Tuesday, November 17, 2009

pelican hotel, batu pahat

aku gigih mengelik sana dan sini. ada 1 kali tu, aku search kat google, pelican hotel, tp aku x letak batu pahat, ha sekali keluaq, pelican hotel, miami, amboi x agak2 langsung. golok pun aku x p lg, suka hati dia ja letak miami. panggg encik google.

sat2 dlm suasana guruh dan kilat berdentam dentum (kat kangaq) aku call mak. dia tanya pasai pa aku x balik masa cousin aku kenduri kat sana nnt, aku jawab mmg aku x nak balik. 2 3 kali mak tanya soalan yg sama, ulang2 kali. mak cuba nak psiko aku, heheheh...sorry mak, ai x senang dipsiko.

aku dah kata, aku dah start jadi penyabaq sejak2 aku masuk era 30an ni, tp hasilnya begitulah. aku x luah dgn perkataan, tp dr perbuatan. aku blh bermanis muka dgn org yg x suka aku, tp dlm hati allah ja yg tahu. yaaa aku adalah seorang yg sampai hati. sekali aku dah tawar hati dgn org, dah susah nak perbaiki. tp bukan sbb yg kecik aku nak berkecil hati ngan org, tp sbb yg sgttttt besarrrrrr. tp terlalu personal utk aku cerita kat blog ni.

biarlah hanya aku dan allah ja yg tahu. emo di petang selasa. :)

tadi aku dah book hotel kat batu pahat, sbb aku kesian kat mak, bila dia dok ulang2 soalan yg sama, pasai pa aku x nak balik. maybe mlm baru aku sampai batu pahat, so pelican tu pilihan yg terbaik utk aku rasanya, sbb aku tanya budak tu, dr hotel ke semerah tu, hanya 10 minit perjalanan, oklah tu, x sempat nak berpeluh ketiak.

sejak2 ada anak ni, baru siap 10 minit, kadang2 dah berpeluk ketiak aku, mana x nya, aku nak pakai bedak, dia plak sibuk dok susun barang sana sini. letih nak oi. so, utk hotel dah settle. tinggal kek saja lg, masih blm decide lg, samada fondant kek, ataupun cupcakes. mana yg lbh best ha utk hantaran, tolonggggggggggggg...

8 comments:

yong said...

cuba hang klik kt bloglist aku ...blog mamastoves... aku rasa kat rawang kot umah dia...aku tgk mcm pesen dia buat...cuba la hang try tanya...

byk pulak idea hang petang2 nan sejuk n mendung ni...(kt putrajaya)

bukhairiah said...

pelican hotel tue kt bandar batu pahat..klo nk ke semerah tue, xberapa jauh la..tp xde la 10min...ai asal muar...batu pahat tu mmg slaloo la g klo raya...kuar ikot tol mana? yong peng? or tangkak?

CT NORAMIZA said...

yong - tu lah, aku kalau dah keluaq idea tu, mencurah2, tp kalau dah kering tu, mmg kontang teruih :) heheheheh...

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - ish ish ish, awat la cek x bersuara dr ari tu??? mrs bubu, kiranya dr hotel tu ke semerah berapa minit ye? pastu nak exit tol mana nak ke hotel tu, tolonggggg

yasmine said...

fondant...grand skit...

CT NORAMIZA said...

yasmine - kalau cupcake fondant ok x min? :)

bukhairiah said...

halamaks...klo exit tangkak, kene ikot jln dlm...ikot town muo...nnt sosat pulok...exit jer la batu pahat...sng...then ikot arah bandar...search kt google...takot salah bg direction...

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - oklah, nnt saya menggoogle ok :)