Tuesday, September 1, 2009

lega walaupun x sepenuhnya

lega, sbb apa??? sbb dah beli baju raya utk rifqy, cukup utk cover sampai raya ke 7 :) heheheheh... oppss tp jgn bersuka ria dulu, sbbnya, kasut dia blm beli lg, yg tu betoi2 nak tunggu last minute, sbb x rugi beli kasut lewat2, mana tau ada rezeki a***** ada bg diskaun, en sogo, sila ambil perhatian.

baju aku??? masih seperti itu, x dak perubahan. sampailah ke puasa ke 11 ari ni, still tarak baju raya, sedih??? mestilah sedih, mana penah aku jd sampai camni sekali, betoi2 x dak mood raya. x tau apa yg x kena, maybe kalau balik raya kat umah mr shaifull, baru aku beria kot, ni sbb umah mak ayah aku sendiri, so pakai apa pun x kisah.

baju mr shaifull??? x kisah, sbbnya kalau raya kat kg aku, pakai baju biasa p bertandang masa raya pun amatlah x kisahnya, tp its a big no kalau raya kat kuching hang sukati nak pakai kemeja ngan jeans, sbbnya nnt org akan tanya, ni raya aidilfitri ke xmas? so silalah pakai baju melayu kalau berada di kuching sampailah raya ke 7 :) heheheheh...

camna ni ha? kat mana aku nak cekau baju raya ni? waaaa

26 comments:

bukhairiah said...

wow...jauhnyer terbang brayer...

ct, nk alamt umah plezz

honeylanz said...

has pun dah legaaaa... mmg x complete sepenuhnye. tp kids nye dah complete kut. tggal sampin ery aja!! nk pakai pg raya utk sessi posing² ajer..hehhee

juedaniel said...

kat swk, kalo kenduri pon depa pakai baju melayu kan. tu pasal masa kenduri kawen aku dulu semuaaaa meriah je dtg pakai baju melayuu....

ehhh opsss.. salah statement heehehe

s@yangh@sni said...

n3 ko buat aku teringat zaman beraya masa kecik dulu..
bila raya tak pernah balik kampung..
asyik raya kat Pasir Gudang jer..

nasib baik hubby ader kampung..
dan abah mentua aku suka beraya ngan anak2 dia..
syok betul..

Willie said...

Harap harap dapatlah benda yg dihajati - baju baru. Kan?

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - :) umah mertua den :) nak antar baju raya ke? nnt saya pegi tinggal kat blog awak ok

CT NORAMIZA said...

has - betul3x, x denya nak pakai sampai ke petang pun, kang x pasal2 masam je budak2 tu kalau berbaju melayu sampai ke ptg :) heheheh...

CT NORAMIZA said...

xiana - gataiiiiiiiiiiiii

CT NORAMIZA said...

sayanghasni - ha??? x penah balik kg, ni kes org bandarlah ni :) nasib baik husband engko ada kg kan?

CT NORAMIZA said...

willie - pls, pray 4 me!

Zura Hasan said...

heheh..ahad tu dh terjah jusco tp dpt beli baju malayu hubby and segala jenis jeans dgn t-shirt kitorg jer..baju kurung?still x dpt lg..tunggu last minute la sbb baju melayu dh ade,senang nk matching kaler nnt..hikss...kasut,tudung pun belum lg..huwaaa..haru gak nih..kak, cuti nuzul quran nih jom kite berehkan soping..jumpe kat OU...

CT NORAMIZA said...

zura - waaaa sedih, akak ni nama ja dok selangor, tp keja di kl, so nuzul quran adalah hari bekerja :( waaaaaaa

yanz said...

heran kan, patotnya cuti nuzul tu selaras laa satu malaysia...haa, diulangi, satu malaysia...ish, aku nk anta cdgn kt blog PM laa camni...hahahha..
ish korang ni, aku tgk bju kurung dh siap berlambak2 jual kt kl, mcm dkt bangi tu, warta bangi n PKNS bangi, mcm2 ada, cantik2 laa bj psg dia, tp disebabkan aku dh ada 4psg bj kurung raya, so mcm tak heran laa...hahahha.. (ayat riak)

atty's said...

meriah ye sambutan raya kt kucing .ade kawan citer..sampai seminggu..ziarah menziarah..berkonvoi bagai .

ymn said...

ooo .. xcitednyer .. smbut raya ..
kami mcm biasa suka besesak sesak ..last minute soping baru meriah ..

Anonymous said...

ct, p jalan kat shah alam kat sana byk sangat2 baju kurung n kebaya n sangat2 shantik n harga pun ok...heheh aku pun tak beli lagi baju kurung dan p sogo je rembat 2 jeans n tshirt, asri pun dpt 2 jeans n tshirt, tgak semangat raya betul..anak2 je yg lebihnya, tak dan nak call hang pun balik kl ari tu ct. kat sogo je 6 jam, anak dara akulah cerewet sgt dia je dok pilih baju dia, yg kami amik semua tak memenuhi piawaian dia

CT NORAMIZA said...

yarn - aku rasa kita patut piketlah, mcm sesetengah golongan tu, baru dibg perhatian kot :) wargahakakaha habih kena ban blog aku satgi

amboi, mengalahkan budak2 baju raya sampai 4 pasang, hang dah jadi artis ka yarn? (ayat dengki)

CT NORAMIZA said...

atty - kty, betul tu, mmg meriah sampai raya ke 7, dan yg paling penting, kek ada atas meja sampai ke akhir syawal, tu blm masuk malam raya lg, kg2 yg opposite hilton tu, fuhhhh cantek kak, saya pun teruja tau :)

CT NORAMIZA said...

ymn - last minute? doakanlah ada lg size saya kalau last minute shopping, jgn tinggal L je dahlah, meroyan aku..

CT NORAMIZA said...

nurul - aku pun samalah, ari sabtu ke midvalley, dlm kul 3 camtu sampailah ke pukul 9 mlm baru balik, ari ahad plak ke jusco, dr kul 3 sampailah ke pukul 9 gak. :)

nurul, aku orderkan kek kecik tu 4 jenis utk hang, ok x?

Anonymous said...

okay, brapa jumlahnya nanti aku bank in kat hang..towchee...

Nurhayati said...

amboi baju rifqy sampai raya ke-7.. bestnya sangat byk. mesti cantik2x.. tak sabar nak tgk =)

CT NORAMIZA said...

nurul - jgn bank in kat aku, straight bank in kat kak itot ok :)

CT NORAMIZA said...

yati - heheheheh... tu adalah perumpamaan lah dear :) maksudnya baju anak dah byk, tp baju mommynya satu pun tarak lg huhuuu...

zailamohamad said...

ooooOOOOooo..macam tu ya gaya orang Sarawak beraya ya???

CT NORAMIZA said...

zaila - heheheh...ha camtu, best o :)