Tuesday, August 11, 2009

pemanduan berhemah

boleh x hidup di dunia ni, jgn hanya nak senangggg ja? boleh x sekali sekala bersusah payah. selalunya kami (aku/mr shaifull) akan bersusah payah bila waktu drive, kalau nak cepat camna sekalipun, kalau dah jam tu, just follow je yg lain.

x pun kalau dah sampai kat tol, pasal apa nak kena potong2 q, org lain dah susah payah tunggu kat situ, hang plak mai dr dunia mana tah, senang2 ja potong 38 buah keta ke belakang tu, terusssss masuk depan.

tu yg ari tu, angin aku x betoi, aku langgaq ja side mirror wira putih jantan mana tah, kat pondok tol lah, sbb maybe dia tgk aku pakai tudung, mesti dia ingat aku lembab kong kali kong punyalah bawak keta, mesti best potong depan pompuan ni. aku plak, kadang kala ada angin puting beliung merasuk dlm badan, aku just jalan ja sampai kukkkk kena side mirror dia, sampailah dia x lepas masuk. biaq dia tau, aku nak bg pengajaran kat dia, next time jgn buat lg.

aku bukannya apa, kadang2 kita rasa kita nak cepat, tp org lain pun nak cepat gak, next time kalau dah tau lambat tu, keluaq umah awai2, kul 5 hang keluaq, mesti jalan x jam, dan hang pun x payah buat dosa nak potong q org. apa??? ingat x dosa ke potong q org kat jalanraya sekalipun.

pt tadi ada lg org nak potong q, dan kali ni tahap kesabaran aku tinggi sket, sbb bukan aku yg drive, tp mr shaifull, so dgn penuh sopan santunnya aku snap gambaq org yg potong q ni, tp sempat sebuah ja, sbb dah lambat baru aku ingat camera ada dlm henbeg aku.



so untuk encik ini, aku mintak maaf byk2lah sbb snap gambaq dia tgh cuba nak potong q kan, bukannya apa, kalau ada kawan dia tertengok blog ni, dan nampak gambaq keta dia, boleh x tolong bgtau dia, jgn potong q next time, ikutlah peraturan, org lain pun nak cepat gak. so timbang rasalah sket. lg 1, kalau x salah aku, kat keta dia pasang P lg tu, errr...

jgn jadi cam ari tu dahlah, ada sorang brader ni, dia hadang jalan dgn keta dia sbb ada 1 honda jazz tu nak potong q dia, aku rasa dia dah baran sgt kot sbb asyik org potong q dia, sampai driver honda jazz tu dok mintak maaf berkali2, tau pun takut, kalau kena yg jenis baran camtu, camna, kan dah gaduh kat jalan tu, tu nasib baiklah, kalau brader tu bg penumbuk sedas, ha sapa nak jawab??? aku nak tolong gak, tp tolong gelak...

8 comments:

AkuPunyaCerita said...

aku pun camtu ct, bila mai mood tak semenggah aku, larat ka asyik nak bg org potong q kita. punya la lama tunggu, depa senang2 ja mai teruih ke depan. len kali kl nak buat gitu pasang siren ngan lampu ambulans tu ataih bumbung keta, tol pun tak yah bayaq!

CT NORAMIZA said...

along - :) wargahkahkahak betoi gak kan, pastu tulis kat depan keta tu, ambulance hehehe...

Nurhayati said...

mmg sakit hati orang suka potong q ni.. pernah skali kat laluan smart tag, main pancung je.. geram betul la.. nasib tak bawak lori..kalau tak langgar je hahaha

Willie said...

Ish...aku pantang tengok org tak nak berbaris. Kalau dekat naik Feri, I selalu kena potong oleh kenderaan Kerajaan. Tak guna betol. Hahaha

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

itu ler ..kita bwk kete elok ikut lane ..a da gak yg potong Q x sabar nieh ishhh

CT NORAMIZA said...

yati - next time, bawak je pedang samurai, agak2 boleh kejaq keta tu, pancung kepala dia plak, ok x?

willie - ha??? keta kerajaan, jabatan mana tu?

diana - maybe dia ingat org yg ikut lane ni semua sopan santun, tu sbb sukati dia ja nak potong q, sekali kena ngan brader botak pagi tu, siap buat tgn mintak ampun lg, tau takut... :) heheheh

salute brader botak

honeylanz said...

has takut nk hon org.. takut tkena org baran!!! mau kelahi nnt...so redha aja... berbakul2 sumpah dlm hati aja...

CT NORAMIZA said...

has - maksudnya has ni org yg penyabaqlah, baguih baguih :)