Monday, December 14, 2009

senjata aku yang paling berharga

vacuum cleaner!!! yes, mmg tu senjata paling berharga, mana x berharga, selain menyedut habuk, kotoran, rambut aku yg luruh 10 helai setiap 2 minit, rambut mr shaifull 20 helai setiap seminit, sawang dan yang paling penting, nak bg rifqy duduk diam2 statik di satu tempat.

kalau aku buat keja lain, contohnya masak setahun 3 kali, sorry lah dia nak duduk diam2, kalau dah dia duduk x diam, tu sbb aku x blh masak, logik kan alasan tu? :) heheheh...

tp kalau time aku vacuum, hang bglah periuk belanga sudip segala apa pun, dia x akan nak, yg dia tau dia hanya nak duduk diam2 atas sofa, tgn sebelah letak atas tempat sofa tu, lg 1 pegang lutut dia, mmg aman. sbbnya??? dia x suka ngan vacuum tu, err dlm erti kata lain, dia takut kot sbb benda tu blh sedut semua benda.

maybe dia ingat vacuum tu blh sedut dia sekali kot, ah x kisahlah yg penting keja aku jalannnn.

dah nak dekat 7 thn aku guna vacuum tu, elokkkk ja aku sedut dr umah sewa kat damansara damai, sampailah ke rumah sendiri kat BCH tu, tp dek kerana tgn org yg x reti diam, punahhhhhh vacuum aku.

terima kasihlah utk mr shaifull sbb dah merosakkan vacuum aku semalam. selama aku guna, x penah aku nak pusing sampai full blast, nak vacuum habuk dlm keta ja pun, bukannya nak sedut gajah. dahlah rosakkan barang aku walaupun dia yg beli, buat muka x bersalah plak tu. lepas ni kalau rumah berhabuk, jgn salahkan i, letih tau nak sapu ngan penyapu padahal zaman dulu2 ok je.

tp x pe bang, td i dah survey kat sogo, sambil temankan wani beli hadiah kawen utk officemate dia, apa ada hal kan, 7 thn sekali je beli brg yg sama, kira jimat tu :) nasib baik rosak, kalau x dah lama kilang brg elektrik tu tutup :) kihkihkih...

kihkihkih...agak2 mr shaifull tgh buat apa la skrg ni, hujan lebat gila, tah2 lebat lg ayaq mata dia tgk harga vacuum yg aku survey tu. ha kita beli yg ni bang, kuat sedut ni, bukan takat habuk, abg pun i blh sedut sekali heheheh...

13 comments:

honeylanz said...

iye..ery pun duk diam aja atas sofa..time mama meng vacuum.. has pakai yg toyomi..hehehe dah 5 thn..

yong said...

hahahaha....menangisla anon hang...heheh...takpa 7 thn kn br rosak...aloi..aloi...

Danial time vacum mmg dok senyap sbb takut bunyi dia kuatkn....tp bila aku tutup je suis dia pulak amik batang vacum tu ajuk aku vacum.... pening aku di buatnya...

zailamohamad said...

Rifqy takut dengan dia2 skali kn sedut kot..hihihihi..haa Mr shaiful, baik ganti sebelom kak CT meletops!!

CT NORAMIZA said...

has - tu lah, mmg amanlah kejap dunia time vacuum tu :) saya pakai elba has ari tu, mmg tahan gila, nak dkt 7 thn

CT NORAMIZA said...

yong - ni jgn kata nak pegang, sebut pun dah x nak, syok gak aku mengusik heheheh...

CT NORAMIZA said...

zaila - akak rasa pun camtu gak, sbb ari tu akak letak kat tgn dia, kan vacuum tu sedut isi2 dia kan, tu yg dia x nak kot :) jahatnya haku

Nurhayati said...

haah kan vacuum adalah senjata berharga wat kita. tak leh la tgk umah berhabuk n kotor.. mesti tak leh dok diam.. gatal tangan nak bersihkan.. jgn kata vacuum besar.. handheld vacuum pun yati ada.. takat habus sket tu pakai la keciknye.. tak kuasa nak heret yg besar dan berat haha

CT NORAMIZA said...

yati - heheheh yg kecik tu mcm best je kan.

errr abang, blh x beli kecik n besar sekaligus, senang x yah heret2 :)

inabu said...

inabu datang lg, heheh...bila cerita pasai vacuum, teringat along (anak pn haslinda), along pun takut ngan vacuum dulu...ada ka patut vacuum pun takut, yg hang pulun dok lawan ngan ayah hang x takut plak, ish!!!

CT NORAMIZA said...

inabu - hehehe dikna, depa takut ngan bunyi tu kot kan? :) lawak

Anonymous said...

saje rosakkan...aman dunia...kalau tak asyik2 buat bising je....vacum tu den yg punya tak salah rasa den rosak kannnnn.....

Anonymous said...

saje rosakkan...aman dunia...kalau tak asyik2 buat bising je....vacum tu den yg punya tak salah rasa den rosak kannnnn.....

CT NORAMIZA said...

anon - apa cakap ulang2 ni? x pe, i x kisah, nnt abg beli yg baru kan, yea yea abg beli vacuum baru yea yea :)