Monday, November 9, 2009

perut di raja malaysia

ha tu lah level perut aku, mmg tahap2 raja lah layanan yg dia nak, sampai tadi aku rasa nak bukak letak tepi, pastu pijak2 sampai lunyai, pastu antar dia kat klinik, pastu pasang balik kat badan aku.

kalau aku tau dia nak 'mengada' sampai camtu sekali ari ni, dr mlm tadi aku dah makan gula-gula kegemaran ponstan aku. senang sket aku nak buat keja.

tadi aku dah makan sebijik, punyalah x tahan, x sempat lunch aku dah telan dia dulu, punyalah nak layan perut aku ni, sampai aku sanggup mkn ponstan tu dulu dr telan nasi. waaaa tolonggggggggggggg nak balik peluk gulinggggg (bantal peluk).



pic from google

ku di dalam dilemaaaaa :( sempat lg nak nyanyi lagu kru tu

16 comments:

honeylanz said...

period pain?

CT NORAMIZA said...

has - :( huhuhuuu... every month since i'm 13

yong said...

kesian kt hang...hang try la amalkan evening primrose oil..mana la tau... aku last period pain masa sek men je.. lps kawin dh xder... huhuhu

Nurhayati said...

huhuh mesti sakit ya amatkan.. ct ada cam kawan yati..jenis sakit guling2 dia..sian tgk..
kalau yati migrain plak.. rasa nak cabut kepala ni hentak/baling2 kat dinding.. huhu

CT NORAMIZA said...

yong - dr dah suggest aku EPO tu, tp hang mcm x kenai aku kan, D-E-G-I-L :)

CT NORAMIZA said...

yati - mmg pun, sakit tuhan je yg tahu. errr yati, jgnlah bukak pala tu, nnt reti ke pasang balik? :) ekekekeke..

AkuPunyaCerita said...

kalau dah tau degil, ha tanggung la sendiri sakit tu. tulah, bukan nak dengaq kata org yg lebih mengetahui...payah sungguh laaa

yong said...

try la...cuba kuatkan semangat..hehehe..kalu takut nk telan epo yg besaq (1000mg tu) hang try yg kecik 500mg tu...cuba time nk mkn tu hang igt kesakitan hang...mesti laju je hang telan..hehehe

honeylanz said...

huh.. samala. has since 12. tp now lps 2 x beranak ni mcm ok skit..blh bertahan lg..

zailamohamad said...

sian..sabar ya..tak lama tuu..Zaila sejak kawin, jarang2 kena..uishh..masih teringat lg sakit nk beranak..sakit woooOOOOooo

Anonymous said...

ct hang dok makan lagi ke ponstan tu? ish cik shay, tolong p buang jauh2 ponstan tu toksah dok bg amie amik lagi...dr suruh mkn epo tak mau dengar, makan je buat amalan...ish degil betuilah...pastu lau anak degil marah, ikut sape? kan dah kena leter ngan aku pagi2 buta ni, ct...ct...minum air panas2 tu tau...tak pun wat milo panas2 ke pastu tenangkan diri....tapi tipulah kan org ckp lepas kawin takde period pain, aku dah kawin pun sakit dah anak dua pun sakit ni lama dah tak rasa sakit sbb dah ada baby dalam perut...Ingat CT amalkan EPO tau...toksah dok bergantung kat gula2 kegemaran hang tu....nasihat dari sahabat yg sayang kat hang...yg aku tau tak mkn nasihat tp mkn nasi...

CT NORAMIZA said...

along - amboi, ambik kesempatan plak dia nak pot pet pot pet, panggg kanggg nak?

CT NORAMIZA said...

yong - hehehe walaupun sakit, tp kalau dah nama ubat, mesti x laju gak ina oi, tp kalau ponstan, insya-allah :)

CT NORAMIZA said...

has - heheheh has lg cepat dewasa :)

CT NORAMIZA said...

zaila - sakit beranak adalah sewaktu contraction ye puan2, bukan waktu nak keluarkan anak, betul x puan2 :( huhuuuu

CT NORAMIZA said...

yone - heheheh aku suka ayat last tu, x mkn nasihat tp mkn nasi :) hg mmg betoi2 kenal diri aku, mcm dny gak