Monday, November 30, 2009

eee geramnya akuuuu

amboi, bukan main sedappp lg mulut dia semalam. selamba ja bawak keluaq ayat pedas kat aku, kalau ayah x dak kat situ, dah lama aku cekik dia sampai meleleh liur.

hp dah top up, bukan main sedap lg dia bersembang ngan family dia kat kch, x ingat dunia, sembang punyalah lama. pastu semalam, aku nak pinjam nak sms adik, nak tanya depa dah sampai mana, kan depa otw ke kl semalam, punyalah berkurun baru sampai, rupa2nya jam gila sepanjang jln dr penang, patutlah dekat 7 jam baru sampai umah.

sian ayah, dgn badan penuh bintat2 mcm kena chicken pox tu, drive jugak all the way to kl, sbb x blh nak masuk R&R langsung nak tukaq driver ngan adik, sudahnya smlm, kul 9.30 dah lena.

eh dah lari topic. bila aku check credit hp mr shaifull, masa tu dah tinggal 2.01 kot x salah aku. aku guna jalah utk sms adik, ada la kot dlm 8 sms aku guna. sekali semalam, dia nak call neighbour kat depan tu, sekali x blh. aku pun dgn baik hati bgtaulah credit dah habih, berbudi bahasa la kononnya.

sekali dgn muka x dak rasa bersalah, dgn senyum manis yg dia ingat aku nak tergoda lah kot, selamba ja dia sound aku dpn ayah, "uisshhh habis awak belasah?" eee aku nampak kecikkkk ja mr shaifull masa tu, walaupun dia besaq dr aku, nasib baik ayah ada, kalau dakkkk, dah lama..

17 comments:

Dj Epoi said...

Gua Dari kulim ke KL 8 jam beb!!!

Anonymous said...

Dj Epoi - Lu dr Kulim ke Kl 8 jam...gua lak dr rumah nak call jiran depan rumah lg teruk 1 sen credit tak tinggal...kira nya dr kul 6 ptg semlm sampai ke pg ni tak leh call lg ni...lu kira berapa jam tu....kira gua lg teruk kena bebending dgn lu Dj...ish..ish...ish....

CT NORAMIZA said...

dj epoi - samalah ngan parents gua bro, kgr-kl 7 jam, selalunya kalau ayah gua yg drive, dlm 5 jam dah sampai, giloss

CT NORAMIZA said...

anon - apa merapu ni, pangg mau???

mama apih said...

salam raya haji kak ct. kirim salam kat ngah mah n ngah jis. tq mai tgk dik u.

Zura Hasan said...

hahaha kak..biasa la tue...depa abiskan kedit takpa...kalo kita baru pegang tepon nk tepon mak kat kg, dh siap bg warning lagi.."nnti top up balik"..wah..wah..suke ati jer...

kak..pakai line jer...bia diorg yg bayaq..kehkehkeh...

CT NORAMIZA said...

dik ayu - selamat hari raya haji! kak ct doakan semoga cepat sembuh, jgn lupa makan ubat tau :)

CT NORAMIZA said...

zura - ish akak dah taubat nasuha, zaman bercinta punya bill tepon dulu, rasa cam nak kiamat, sekali ambikkkk 2k kau, x mauuuuu

juedaniel said...

kalo takat jiran tu takyahle tepon, gi je keloi kat dpn umah...kan ct kannnn.... heheeh (bagi anon berasap)

honeylanz said...

has dr kg 12 jam! abis angin masuk dlm badan...hahahaha

CT NORAMIZA said...

juedaniel - first time aku setuju ngan xiana, sambil angkat kaki ngan tangan sekali :) tahlah, keloi pun dengaq

Anonymous said...

keloi tu hapa...spesis ikan kaloi ke....cakap tu bg elok sikit.....kang tak pasai2 je aku MERTON kan budak2 ni.....

Nurhayati said...

aduhai 7jam? giler lama.. kalau yati dah panas bontot.. sian ayah ct.. bintik2 sebab ape? skang dah ok ke?

CT NORAMIZA said...

anon - keloi tu hadiah, jgn lupa hadiah anniversary utk i, err hadiah birthday in advance pun boleh gak, i x kisah hehehehe...nak hadiahh

CT NORAMIZA said...

yati - mmg pun, ct tunggu nak lunch sama, kul 6 ptg baru lunch, mmg jam semua hala ari ahad ari tu, bintik2 tu mcm chicken pox la yati, x tau sbb apa, hosp dah bg calamine lotion, sekarang dah ok sket, cuma rasa nak demam lah plak, mintak2 sihat betul2 hari ni, sbb weekend ni nak p johor kan.

tp ayah mmg kuat semangat, semangat tu la ada sket2 dlm bdn ni..kalaulah aku sekuat dan setabah ayah...

Anonymous said...

ct aku pun tatau bila nak p perlis,plan nak p 4/5 hb ni sekali kena standby LIMA 2-5hb, balik langkawi nak kena pi tganu plak (8-11hb) turun je flight terus asri amik balik taiping plak sbb 12hb adik aku nikah di penang, aku nak p perlis nak anta kad kawin adik akulah 26hb pastu nak tgk bb dny sekali sbb ari tu p spital x leh tgk bb, tapi mayb balik dr penang ke aku pi umah mak ayah hang kat perlis, minggu ni semua p johor lah yea? awat yg jammed teruk sgt?

CT NORAMIZA said...

anon - x semua lah, mak ayah aku ja, kakak ada lah kat umah tu, ee bznya kawan aku ni. mak ngan ayah ada kt perlis start dr 12hb ke atas. kalau hg nak p, call la dulu tau :) take care, jgn nakal2 kat langkawi