Tuesday, October 6, 2009

happy birthday rifqie! (3 oktober 2007, seven eleven am)

happy birthday sayang!!! dah 2 thn rupanya anak aku. rasa mcm baru ari tu je aku bawak perut sana dan sini, turun naik tangga, x guna lift, konon2 nak senang push nnt, tp tu bukan konon ye puan2, mmg betoi pun, alhamdulillah, tp menanggung sakitnya, azab kau, 16 jam kat labor room. rasa mcm dah separuh nyawa masa tu. :)

tp apa pun aku happy, sbb akhirnya, aku dptttt gak SEORANG anak. alhamdulillah.



4 months old



5 months old



6 months old

tu lah antara gambar2 rifqy, busuk masam wangi semua ada heheheh...kalau nak letak semua kat sini, rasanya sampai ke petang ni kot mommy x buat keja lain (mkn gaji buta-tp keja dah abis, pg2 buta dah clearkan, maklumlah tinggal office dekat 2 minggu, lama gila).

nota utk rifqy : mommy & ayah sayangkan rifqy sgt2. rifqylah satu2nya anak kami, mommy & ayah nakkan yg terbaik dlm hidup rifqy, mmg, manusia hanya mampu merancang, tp allah yg menentukan, tp kita mesti berusaha dan berdoa agar yg terbaik itu jadi milik kita seperti yg kita rancang.

walau kita terpaksa 'berpisah jauh' satu hari nnt, jgn lupa ye sayang, doa anak yg soleh akan sentiasa mengiringi mommy & ayah 'di sana'...

26 comments:

nanadanny said...

hepi besday rifqy..
insyaallah, rifqy jd anak yg soleh...:)

weh, pasai pa ayat last touching sangat ni...

erlyda said...

Happy Birthday Rifqy!!!! nanti ajak mommy gi Midvalley beli hadiah mahal² ok ;p

bukhairiah said...

hepi besday rifqy...be a good boy tau...

Zura Hasan said...

~~Happy birthday Riffqy!!!~~
--->-->8
moga menjadi anak yg soleh....insya Allah..anak kebanggaan mommy and daddy yer...

kak...pasai pa lama sgt cuti nih...rasa sunyi jer bukak blog akak tak hapdet2 lg...

CT NORAMIZA said...

nanadanny - hehehe biasalah julia, ayat last mesti touching, bukannya apa, mana tau nnt dia dah besaq, aku dah x dak masa tu, bolehlah dia baca balik ayat2 mommy utk dia... :)

CT NORAMIZA said...

erlyda - amboi, bukan main lg dia no! hehehe...

CT NORAMIZA said...

bukhairiah - ok auntie! thanks!

CT NORAMIZA said...

zura - bukan cutilah dik, lepas cuti raya ari tu, terus p kursus selasa-jumaat kat kedah, tu sbb sunyi sepi :)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

lama x udate blog .. Heppi Bestday rifqy ;-)

honeylanz said...

happy birthday to rifqy..

CT NORAMIZA said...

diana - cuti raya & kursus :) thanks!

CT NORAMIZA said...

has - thanks auntie!

KV said...

happy birthday rif!
moga membesar menjadi anak yg membanggakan ayah bonda

Nurhayati said...

happy belated dear rifqy!!!
moga jadi anak yang soleh didunia dan akhirat..

weh besar sangat dah rifqy ni, pe lagi teruskan project kedua 2nd baby heheh =)

Willie said...

Happy bDay!

Anonymous said...

AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.....TQ

AkuPunyaCerita said...

Happy besday rifqie...sat ja dah 2 thn dah. cepat besaq, pandai ckp sok buleh berdebat ngan mommy hg...kehkehkeh

CT NORAMIZA said...

KV - insya-allah auntie! :)

CT NORAMIZA said...

yati - hehehe...1 adalah anugerah yg paling indah buat kami...

CT NORAMIZA said...

willie - uncle willie, thanks!

CT NORAMIZA said...

anon - amboi panjangnya amin, amin yg mana satu tu banggg???

CT NORAMIZA said...

along - thanks along, hanglah yg tlg menjuruskan aku ke "arah itu", ingat lg x? kalau x sbb nasihat hg, mesti aku ngan shaifull masih seperti dulu...

yong said...

hepy birthday baby boy...
dh besaq anak hang no...
jgn nakai2 macam mommy hang no....
heheheh....
bila nak join aku ni....
rasanya rifqy dh mintak adik tu....

AkuPunyaCerita said...

alah ct...sama2 la berusaha kan. Dgn izin Allah SWT jugak. Aku pun tengah kerja keras nih...hehehehe

CT NORAMIZA said...

yong aka norazlina - heheheh aku nakai ka dulu, sumpah x nakai. shhh jgn cerita kuat2 nnt ayah dia dengaq :) wargahkahakhak

CT NORAMIZA said...

along - heheheh...kerja2 gak, apa yg keras tu along? :) wargahkahakah gila merapu dah aku ni