Tuesday, August 11, 2009

little cowboy & mommy's loafer

dah lama rasanya x cerita pasal budak kecik ni kan. kalau nak selamat dr bergusti-di-petang-hari-di-luar-rumah, kena sembunyikan kasut dia, kalau x, mmg selamatlah lepas kat luaq, tambah2 lg la ni dia dah pandai bukak gate sendiri (kalau mr shaifull x psg solexlah).

kalau dia dah lepas kat luaq tu, mmg susahlah nak bawak masuk dlm umah, mmg terkinja2 lah aku kat luaq tu nak bawak dia masuk, drpd semua org tgk aksi terlampau terkinja2 depan org tu, baik aku kurung ja dia kat dlm. :) kejam kan aku???

tp kan mommy, kalau shu (shoes) eqy xde kat luar pun, eqy boleh guna shu mommy, camni, boleh gak kuar umah :) hehehehhe.



mommy, jgn marah tau...



eqy pinjam shu mommy, muat je pun (ye lah, muat hapenya kalau berjalan 1km/j dgn kasut tu)



hensem x mommy kalau pose camni? (eee geramnya haku)

adegan seterusnya adalah tidak dpt dipaparkan, sbb berlaku sedikit "pergelutan" nak bawak dia masuk umah. rifqy..rifqy...

18 comments:

juedaniel said...

dah pakai baju merah, kasut besar dari kaki...dah boleh jadi mcDonald dah tu heheh

bukhairiah said...

owhh..samer la anak bujang kita tue...ssh tol nk soh masuk umah...nk kene umpan menan2 kt dlm umah tunjuk kt dia...tu pon klo jln la umpan tue...klo x, angkut jer la sambil mlalak2

AkuPunyaCerita said...

depa boring kot dok umah pengasuh, kena kurung dlm umah. dah dpt balik umah sendiri pun, kena kurung gak. mmg camtulah perangai depa ct, nak kena bwk pi playground dulu ka, layan sat kat luaq rumah tu, baru mood depa ok.

zura said...

mcm2 keletah anak2 ni kan..tp tu la yg membuatkan hidup kite ceria walaupun penat uruskan diorg...zura rase anak adelah anugerah Allah yg sgt bernilai...namun diriku HAMPA....hukhukhuk...teringat sabda Rasulullah...tikar di tepi bilik adelah lg baik dr perempuan yg takleh ngandung...uuuwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

s@yangh@sni said...

semua anak2 yang dok rumah taman mmg gitu..
pantang grill terbuka, laju jer langkah dia..
bujang kecik aku pun sama..

CT NORAMIZA said...

juedaniel - hehehehe...mcdonald no :)

mrsbubu - tu lah pasal, neighbour pun dah tau dah perangai dia durrhh

along - betoi gak kan,sian plak, oklah petang ni aku ajak shaifull bawak p jusco (err ok x agak2)

zura - apa dok merepek ni, kak ct tunggu dekat 5 thn tau dak baru dpt rifqy ni, dah2 jgn nak merepek yg bukan2

sayanghasni - heheheh...sama jugak ke?

yanz said...

hehheeh..budak2 camtu laa, comel je, pastu buat muka tak bersalah...hahahha... anak aku lak, pantang time cuti, bleh dia ckp, 'jom kita jalan-jalan nak? mkn roti canai.' hhahaha...takde keja lain, asal cuti je, ajak jalan, mkn roti canai...
ct - tunggu laa nanti eqy dh lancar bercakap nanti, kdg2 benda yg kita tak terfikir pon depa bleh ckp...

inabu said...

ha den dpt bayangkan camna eqy wat hal, baru ja jmp dia ahad lepaih kan, geram tgk dia..thn dpn klu dia kluaq main2 kat luaq dh ada geng, jiran sebelah kan dah nak balik nti

CT NORAMIZA said...

yarn - ya ka camtu yarn, eee takutnya aku tunggu saat2 tu, buatnya dia ckp benda2 yg x sepatutnya, errr camna???

inabu - hehehe mintak2 cepatlah klinda balik dok kat umah tu :)

yanz said...

woi kwn2, jamilah badar krm slm kt korang sume....ingat lagi tak dia?

CT NORAMIZA said...

yarn - w'salam, apa plak x ingat, kawan seperjuangan aku dulu tu, dia sihat ka? kat mana dia la ni? camna hang boleh jumpa? hang ni mmg jejak kasih la yarn, yuharni jumpa hang, ila jumpa hang, lepas ni sapa plak...

yanz said...

hahhahaha...tak lama lg aku buat rancangan jejak kasih versi O10B laa...aku jumpa no. tpon dia secara kebetulan, aku try sms, dia jwb, pastu sembang2 tanya, dia kt lumut la, hubby dia kan navy. lepas ni, sape lagik?

CT NORAMIZA said...

yarn - o, kan aku dah kata, hang search kat mana? x pa, lepas ni hang try carik klinda plak, mana tau dia ingat kita lg x :) wargahakhakah

errr yarn, apa kata hang carik minah yg guna tepon masa kita orientasi dulu yg sampai kita kena denda mlm2 buta tu, boleh kita belasah ramai2 :) apa mcm???

yanz\ said...

hah? aku kena cari magic ball laa dulu nk cari minah tu...hang ingat aku tukang tilik ka? hahhahaha..
k.linda? x yah carik, bila dia teringat kt kita, baru dia balas komen2 dlm blog hangpa...heheheh...

yanz\ said...

hah? aku kena cari magic ball laa dulu nk cari minah tu...hang ingat aku tukang tilik ka? hahhahaha..
k.linda? x yah carik, bila dia teringat kt kita, baru dia balas komen2 dlm blog hangpa...heheheh...

CT NORAMIZA said...

yarn - aippp apa ulang2 ni, tekan enter sekali dah cukup, hang ingat kelas typing ka tekan enter byk2 kali. ha betoi kan yarn, kalau klinda ingat kita, baru dia komen kat sini huhuhuuhuuu...

honeylanz said...

samala.. adegan nk msk rumah x blh dipaprkan jugak... cuma ery ni suka g goncang grill rmh jiran dpn n tepi lift!!! ampun... takut kena marah gitu

CT NORAMIZA said...

has - tu lah pasal, habih digoncang gate umah tu, pastu bila dah sampai dlm umah, panjat grill lak, nak proteslah tu :)