Wednesday, October 28, 2009

azam baru, x semestinya tunggu tahun baru

angin x dak ribut x dak, hari panas terik, tiba2 ja aku rasa nak pasang azam. ya lah, x kanlah nak tunggu new year ja baru nak pasang azamkan, x kisahlah, asalkan aku x kacau orang, org pun x kacau aku, aku nak gak pasang azam ni.

tadi kat blog has aku mcm ternampak "BENDA NI", ke mata aku yg kero x taulah, tp aku rasa aku nampak, dan tiba2ja tingg ada mentol kat atas kepala aku.



gambar adalah dr google

dan2 tu aku rasa mcm nak kurangkan berat badan, yaa pada zahirnya aku x nampak gemuk (ke aku yg perasan), tp pada batinnya sapa yg tau, letih o bawak badan yg mcm ni pun, x termasuk 'bebanan' yg lain, kadang2 bila letih tahap babun tu, dan2 tu aku rasa nak pasang eskalator kat umah, tp x dak sapa nak derma duit kat aku plak, kalau x dah lama aku pasang benda tu. :)

berat aku yg paling latest, ditimbang pada hari sabtu lepas adalah 53kg, aku rasa kat perut saja pun dah 4kg kalau dpt timbang cam perut lembu tu, setelah memikirkan semasak2nya dan mengambil kira perasaan jiran tetangga yg aku rasa x larat nak tgk perut aku dah waktu aku tgh sidai baju dan melakukan xtvt senggang ngan rifqy, i need to do something.

dan jalan yg paling baik aku rasa aku nak 'berskipping'. tp nak kena carik tempat yg paling sesuai gak, sbb umah sekangkang kera aku tu. kalau kat dapuq, takut terbarai plak cooker hood aku, kalau kat tempat tgk tv, x pasai2 satgi mr shaifull mintak aku ganti tv baru up sket yg 42", hisshh nauzubillah. "mak x sanggup noks" hehehe...

yg aku blh imagine setakat ni dlm bilik, tp kena pendekkan sket kot tali tu (alah hang pun bukannya tinggi mana pun, toksah berangan nak tali panjang2). eemmmm, memandangkan azam yg aku nak buat ni hanyalah memerlukan bajet yg amatttttt rendah, aku rasa akan disokong penuh oleh mr shaifull.

aku nak disember ni berat aku dah 50kg, errr bolehkah dicapai (kalau hang mkn nasik lauk sardin 3 kali tambah, menakutkannnnn).

** ok sat nak sms mr shaifull mintak dia belikan tali skipping tu ptg ni gak, jimattttt duit aku..

14 comments:

honeylanz said...

nk 50kg gak December 2009 nih!
#tips: skipping dlm rmh kn pakai kasut gak. nnt sakit kaki ;)

BULLET said...

dancing pun leh turunkan berat badan kan

yong said...

baguih la azam hang tu...aku doakan semoga berjaya.... aku pn nk wat wt azam camtu gk la...kalau aku kena puasa je....kalu aku puasa cpt nmpak kesan.... kalu exercise ni lmbt skit...lps senam mkn pulak..hehehe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

selamat berskipping CT .. azam yg bagus nieh ;-)

bukhairiah said...

go go cyayyok...kasi gegar 1 umah....

Nurhayati said...

nak ikut jejak ct gak la.. bagus ni..xtviti sihat.. kalau nak kuruskan lengan pun leh skipping gak kan. =)

CT NORAMIZA said...

has - hehehe oh kena pakai kasut? ok, thanks 4 the tips :)

CT NORAMIZA said...

BULLET - o dancing pun boleh turunkan kg ye? (terus ambik pen isi borang nak masuk SEHATI BERDANSA, abanggggg get ready, kita bersamba) yeeehhaaa...

CT NORAMIZA said...

yong - jom kita sama2 tanam azam, yeaahhhh

CT NORAMIZA said...

diana - hehehe tq :)

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - amboi, siap gegaq umah lg, malu ai :)

CT NORAMIZA said...

yati - jom kita exercise sesama, pastu kita pakat2 letak gambaq sebelum & selepas :)

Mrs Azuhaizat said...

Ct..aku penah beli tali skipping kat sini yg canggih jugak la kat pemegang tu siap ada digital utk kira2 kita lompat berapa byk...tapi tak lama lepas tu anak-anak aku pi kerat dua tali tu..sudah nya skip terus..he..he..

CT NORAMIZA said...

suharti - heheheh...x membina semangat langsungkan, x pa, depa tolong bina badan hang suharti :)