Friday, December 11, 2009

i'm addicted to dior addict!

bismillah..nak buat n3 ni kena bismillah dulu, bukannya apa, aku takut mr shaifull pengsan kat ofis plak. so, bila dia dah bismillah siap2 tu, dia boleh pengsan ngan senyum, pengsan dlm imannnn. :) hehehe

td temankan wani p sogo, p kat MAC, shopping sakan minah tu, aku yg hasut, sampaikan SA tu boleh kata aku 'hantu'. masa kat MAC tu bukan main beriman lg muka aku, dgn niat, sahaja aku temankan wani p shopping dan aku akan balik dgn makanan utk lunch.

pastu budak tu dah p bayaq, aku plak ajak dia p 'survey' lipstick, sbb lipstick benefit aku dah nak sampai ke hujung tanduk dah. so mmg nak kena beli pun kan, habih tu x kan aku nak p ofis ngan pucat lesi x sapu apa2 kot? tp masa tu nak 'survey' ja pun.



bila dah sampai kat kaunter tu, teringin plak aku nak try, aku mintak dia cari kaler pink2, aku nak 'survey' dulu. pastu dia ambik 2 3 kaler, dia suruh aku try. masa ni niat dah terpesong sket. sekali bila dah try, heheheh terpesong teruslah mr shaifull, apa nak buat, dah selamat berada dlm henbeg dah pun lipstick tu :)

tp aku bengang gila ngan sorang minah SA ni, maybe dia ingat aku saja2 duduk try2 lipstick yg ada kat situ kot, ceh aku x ingin nak duduk kat situ kalau aku x nak beli, bukannya aku bangang sgt, dgn muka poyonya, dia tanya kat SA2 lain, aku ni customer sapa.

pastu aku sound lah jugak budak SA yg p ambik lipstick utk aku tu,

"colleague u ingat i saja try2 lipstick kat sini ke?"

cepat2 dia jawab,

"x lah".

kalau dia buat poyo lg, mmg nak kena maki ngan aku lah tadi. lgpun dah lama aku simpan bakat terpendam tu. kalau aku bawak keluaq tadi, mmg menjejeh hingus budak pompuan tu kena ngan aku.

p/s utk-pompuan-sales-girl-kat-dior-sogo-yg-perasan-vogue : jgn pandang org x dak mata ok, nnt aku cungkil bijik mata tu, mmg betul2 x dak mata nnt!!!


p/s : utk klinda, dont worry, ct x lupa, nnt ct bgtau k! :) hehehe...


p/s : utk wani lak, thanks tlg ambik gambar akak tadi! nnt shopping sama2 lg ok.

16 comments:

nanadanny said...

weh, klu niat je x cukup, nk betui2 x nak beli hg kena buat2 lupa bwk duit, itu je cara die...mesti mr shaiful sokong haku 150 %...'wink'

honeylanz said...

has lak style..bila dah try test..mmg trs terjerat...hehehe

Wanniey said...

hehe.. cm samo jer gmbo tu... :P gmba SA blagak tu blur r... klu x leh letak kan...

bukhairiah said...

ala dia keje jer kt dior tue...ntah2 dia pkai dior kt uptown jek...heheheh jahat jahat

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiii....

Gerun Gua sik!!!!

Hehehehehe

zailamohamad said...

itu yang menyampah ngan SA perasan devogue ni..asal tengok kita selekeh (sayalah, bukan akak) dia jadi xkoser nak layan pasal dia ingat kita xde duit tapi hakikatnya kita ni lebih dr mampu nak beli lipstik tu!!

Nurhayati said...

poyo je SA tu kan.. kalau yer pun nak try bukannye salah pun.. huhuhu

CT NORAMIZA said...

nanadanny - hehehe tips dr julia :) nnt aku try

CT NORAMIZA said...

has - tu la pasal, tp kalau ct kan, kalau x de duit, mmg x try, tp kalau dah try tu, mmg nak beli, tu yg hangin je ngan sa tu

CT NORAMIZA said...

wanniey - next time kan, snap je terus gambar muka dia, letak kat sini, biar semua tau kepoyoan dia tu

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - ya lah kan, dia mmglah pakai dior ori kot, tp x beli pun, pakai je yg tester punya kat kaunter tu, berlambak :) heheheh

CT NORAMIZA said...

dj - bro, pasai pa dok x dok boleh gerun ni? cerita sket?

CT NORAMIZA said...

zaila - alah, dia ingat akak pakai baju kurung, mesti x mampu beli ni, biasalah, manusia kan suka merendahkan manusia lain dr segi pakaian :o

CT NORAMIZA said...

yati - kalau setakat nak try, ct x akan duduk kat situ yati, mesti ct tgk2 je dr jauh, lgpun bukan kita yg nak duduk, sa lg sorang yg suruh duduk, sbb dia nk pegi ambik lipstick baru, mmg sakit hati kalau yati tgk muka dia masa tu

maslinamansor said...

beli atau xbeli pn bkn kte punya hak ker...? dh keja dia kne layan, xkisah la customer saper... nk kne p tgk nie yg mana satu SA 2...

CT NORAMIZA said...

mas - p tgk, dia mcm ala2 dah berumur gak, pakai baju hitam, lain sketlah dr sa lain kat dior tu, x sekolah punya worang, susahhhh