Friday, October 30, 2009

fuhhh penat weiiii

adoi la, sakit tumit kaki aku, rasa mcm pakai heels 5", padahal pakai wedges saja. sapa nak jawab ni. x dak tujuan, tp dah jpa baik hati sgt letak aku kat ofis yg dkt dgn benda yg bukan2 ni (jln tar, sogo, naik lrt blh sampai klcc), aku pun x naklah sia2kan kelebihan yg ada ni.

aku p 'semua rumah'. hajat di hati nak survey clutch, konon2 nak kepit masa kenduri cousin aku nnt, lgpun mr shaifull bgtau kat aku kat 'semua rumah' tu ada yg cantek2 dan simple, so dia suruh aku survey kat situ.

cantek mmg cantek, simple tp menarik, tp harga dgn x dak brandnnya x nak kalah tu, letak harga RM70 terussss, amboi kak, kalau nak bunuh ekonomi aku pun, jgnlah sampai camtu sekali, kalau gitu baik aku carik kat bonita ke hapa, kalau bernasib baik ada sales, dptlah murah sket, x pun kat vincci ke. kalau nak pau aku x alang2, mr shaifull ni ada share ngan amoi tu ke, kalau x pasal apa dia suruh aku p situ? nnt diaaaaaa...

bila dah penat tgk clutch tu, aku beli minyak utk rambut, ala yg cam eclipse tu, aku nak sapu mlm ni, kalau esok pg aku bgn rambut depan aku masih cacak2 berdiri (frizzy hair), x payah susah payah nak pk lg lepas ni, aku beli veet letak kat situ, ok x???

masuk watsons, aku beli funky eyelights pencil, biasalah beginner kan. :) tp sian aku, camera x bawak, sila gunakan imaginasi sendiri, nnt kalau rajin aku tepek gambaq lepas aku guna bendalah tu, ok friends? sekaliiii aku tgh khusyuk pilih2 kaler (yg boleh match dgn semua, tgk berhemah x aku berbelanja), ada 2 org pompuan kt sebelah aku, tgh pilih lipgloss kot.



member dia tunjuklah 1 brand tu, sekali dia punya bahasa tu aku nak tergelaklah, ada ka dia cakap camni "x naklah pakai yg tu, rasa cam makan cekodok je". lps pk dlm 23 1/2 saat, baru aku paham, ooo dia x nak pakai lipgloss tu sbb rasa lips dia berminyak je kot, hehhh ada gak org camtu kan. :)

*** bila dah sampai ofis, ada org dah tekan button lif tu, ada 1 minah ni laju je nak potong q semua orang, kalau ye pun letih bershopping, respectlah sket org yg kt depan hang tu, jgnlah gelojoh sgtttt.. heheheh... pesanan khidmat masyarakat utk pembaca WTML.

*** kalau sesapa tau kat mana ada clutch yg murah & menarik utk pakai siang hari, let me know ok.

*** lg 1 nak tanya, 'brg' yg 2 kat bawah ni ok x, ada sapa penah pakai yg kaler ni x? sbb aku pakai yg kaler pink ari tu, rambut aku masih kejungggg sama gak, sedih o :(, kalau ada sharelah info sket ok. tq



alamak lupa nak credit kepada tuan punya gambaqs google

19 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

best juge leh cuci2 mata kt mcm2 tmpt time rehat .. dah nama ofis dekat dgn tmpt2 gitu .. heh..heh.. cluct yg ok kt Brands Outlet .. ada jual kalau tak silap .. @ outle yg namanya BONITA kot .. lupa plk .. kalau salah sowi ek ;-)

honeylanz said...

x de clutch, ada capacity wristlet aja ;)
n x tau pasal loreal oren sbb guna eclipse. so sorry

CT NORAMIZA said...

diana - ok thanks dear!

CT NORAMIZA said...

has - huhuhuuuu... :)

yong said...

ok la tu leh pi cuci mata kt tmpt2 camtu...kalu aku kat sini p alamanda jerr...boring keje p alamanda...balik keje p alamanda.... xder mende pn kt situ ..huhuhuhu....
nk ty hang la..masa hang kat kpkt dulu hang kenai dk nama dia norhidayah...dia dok bukit jelutong...

Willie a.k.a Reptoz said...

Errr... aper clutch?

atty's said...

kat mana tuh ..hehehehhe

bukhairiah said...

windu giler nk nyoping kt area jln TAR mc zaman bujang dlu...cuci mata n cuci poket...

pkai baby oil jek...hehehe

zailamohamad said...

uish..sempat lagi tuuuuu..tau r baru dapat gaji;P
Zailaxtahu clutch kat mana murah tapi rasanya kalau beli wristlet pon cantik juga!!!

CT NORAMIZA said...

ina - kenai, apa plak x kenai, dia kecik2 ja kan, aku panggei dia kak ida, kalau x salah aku lah. :)

CT NORAMIZA said...

willie - clutch adalah beg genggam :) heheheh...sorry lupa nak tempek gambar, barulah u tau apa tu clutch, errr sila google heheh

CT NORAMIZA said...

atty - kty, semua rumah adalah SEMUA HOUSE :)

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - takut nnt berminyak giler :) huhuhuuu dah dpt solution dah, beli shampoo kat d'hair shop :)

CT NORAMIZA said...

zaila - dah dpt, bukan clutch tp wristlet, tp ala2 panjang spt clutch, blh masuk mcm2 :) thanks dear

@Z said...

'rasa cam makan cekodok je' ahahaha lawak gile ayat tu.. wei ada produk yg ok tak untuk masalah rambut gugur? rambut aku ni asal panjang sket mula la terjun ke tanah.. tensennn

CT NORAMIZA said...

az - aku baru try 1 shampoo ni, beli kat d'hair shop kat midvalley, rambut aku lps shampoo x jadi mcm dulu lg, dah jadi lembut, so hang p try tgk kat situ, dia ada mcm2, aku mtk yg utk lembutkan rambut, mmg berkesan.

ada mcm2 lg az :) try ok

yong said...

saja ja aku ty...dia best friend aku masa kat politeknik trg dulu...la ni dia dh tukaq kat bomba bukit jelutung...

CT NORAMIZA said...

yong - oh ya ka, x sangka kan, la ni hang still contact ngan dia lg x?

Anonymous said...

Thank you for the auspicious writeup. It in fact [url=http://www.saclongchampfr2013.eu/petite-maroquinerie-trousse-de-toilette-longchamp-c-8_10.html]Trousse De Toilette Longchamp solde[/url] was once a enjoyment account it. Trousse De Toilette Longchamp solde [url=http://www.saclongchampfr2013.eu/sac-longchamp-pliage-c-7.html]Sac Longchamp solde Pliage[/url] ,Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?