Friday, September 11, 2009

anak bujang mommy!



ginilah gayanya kalau aku nak bg dia minum milo/ribena/air masak. kalau air masak tu boleh tahan lglah, kalau basah tu setakat nak tukaq baju je, kalau kena air ribena, tertonggeng menonggeng aku dlm toilet mencuci dgn tgn segala kotoran ribena/milo tu. letih o.




muka yg x dak efek kalau kena marah sbb tumpahkan ribena/milo. balik2 aku gak yg hangin sbb kemarahan tu x diikuti dgn kesedihan rasa bersalah sbb tumpahkan ribena/milo atas lantai. :( huhuuu...

tp rasanya budak kecik ni dah boleh buat peneman di kala sunyi suka dan duka. nak pegi shopping kat kl ltk dia kat sebelah pun dah ok, sbb dia dah boleh terima arahan dr aku, kalau mr shaifull punya arahan, x tentu lglah, wallahua'lam.



walaupun 2 3 kali gaklah dia dok sibuk kat sebelah tu, "my, kak kak" (mommy, bukak bukak), sibuk dia nak bukak seat belt tu. (ya, sila marah aku x de baby car seat). tp bila aku cakap kat dia, "kejap, nnt dah sampai baru bukak, ok? kan kita nak pegi kl, jauh lg ni, nnt dah sampai kat kl, baru kita bukak, tgk mommy pun pakai gak, ok". "tey" (ok).



yg x tahan tu, cara2 sandaq tu amboi, kemain lg, cam kita ni driver lah plak. tp nasib baik, ok je sepanjang perjalanan tu, dia diam je kat sebelah tu, sampailah ke maju junction. maybe dia mabuk sket kot masa nak naik parking kat MJ tu, sbb berpusing2 360 darjah. :) hehehehe...

p/s : mommy x penah tinggalkan rifqy sejak 3 okt 2007. agak2 kalau mommy x de kat umah selama 4 hari ok x sayang?

12 comments:

♥miss zaza♥ said...

kiut gile!!!!!!

CT NORAMIZA said...

zaza - sama cam mommy x? heheheheh

oklah oklah, x perasan lah ni, x sempat nak feeling2 perasan hohh

bukhairiah said...

anak nie kan madu n racun...tglkan ank kejap pon dh rindu..klo dl sblm ada anak,tglkan laki kemain lagi rindu.. skunk, lebih rindu kt anak je..huhuh

zailamohamad said...

comeinya Rifqy tu..samerlah, Haziq pon kami pakaikan seat belt macam tu jugak..tapi haziq dah pandai ngelat, dia bukak sendiri..pastu dok sibuk g depan g belakang..rimas jer rasenya;p

Nurhayati said...

alahai baiknye Rifqy ni.. dok diam je.. kalau Zara mau dah wat stunt dlm kete huhu

suka ribena yer.. bagusnye.. zara jgn harapla.. tapi milo ok..satu kotak habis kat dia.. tapi kotornye jgn kata la huhu nak marah tak leh.. bebel je la aku ni hahaha

honeylanz said...

has dah ban vitagen. x sanggup nk mop lantai! ery bkn minum. dia main curah² ke lantai. nk nangis je melekitnye!! sopan sungguh anak bujang ct duk dlm kete ;)

Anonymous said...

ct hang nak tinggal rifqy p mana? sian dia...mmg rindu nanti, aku rasalah kan mesti dia deman ngan hang2 sekali demam, nanti kita jadi cam biol je, ke hulu ke hilir dok ingat kat anak je

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - betul ke? errr x penah tinggalkan diaorang lg, bila ada kursus asyik tolak je, sbb kena bermalam, x sanggup nak berpisah ngan anak :( huhuuuu...

CT NORAMIZA said...

zaila - hehehe...kalau dah pandai bukak sendiri, susahlah plak kan?

CT NORAMIZA said...

yati - samalah, mesti belengas je lantai kalau minum milo/ribena. errr yati pandai bebel ke, mcm x je? hehehe...

CT NORAMIZA said...

has - wargahakhak siap ban lg tu, tp betullah, vitagen mmg ya ampun dia punya melekit melekat semua tu, :)

CT NORAMIZA said...

nurul - ish aku belum p lg, hang dah bg nightmare kat aku, jgnlah dia demam, dah lama sgt dia x demam, sian dia...