Saturday, August 1, 2009

misteri lori merah

ini adalah auto publish entry.

misteri lori merah??? haaa??? mcm volkswagen kuning tu gak ke?

ha ni lah lori tu, parking kat country homes selama sebulan.



lega gaklah, merasa gak makan kfc panas2, kalau x tu berjanggut nak dpt makan, ya lah, selalu kalau rasa nak makan kfc, singgah kat restoran jejantas sg buloh, tapau. sampai umah dah kejung ayam aku. kalau nak p rawang plak, kalau takat nak makan kfc ja baik x payahlah, simpanlah niat suci murni tu.

elok hang sampai umah kul 5.20, hang p rawang beli kfc (pssttt pekan rawang ada secret recipe beb), sampai umah bukan kata dah sejuk ayam tu, rasa2nya dah basi kot. x sanggup aku nak meredah jam di alam mayapada ni semata2 nak beli kfc, kalau rasa nak mkn ayam goreng tu, gorenglah sendiri kat umah, xpun p ja restoran al-bidayah, beli sorang seketoi ayam goreng dia, kenyang sampai esok :) wargahkahakhaka

rasanya ari ni last day lori tu kat situ kot, aku rasa depa nak survey kot, agak2 ramai dak yg berminat kalau bukak kfc kat country homes tu, actually aku dah lamaaa nak merasa ada kfc sendiri kat situ cam kat d'sara damai dulu, siap ada mcd lg, walaupun x lah luas mana pun damansara damai tu compared to country homes.



bolehlah drpd x dak kan, tp eloklah hang bukak 1 kat situ wahai colonel sanders oi, org2 kat country homes pun dah jemu asyik2 makanan yg sama ja kat situ, sekali sekala nak gak merasa yg lain, x kan nak hadap nasik ja ari2 kot.

cucu colonel sanders dah abih beli, jom balik!

23 comments:

Nurhayati said...

ingatkan ape la lori merah nye.. rupanye sehingga menjilat jari. ;)

oo adagak KFC mobile ek.. bagus idea dorang ni.. sblom bukak branch, survey dulu ada sambutan ke tak kan.. harap2 dorang bukak la satu kat situ. ;)

ymn said...

iks isk .. K F C ..boikot ..hehehehe

honeylanz said...

1st time tgk lori merah tuh!!

Dj Epoi said...

Salam Tuan Rumah...

1st time Gua nengok....Lowi merah nih juga siut!!!!!

Untuk Makluman..

GIBIK=GIBIK

Dalam KAMUS Dj Epoi adalah ANAK2 / BABY2 dan sewaktu dengannya...hehehehh

zailamohamad said...

best r gitu..senang ya..macam2 cara diorang nak carik customer kan..jangan terbakar lori merah tu dahler;p

AkuPunyaCerita said...

nyum..nyum...dah lama aku tak pekena kfc, terbayang kerangupannya, kepedasannya dan tipu sgt sapa yg mkn kfc tak jilat jari...hehehe (ada yg jilat sudu garfu gak kot..)

lg satukan ct, rasa2 org mai umah terkejut tergempaq, tapau yg ni pun meriah dah kan..

CT NORAMIZA said...

yati - heheheh suspen kan?

CT NORAMIZA said...

ymn - idamanku selalu... mana boleh boikot bro :)

CT NORAMIZA said...

has - samalah kita, sblm ni pun x penah gak, sampai kena marah ngan mr shaifull, dia kata jakun lori tu pun nak tgk huuhuuu...

CT NORAMIZA said...

dj epoi - hahaha genglah kita, 1st time tgk gak.

o gelaran manja lah ni, cam chimby (tatabahasa sendiri) gak kot :)

CT NORAMIZA said...

zaila - hehehe diaorang survey dulu kan, takut x de sambutan

CT NORAMIZA said...

along - ecececeh, cam nak suruh aku beli utk hangpa ja, dah2 jgn nak terkejut dan tergempaq mai umah aku, apa2 pun bgtau dulu :)

CiKaYu said...

ingat kan apa lah tadi lori merah..buat suspens je..hehehe...thnx for dropping by and link my blog.

juedaniel said...

awat lori ni takmo mai kat rumah aku ha? senang skit nak oder.. takyah susah2 pi alamanda huhu

CT NORAMIZA said...

CiKaYu - heheeh bestnya dpt suspenkan kengkawans :) welcome

CT NORAMIZA said...

juedaniel - dia pilih kawasan org2 yg come cam aku ja baru dia nak mai :) warghakhakahkahka

Willie said...

Kfc on the move? This is interesting. We don't have this in Kuching. I think you are right. Probably they want to open a Kfc there. But first, they need to make a survey.

p/s I'm glad that the Hot and spicy menu is back.

CT NORAMIZA said...
This comment has been removed by the author.
CT NORAMIZA said...

willie - cool eh? y, u dont like the curry spicy ke?

pusat said...

uiks... apsal kepala lori tu macam tak padan dengan kfc.... mcm tak senonoh jer...

cari le kepala lori yg cute2 skit....

CT NORAMIZA said...

pusat - :) wargahakahka ish kepala x penting la bro, yg penting isi perut dia heheheeh...

inabu said...

tensen gua dr smlm nk komen tp x bleh2, rasa nk bakaq bilik server opis ni...hiii, cool, nk boh komen nih....

ni k.ct, suh depa wat kfc dulu kat country homes pastu baru dikna pindah sana, huhu...jgn lupa pizza hut sekali, x dilupakan mcd n burger king, hua hua hua...

CT NORAMIZA said...

inabu - amboi, kalau gitu baik kak ct benti keja, buat francais benda2 tu semua, ok x?