lebih2 lagi ratah daging dgn daun ketumbar, tomato yg basah2 tu..sslllluurrp...sos lada hitam lebih!! :)
okla...thanks ya sebab support kami..by the way, terbaca tentang gambar..tgklah gambar ade di facebook..search 'kebab jln tar'..atau blog pon ade jugak.. KEBABJLNTAR.blogspot.com..