Monday, November 2, 2009

byk benda yg perlu disettlekan

november dah menjengah semalam, december pun x lama lg, byk benda dlm nov & dec ni, tp satu hapa pun aku x buat lg, mmg keji gila cara aku ni. dahlah semuanya nak kena settle sendiri, x dak bantuan, x dak talian hayat. sian aku.

** 22 nov my ex-colleague kawen kat dewan tun dr siti hasmah. mmg aku nak hadir, sbb best friend aku kt ministry lama duluuu. x tau lg nak pakai baju apa, sbb indian wedding, ada cadangan x? jgn nak suruh aku pakai sari plak, aku lempang sorang2 satgi. :)

** pastu cousin aku kawen 5 dec kat batu pahat, baju aku x antaq tailor lg, sedangkan mak aku dah siap tempah tudung, dah ambik pun. hotel x book lg, sedangkan masa tu cuti sekolah, dan yg aku tau setakat ni, pelican hotel kat batu pahat, sbb kg org tu kat semerah, sapa2 boleh tolong aku, kalau stay kat pelican hotel ni, dekat x ngan semerah, ke kalau stay kat sini, elok sampai je kat kenduri tu nnt, aku dah sama belengas ngan rifqy? tolong ye kengkawans...

** pastu aku dah janji ngan maksu aku, nak hadiahkan kek sbg salah satu hantaran, tp until now aku x tempah kek tu kat mana2 lg, ada sapa2 nak rekomen kat aku kek utk hantaran x, aku nak yg simple & 1 tingkat saja, anyone??? fondant cake ok. kalau ada tlg bg link kat aku secepat mungkin, sblm aku terpaksa buat fondant cake sendiri (yg aku pasti semua pitam kalau tgk nnt, blm makan lg tu)

25 comments:

CiK By said...

huhuhu..cepat nye masa berlalu~~ kan?

Willie a.k.a Reptoz said...

Aktiviti byk, duit pun byk nak pakai. hahaha

yong said...

ni ada add yg selalu aku order cup cakes...kek pn ada..kwn aku nama dia aina...kalu hang berkenan lh try la.

http://www.mylittle-bakes.blogspot.com/ pastu hang tgk la kt link dia mana tau kot ada blog lg...

CT NORAMIZA said...

cik by - betul tu, kejap ja dah nak masuk 2010 :(

CT NORAMIZA said...

willie - ya betul tu, mmg pening kalau dipikirkan..

CT NORAMIZA said...

yong - thanks, nnt aku tgk, err sedap x kek dia? :) maklumlah nak bg org kan.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

penuhnya jadual ..sakan ler pegi majlis macam2 ;-)

yong said...

aku rasa kek dia sedapla...tp aku kn semua sedap...tolak batu ngan kayu ja... hehehhe...

nk ty hang cam mana nk letak gmbq yg kita amik dlm google...aku dh copy tp paste kt blog tak leh pulokkk...

CT NORAMIZA said...

diana - tu lah pasal, penat bila pk, bak kata willie, byk xtvt, byk duit nak keluar :( huhuhuuu...

CT NORAMIZA said...

yong - nnt aku p kat blog hang ok

AiNeRzA said...

kak miza... try nih http://tokeiroti.blogspot.com/ ... hmmm...kek coklat dia best...nanti jgn lupa tapau kat kita yerk~~ hihihi

CT NORAMIZA said...

ainerza - aikkk dan lg dia pau kita plak :) nnt akak tgk ok, thanks

yong said...

lagi tu blog http://mamastoves.blogspot.com ... aku baru nk try beli....heheheh

CT NORAMIZA said...

yong - ok, tq :)

Nurhayati said...

wah byk xtvt ni.. nak cuti sekolah ni.. mmg byk la kenduri nasi minyak ;)
ala tak tau la mana best fondant cake.. tapi kalau tau akanku kabarkan yer..

bukhairiah said...

cuba tgk2 cni...
http://ecarnazrin.blogspot.com/

juedaniel said...

semerah? semerah padi ke? kirim slm p ramlee sekali heehehe

CT NORAMIZA said...

yati - ok yati, jgn lupa tau

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - ok thanks :)

CT NORAMIZA said...

xiana - apa p ramlee p ramlee, semerah e pepet, bukan e taling, panggg mau

yanz said...

ct, satu lagi, www.bake-freshly.blogspot.com, julia slalu order kt org ni, sedap dia ckp.

yg satu lagi, yg suka buat kek canggih,
http://www.mycuppycupcake.blogspot.com/
aku pon nk order nanti utk adik aku kawen..

yanz said...

ct, satu lagi, www.bake-freshly.blogspot.com, julia slalu order kt org ni, sedap dia ckp.

yg satu lagi, yg suka buat kek canggih,
http://www.mycuppycupcake.blogspot.com/
aku pon nk order nanti utk adik aku kawen..

CT NORAMIZA said...

yarn - ok tq, aippp apa cakap ulang2 ni? :)

Anonymous said...

ct, lau utk kek fondant, kat hotel adik ipar aku(laki baby yg org sabah bah....) boleh suh wat, suh patern2 ikut kita pun bleh dptlah diskaun harga staff, hotel ancasa kat pudu sebelah nandos. mmg tahan pun kek tu sbb masa depa kawin pun guna kek tu gak, lau nak lah tapi kena gi amik sendiri...

CT NORAMIZA said...

nurul - ok gak tu, tp harganya berapi x? hehehe...kalau berapi, mau pitam aku satgi