Monday, October 19, 2009

kalau dah budget ciput, jgn gatal2 nak ber business!

sila ambik pengajaran dr tajuk aku kat atas tu. mmg aku geram betoilah ngan satu2nya kedai cermin mata ah sang dlm sogo tu. kan aku dah cita ari tu, aku dah buat contact lense (selepas ini akan disebut sebagai cl) ngan kedai ni ari rabu. oklah, dia punya cakap berdentam dentum, ari khamis boleh ambik. oleh kerana aku manusia yg berpegang pada janji, kadang2 terpegang gak kat tempat2 lain yg boleh dipegang :) wargahakahka, ari khamis aku pun tunggulah dia punya call, sbb dia dah janji nak call aku.

aku tunggu dr pagi, sampai ke lunch time, x call pun, aik, x kan after office hour baru dia nak call, dahlah jumaat tu aku nak cuti, dah dkt kul 3pm camtu, aku call dia, walaupun hati tgh marah, call gaklah. boleh dia cakap, org tu x antaq lg, aik, semalam kalau dah tau x boleh nak siapkan awal, apa hal janji ngan aku, aku bila org dah janji ni, aku mmg rasa nak lepuk ja kalau janji x betul.

mmg betullah sampai ke petang, mmg dia x call pun. hampeh, aku diam ja, sbb takut mr shaifull naik hantu gak kalau aku bising2.

ari jumaat aku mintak tolong dia ambik, b4 p sogo, dia call dulu kedai ah sang tu, pastu si ah sang ni cakaplah, x siap lg, sekejap tu dia sms aku, 'abg dah call, tp dia cakap x siap lg, abg nak pegi ambik duit awak balik'. haaaa kan aku dah kata, aku bukannya baru kenal sehari 2 org ni. mmg nampak dia lg penyabaq, tp kalau dia dah angin, tsunami pun gerun. aku malas nak argue, aku reply, 'ok'.

sekejap tu dia sms lg, 'org tu call, cl tu on da way'. aikk, terus siap sedia cl aku tu, mr shaifull bgtau dia dah ambik. petang tu aku pun tunggulah mr shaifull balik ngan nasi ayam yg aku masak sebagai upah utk dia tlg ambik cl aku, dan jugak upah adik aku tolong jaga rifqy :) sekali dia masuk umah, melenggang bawak plastik tulis thank you byk2, size door gift yg kita dpt kalau p kenduri kawen. kalau door gift tu kira baikkk gaklah sbb paper bag kan, ni x, plastik mcm hang beli tudung bawal kat jln tar tu.

aku tanya mr shaifull, aikk mana cl i, kata dah ambik? ni lah dia, dlm plastik ni. haaaa???? cl aku beli dlm sogo yg kononnya gah sgt tu isi dlm plastik thank you sekeping RM0.30 tu? bila aku tgk isi dlm tu, mmg ada 2 ketul cl dlm tu, tulis ngan pen biru, siap tekan lg kot2 aku x boleh baca, L & R. cinabeng punya cina, tobat aku x beli kat situ lg pasni!!!

16 comments:

honeylanz said...

mmg sgt terkedu. x proper nye kedai tu!

bukhairiah said...

cis...hape punyer kedai la...harap jer kt sosgo kan...
tunjuk ler 1 gmbr pkai lens...

Willie said...

Hehe...tmpt standard macam tu pun tak dapat bagi beg plastik yg best lagi. Dah ler lambat. Jgn le beli kat situ lagi erk?

Kadang-kadang, sesetengah kedai tuh, jgn harap kita dapat panggilan dari diorang. Kadang-kadang kiter terpaksa pergi ke kedai tuh mintak .Ahaks!

Zura Hasan said...

huhhh...ape punye kedai daa....kedai cokia kat perlis pun ade beg kertas....nih kat Sogo...diulangi Sogo...soo goooddd..

akak..emosi lak kite pepagi ni...hehehe....

dh minum? minum dulu....

pusat said...

plastik abis le tu....
apsal sekeping 30sen pulak?.... 10sen ler....

* ok skit....pakai tongkat

yanz said...

dia nk jimatkan penggunaan plastik or kertas....lenkali bwk beg sendiri laa..heeeheheh

rose said...

haha
sabor jela...

CT NORAMIZA said...

has - jenis main taram je kan. gilosss

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - aikkk, org bergegar2 cita cina tu x bg paper bag, dia lak sibuk nak tgk gambaq pakai lens, heheheeh...cuba tgk gambaq2 kat sebelah ni, pastu imagine x pakai spek, camtulah rupanya :) lariiiii

CT NORAMIZA said...

willie - yalah, nama je sogo, tp service amatlah teruk, x taulah, next time beli kat tun jugah je lah...naik escalator yg bijak!

CT NORAMIZA said...

zura - akak dah minum, siap makan nasi lemak lg, berlemak lg lah haku...

CT NORAMIZA said...

pusat - aikk boleh gak camtu ek? sedang elok plak time saya beli boleh abis plastik beg, heheheh...ha??? murahnya sekeping sekupang, marahnya haku...

* alhamdulillah, pakai tongkat pun dah ok, saya doakan lepas ni dpt kembali seperti biasa, insya-allah...

CT NORAMIZA said...

yarn - aippp hang sokong haku ke hang sokong cina tu? apa plak nak jimatkan plastik, kalau nak jimat, baik dia bg kat tgn shaifull je 2 ketoi kontek lens tu, yarn ni diskriminasilah, bila nak p open house umah along ni??? dah lama aku tunggu

CT NORAMIZA said...

rose - mmg dah sabaq ni, kalau x dah lama cina tu makan plastik beg tu.

BULLET said...

xnak komen...tapi nak bagitau saye follower baru jek...hehe..nanti follow balik yek

CT NORAMIZA said...

bullet - aikk?? oklah, thanks :)