Friday, December 11, 2009

shopping di jusco, mmg berbaloi!


kalau tanya aku, kat mana aku shopping stok barang umah, mmg jusco, sejak dr mula kawen, sampailah la ni, mmg x dak tempat lain aku nak tuju kalau utk stok barang umah, mmg kat situ, situ gaklah :)

bg aku mmg berbaloi gila, contohnya utk diapers rifqy, kalau kat tempat lain, kadang2RM40 (lebih kurang) utk mamy poko pants (L) 24 keping, tp kat situ aku blh dpt RM35.90 utk super savers, dan kadang2 diaorg bg diskaun lg utk jcard member, dptlah RM32/RM33 camtu. mmg worth it lah.

mcm dynamo, nappikleen pun sama gak. mcm hari tu, milo 1kg RM16 kot x salah kat ****, tp kat jusco RM26 utk 2kg. mmg haruslah ambik terus kan kalau time2 camtu. nak tunggu apa lg, bukannya blh buat sendiri pun milo tu.

wet tissue anakku, RM10/RM11 je utk pek kembar yg besaq tu.

apa lg kawan2, jomlah daftar utk jadi j card member, byk keuntungan, boleh redeem voucher, blh collect points, blh enjoy shopping masa j card day, dgn hanya RM12 yuran ahli, bg aku, menang membeli menang memakailah :)

kawan2 suka shopping stok barang umah kat mana?

muka sengsara/happy? time kena bayaq. err abang, yg dlm trolley tu jgn lupa hehehehe...

19 comments:

Wanniey said...
This comment has been removed by the author.
Wanniey said...

wah sudah lama org x m'aktifkan jcard... huhu...

honeylanz said...

jj tetap menajdi pilihan..sbb dekat kut..

yong said...

wahhh cik ct....berapa jj bayaq hang jd promoter ni....hehehe (lariiiiii)...

aku kalu bab2 beli brg dapuq ni kat carefour..sbbnya sebelah umah aku jer...kata org kelui pun dgq...hehehe

maslinamansor said...

dh daftar.. tp mak yg gne... sbb dia jer yg slalu shopping kt c2

zailamohamad said...

A'a, haritu Zaila beli Dynamo kat Jusco masa ada offer supersaver then bila kita Jcard member dapat lagi less 5%, memang berbaloi2..lani JJ Bukit Tinggi adalah tempat melepak kami di hujung minggu..hahahahaha;)

bukhairiah said...

huhuu sejak dua menjak bukak kedai kt mydin nie, we ols dh jd duta mydin jek...huahua...g jj time Jcard je...

CT NORAMIZA said...

wanniey - sila xtivekan balik, rugi tau :)

CT NORAMIZA said...

has - walaupun jauh, ttp ku terjah gak :) ala2 one stop centre gitu

CT NORAMIZA said...

yong - free ja pun :)

amboi, hang kelui sapa tu ina?

CT NORAMIZA said...

mas - collect points byk2, berbaloi2 :)

CT NORAMIZA said...

zaila - kalau dah tiap hujung minggu tu, bukan beli stok brg umah lg tu, dah blh panggil umah ke2 :)

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - tp time j card mmg best kan?

Anonymous said...

WAH BUKAN MAIN LG KORANG SEMUA YE...SEMUA NYA BEST...INI BEST ITU BEST...CUBA TRY JADI TUKANG BAYAR BARU TAU BEST KE IDAK...ADA BERANI?

yasmine said...

aku rasa c4 pun berbaloi2 gak la rega since tak yah kuar minyak keta byk, parking free...hehehe...nak g jusco plg dkt pun equin atau cheras selatan..jauh lak..tp mcm minat ja nak jd j card member..hang ni cam spoke person depa lak..hehe

Willie a.k.a Reptoz said...

Naper ler takder Jusco kat tmpt kitorang. uwaaa

CT NORAMIZA said...

anon - jadi tukang bayar la best, macho je kat kaunter tu :) abg patut berbangga apa, bukan semua org terpilih, hanya org2 yg tertentu je, kan kawan2?

CT NORAMIZA said...

yasmine - hehehe lbh kurang camtulah, tp kat jusco metro prima tu, parking RM1, shopping sampai muntah :)

CT NORAMIZA said...

willie - bro, i tolong gelak boleh? sian urg kuching :) hehehe