Thursday, February 25, 2010

Enfagrow A+

sblm CNY, aku ngan mr shaifull sket2 lg nak kena heart attack, mana x nya, bila susu rifqy dah nak abis, biasanya kalau dah keluaq ayat nak abis tu, mmg setakat boleh bancuh sebotol ja lg, so mr shaifull p tempat biasa kami beli susu rifqy, kat kawasan umah ja pun, kedai cina, murah pun murah, 1.6kg baru RM83.90, kalau nak banding kat hypermarket ngan jusco, lebih dr tu.

sekali dia keluaq dr kedai cina tu melenggang kangkung, x bawak apa2 pun kat tangan, aikkk, awat plak. dan2 mai bgtau aku, gain plus dah x dak yg original flavour, yg ada vanilla, aku pun jawablah (biasalah kalau x jawab bukan aku), cari kat tempat lainlah.

pastu dia jawab balik, nak cari kat tempat lain apanya, cina tu kata dah x de original flavour, yg ada vanilla, carilah kat mana pun, kilang yg buat camtu. haaa???dahlah rifqy bukannya senang2 camtu ja nak susu yg ada flavour2 ni melainkan yg original.

nak x nak dgn2 aku sekali turun p kedai cina tu, kenalah cari susu lain, ish matila, susu bukannya murah2, semua mahai2, kalau takat nak test sekali bancuh pastu dia x nak dah, jenuhlah.

berpusing2 gaklah aku ngan mr shaifull kat dlm kedai cina tu bersempit2, tau je lah kan, kedai cina kan barang penuh, nasib baik bersih, rifqy plak mcm biasalah, tlg bangla tu susun barang, x larat nak bercakap ngan dia, aku diam ja lah cari susu ngan mr shaifull.

pk punya pk, last2 decide nak ambik enfagrow A+, dr segi pembacaan org yg x pandai bab2 sains mcm aku ni, mmg oklah susu tu. ni aku copy dr website dia.





*During your child’s growing years, he is exposed to various stimulations. These help his brain cells establish and strengthen communication with each other, which supports learning.

As he explores and learns, he may come in contact with harmful elements like germs that are ever present in the environment. This might have an impact on 3 key aspects of his body resistance:
Respiratory System
Digestive System
Resistance to other common illnesses.

Enfagrow A+ is formulated with More than 4 times DHA** and new Triple Protection GuardTM*.

Give him the right nutritional support for optimal mental and physical development. Because stronger children learn more.

DHA, Dietary Fibers (Inulin & FOS), Protein, Zinc, Iron, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Vitamins B6 and Folic Acid
In comparison to previous formulation (Smart 10)

pastu kebetulan plak masa kat tesco rawang, jumpa plak ngan consultan dr mead johnson, bila dah dengaq dia punya explanation tu, mmg aku ngan mr shaifull puas hati sgt2lah sbb tukar ke susu ni mcmlah kami yg minum.

cumanya dlm hati masa first time ambik susu tu, hehehe..murah sket susu ni, sekali haaa ambik, 1.7kg RM93.50, tu pun kat the store kangaq, kalau kat tesco RM94.50 ke RM95 tah, aku pun dah x ingat. ish melebih2 plak dr biasa, x pa lah, asalkan rifqy sihat, suka susu tu, mahal ke murah ke, ayah ngan mommy x kisah.

semalam aku naik atas jap nak ambik barang dlm bilik, sambil naik tangga sambil aku cakap ngan rifqy kat bawah yg tgh tgk tv, "jgn ikut mommy, mommy naik kejap je, kejap lg mommy turun". yg aku tau bila abih ja aku sebut perkataan turun tu, dia dah ada kat belakang aku dlm bilik, ya allah budak ni, salah sapa tu, salah susu yg terlebih DHA ni kah???

12 comments:

yong said...

waaaaa....dh sudah tukarka....

honeylanz said...

tul..x kisah susu mahal murah..janji anak minum x sakit perut ;)

# layout bertukar lagi.. ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

harga susu nie makin lama makin naik laks .. kena carik tmpt yg ada jual murah skit ..

bukhairiah said...

budak2 kan xblh pkataan 'jgn'...lg dsebut 'jgn' lg dbuat...so klo dia pnjt pagar, ckp 'pnjt la pagar'

maslinamansor said...

masa rifqy umur bwh setahun... minum susu ape?

nanadanny said...

kenkadang aku bli kt giant, lagi 1 sen ke 90 hengget..kira murah la sket tp kenkadang tu 90++ gak ct..

xpe lah ct, kira ok la die terus nak, buatnya die ngigau jugak nak susu jenis lama, sohih hg kena p kilang wat proposal...hahaha

CT NORAMIZA said...

yong - barulah happy new year :) hehehe...

CT NORAMIZA said...

has - hehehe biasalah angin tukar layout, tul tu has, mahal x kisah murah x kisah, janji dia nak minum :)

CT NORAMIZA said...

diana - mmg pun, x penah turun, naik je sepanjang tahun..

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - kadang2 buat gak reverse psiko camtu, tp kadang2 tersebut gak jgn :)

CT NORAMIZA said...

mas - gain plus dr lahir sampailah sblm CNY ari tu, la ni dah tukaq ke enfagrow :)

CT NORAMIZA said...

nanadanny - hishh nauzubillah, kalau aku kena p kilang tu, aku terus jadi gm lah boleh, pandai2 suka hati dia ja tukaq semua ke vanilla & honey, strategi salah la depa ni..