Wednesday, December 23, 2009

nasi ayam dara

bila di office, waktu free tu, blh dikatakan chef wan pun boleh kalah ngan aku kumpul resepi, konon2 balik keja nak masaklah, kononnnn.

bila dah agak2 nak sampai umah, bila imagine balik, ala nak kena bawak keluaq ayam/daging nak tunggu cair dulu, alah, bantut selera aku nak masak. nak2 plak on the way balik umah tu dah imagine mcm2 makanan masuk dlm mulut, hisshhh lg bantut selera masak aku.

so bila dah kejadian2 camtu berlaku, kita harus cari alternative. mula2 kita mesti pengaruhi mr shaifull, bila dia dah setuju, baru blh jadi kan? heheheh...jom kita try nasi ayam dara.



sambil membeli sambil beramah tamah, biasalah mr shaifull, ramah mengalahkan mak aku. sama naiklah dua2 org tu. blh dia tanya kat kakak yg jual nasi tu, "ayam dara ni ayam apa kak?" kakak indon tu sambil tersipu malu pun jawablah, "entahlah, org di pasar sana cakap, ayam belum kawen". ha ambik hang, aku dah nak gelak kat situ gak.

nasib baik dia x jawab, "bukan mcm isteri awaklah", mmg aku 'hantaq' meja ayam dara tu ke langit ke 7, tengoklah. sekali dgn mr shaifull aku lambung.



sambil tunggu dlm keta, sambil snap gambaq sendiri. :)



muka yg penuh kepuasan x payah balik masak :) wargahkahakhakah

14 comments:

zailamohamad said...

macamana kita nak tahu ayam tu ada dara ke tak??hihihihi

CT NORAMIZA said...

zaila - tu la pasal, akak pun x paham gak :) wargahakhakah

AkuPunyaCerita said...

lega kan tak yah masak...kalu seumuq idup camtu, aku redha ja...hahaha

honeylanz said...

huh..tu one of our fav gak tuh.. area opis has 2 org jual...sedapppp.. ayam nye besar!

CT NORAMIZA said...

along - amboi, kalau dah seumur hidup tu, maksudnya ada 'kawan'lah kita along, jangannnnnn.. :)

CT NORAMIZA said...

has - sedapkan, rencahnya rasa sampai ke tulang ayam tu, sedapppp

yasmine said...

ayam mak dara maybe ayam mandul tak silap aku..yang tak bleh bertelur...

CT NORAMIZA said...

yasmine - ha??? apakah??? aku pun x tau nak describe lah min, sbb aku xpenah jadi ayam :) heheheh...

maslinamansor said...

kak... makin berisi skrg nie....

CT NORAMIZA said...

mas - ha??? oh tidakkkk

hati senang kot kat ofis baru, tu jadi camtu :)

yong said...

CT BILA HANG BALIK KUCHING.....AKU NK KIRIM UMAI...SEDAP OOOO...

CT NORAMIZA said...

yong - lusa, hang pun suka umai ka? insya-allah kalau aku dpt cari sblm balik tu, tp x janji tau

yong said...

aku suka la...kt sini ada officer tu org sarawak...kalu dia blk kg or outstesen kt sana mak dia buatkan...hehehe..

aku saja ja melawak ngan hang heheh...

Nurhayati said...

ayam dara!!?? camne orang tu leh tau dia dara ke tak hehehe..
tapi paling best..tak yah masak yeyyy