Wednesday, September 9, 2009

aku x sangka, rifqy pun ada perasaan...

hehehe...mesti semua orang marah aku kan, mestilah semua manusia tu ada perasaan, tp bg aku, ada jugak manusia yg x dak perasaan, buat org lain sesuka hati sesedap rasa ja.

tp semalam mmg aku terkedu tgk dia punya concern kat mommy dia ni.

selepas seminggu "bercuti sakit", aku pun tunaikanlah kewajipan aku lepas bukak puasa semalam. masa tengah tunai kewajipan tu ok lg, pastu bila tiba time angkat tgn, doa, ha tu dia, kali pertama lps aku lahirkan rifqy, aku nangis sesungguh hati, aku x tau dr mana aura sedih tu mai.

maybe dr doa aku sendiri kot, mmg x dpt nak tolong dah, x penah aku nangis camtu sekali, aku nangis jenis teresak sampai sebak x blh nak control pernafasan. mmg sedih sungguh2 hati, actually aku x suka nak sedih2, sbb hidup hanya sekali, dan x tau bila nak mati (nasib baik ingat mati), so kenalah enjoy kan.

tp yg aku jd lg sebak tu, bila aku nangis mula2 tu, rifqy tepuk2 belakang aku, siap bunyi syyy syyyy lg, punyalah sayang dia kat aku :) pastu dia tgk aku nangis x stop lg, sekali member letak kayu yg dia tgh main (ayah dia standby dlm bilik utk tujuan kecemasan :), terus dia mengadap aku, dia pun tumpang sekaki tgk aku sedih.

mr shaifull masuk bilik time tu, cun2 dia tgh nangis, x dak motif tgk anak dia nangis, terus bukak tv, tp dia x stop2 gak nangis. aku x tau pasai pa dia nangis, maybe dia x penah tgk aku nangis, bila camtu, dia terus sedihlah kot tgk aku berduka lara. mr shaifull x tau pun aku nangis semalam, cuma anak dia ja yg ambik berat :)

tahlah, sian rifqy, dia x suka tgk mommy dia nangis kot, tu sbb dia pun pulun nangis gak, oklah sayang, mommy janji, mommy x nangis lg ok. :)



p/s : mommy love u so much, if one day mommy have to leave u, one thing that mommy want u to know, that u r always n forever in my heart...

18 comments:

s@yangh@sni said...

ko nanges napernyer???

Zura Hasan said...

alahai..so touching la kak baca cite nih...mesti comeii jer tetiba rifqy nangis ikut akak..tp yg tak pahamnya..awat lain mcm ja entry kak kali ni???apa yg jadi????

Nurhayati said...

sweetnye Rifqy.. mesti la sedih tgk mummy nangiskan.. cam kita la tak leh tgk mak kita nangis.. sedihhh.. rifqy kecik2 dah pandai tau pujuk.. good boy!

Anonymous said...

nasib badan lah kalau mcm ni...aiii tak pasal2 lak anak aku pun dah terikut2 BEREMOSI sekali...baik ikut mcm ayah ni...happy go lucky je....sapa2 nak nangis...nangislah sampai habis....tak yah nak pujuk2...baik layan discovery channel ada gak pekdah....

honeylanz said...

anak mana x syg mak. even dorang kecik. dorang dah paham. kita nangis sbb sedih.. kita gelak sbb happy.. sejuk aja rs kan bila tgk anak kita mcm tu...sygnye kt dorang x tergambar!!

CT NORAMIZA said...

sayanghasni - nangis sbb "langau", shhh shhh

CT NORAMIZA said...

zura - heheheh...kalau akak bgtau, mesti zura kenal org tu, tu sbb akak x blh reveal kat sini, kecoh 1 kangaq nnt :)

mmg terkejut tgk dia nangis sama ngan akak, akak x penah tgk dia nangis camtu, dan dia pun x penah tgk akak nangis camtu :(

CT NORAMIZA said...

yati - dia mmg suka pujuk mommy dia, kot2 semalam pujuk x jln, tu yg dia nanes sekali tu :)

CT NORAMIZA said...

anon - mmglah camtu, sbb ada kat depan mata, cuba dah x de nnt, barulah terasa2 nak pujuk.

x pe, x nak pujuk, ada org lain tlg pujuk...

CT NORAMIZA said...

has - mmg pun sayang sgt kan, x tau camna kalau saya pegi dulu...

nanadanny said...

tetebi ayat yg di'bold' tu paling touching tau...sob2

fyi, anak lelaki mmg sentimental lebih ct, yg aku lak klu tgk citer sedih je, haikal dh siap2 pandang aku, klu aku nangeh die pn join sekali tanpa sebab...adoiii laaa

zailamohamad said...

Haziq pon sama..kalo tengok Zaila nangis sure dia datang peluk & pujuk..kadang2 cakap "salam..salam" konon2 dia takut dia buat salah..tapi tulah..sweet kan budak2 ni;)

@Z said...

macam boleh bayang je rifqy nangeh sbb tengok mommy dia nangeh..mesti suasana syahdu gile kan? tu boleh dikira kenangan tak ternilai antara anak dan ibu..pecaye la..hehe

Anonymous said...

yelah tu...yang 2 org tu bersyahdu-syahduan kat atas yg ayah lak bertungtang-tungtang kat dapur masak sup utk buat mee sup....slurpppp....sodap tu....yang tu kira boleh jadi kenangan jugak ke???

CT NORAMIZA said...

nanadanny - o mmg camtu ke julia? heheheh...mana tau, first time punya xperience :)

CT NORAMIZA said...

zaila - heheheh nak salam pulak, mcm2kan budak2 ni, betullah zaila, kadang2 x terpk pun depa blh buat camtu :)

CT NORAMIZA said...

az - betul tu az, mmg kenangan x dpt dilupakanlah, harap2 dia sayang kat mommy sampai mommy dah x de di dunia ni...

CT NORAMIZA said...

anon - tu namanya nafkah!