Wednesday, February 24, 2010

esok aku cuti sampailah ari ahad!

utk esok, aku terpaksa apply cuti sendiri, sbbnya ada appointment kat HSB. hospital gomen = aku keja gomen. aku malaih nak mintak time slip ngan hospital gomen tu, sbbnya bila aku bawak ke office, bos aku x percaya tu time slip dr hospital gomen.

jgn kata time slip dr hospital gomen tu dia x caya, sampaikan slip aku buat MRI pun dia x caya gak, time slip utk fisioterapi aku pun dia x caya, hebatnya aku, boleh tiru time slip hospital, siap ngan sign dr, siap ngan cop dr, siap ngan letter head hospital, pastu siap boleh tiru sign fisioterapis, siap boleh curi cop dia lg, hebat gila kan aku???

mc pun dia x caya gak, fuhhh mesti aku dah curi satu buku mc dr hospital, pastu curi cop dr, pastu tiru sign dr, pastu sign sendiri kat mc, ish dah nak sampai level mona fendi dah ketereran aku ni. sket ja lg aku x bunuh org cincang 18, kalau aku dah buat sampai ke tahap tu, samalah aku ngan mona fandey tu, tp sbb aku 'beriman' sket dr dia, so aku buat setakat ni ja lah.

gila terer kan aku? sapa2 yg rasa x nak p sekolah, x nak p office, x nak p mana2, mai sini aku bg mc hospital gomen lg, terernya aku.

ish ish ish, heran no, di kl ni, ada lg org x percaya ngan mc hospital, kalau mc klinik swasta tu, x pa lah jugak aku nak tipu, tp sekali p klinik swasta, x pasai2 ja RM50 mesti melayang, byknya duit aku kan??? saja2 nak p klinik ambik mc.

yg x tahan tu, mc hospital gomen pun ada org x caya gak, padahal hospital gomen tu kadang2 kita dah rasa tinggai 1 bar ja lg nyawa, tu pun x dpt gak mc, punyalah payah depa nak bg mc gitu2 ja. tp adaaaaa org x caya, ish ish ish. bila aku nak bg no suruh call HSB tu sendiri, x nak plak, lorrr kalau dah x caya, call ja lah.

pastu siap tanya semua org ni, semua org ok, betoi ke aku ni sakit, ish heran jugaklah hidup di dunia ni, ada gak org mcm ni. padahal masa aku mula2 sakit dulu, dia gak yg kata kena redha lah kepala hotak apa lah, tgk2 dia boleh plak buat heran, betoi ka aku sakit, logik x???

daklah, saja ja aku buat2 sakit, sbb x payah masak, x payah basuh baju, x payah kemas umah, x payah urus anak, x payah buat apa2, lentang ja tgk tv. hangpa ingat, berapa minggu mr shaifull boleh tahan kalau saja buat2 sakit x buat keja umah???

aku rasa paling lama 2 kali jumaat, masuk 3 kali jumaat, mmg minum ayaq sabun lah aku kalau x reti2 nak buat keja umah nak basuh baju segala. mmg aku byk sabaq sejak 2 minggu yg lepas, ayaq mata toksah kira lah, start dr balik kg raya cina aku yg lebih plak dr cina, sampai ke hari ahad 2 3 hari lepas, dok asyikkkk la minum ayaq mata sendiri.

aku rasa kalau lama2 sket lg aku dok stress mcm ni, boleh padam gitu ja. tp x pa lah, aku percaya, ada hikmah di sebalik kejadian. x kan lah selama2nya aku ja dok kena kot, x fairlah camtukan, sekali sekala nnt, ada gak 'depa' yg lain plak merasa apa yg aku rasa, aku x mintak, tp tu hukum dunia. tp kalau 'depa' x dpt kat dunia, kita tunggu kat akhirat, tu pun kalau jumpalah kat akhirat nnt, kalau x, tolong tanggung dosa aku sorang sket no, ringan sket bahu kiri aku ni!!!

24 comments:

nanadanny said...

aku pn x paham perangai manusia kt donia ni, tp tu lah sbbnya allah jdkan syurga dan neraka, pandei2 pk sendiri lah..

aku tau hg tabah n sabar..

erlyda said...

kak, nak mc seminggu..klau kat opis saya ni mc gomen la paling laku

honeylanz said...

kalu dpt curik satu buku mc..pass kt has skit tau ;)

yasmine said...

SITI ...bos bos memang g2 tang depa sakit lum lagik kita sakit pertikai..ingat kita ni syok ka nak pi mengadap doktor..hang sabar ja la...hang ingat dak dudi? anak shahidan kasim..kwn kita sek agama..dia doktor kat situ...

AkuPunyaCerita said...

mmg gitulah hukum dunia ct...redha jalah. tak kena tang depa, pandai la ckp, kona sana sini. yg penting kita dah ikut peraturan, bwk blk mc, nak caya ka dak, terpulang. selagi kita dipihak yg benar, Allah akan tolong.

mama apih said...

sabaq kak CT,ada jugak orang perangai mcm tu...agaknya dia besa buat kut, sbb tu payah nak caya org sakit betui ka dak...xpa, bukan kita buat salah pun...

CT NORAMIZA said...

nanadanny - tabah & sabar? :) thanks julia, walau aku x setabah mana, tp kawan2 kan ada?

CT NORAMIZA said...

erlyda - nah! :) tu lah pasal dik oi, selalunya mc gomenlah laku, ni x, bukan setakat x laku, x caya lak tu, bestkan?

CT NORAMIZA said...

has - ok, nnt ai bg ye! :)

CT NORAMIZA said...

yasmine - aik, dr kat HSB tu? dept mana min? dah puas sabaq ni min, tu sbb dok berteman ayaq mata ja last week, tu sbb aku x update

CT NORAMIZA said...

along - betoi tu along, tp dlm 2 3 minggu ni, aku ja dok kena, ish dunia ni berhenti berputaq kot no? :)

CT NORAMIZA said...

dik ayu - tu lah, dok sabaq ja lah, tang dia dok hilangggg dr pg sampai petang kita dok cover, pasai dok renovate rumah, la ni bila kita sakit, ada mc, jgn kata cover, p cerita kat semua org kata kita saja cuti, tahlah dik ayu..

Nurhayati said...

aduhai ct.. siannye awak. ape la bos tu.. tak caya.. ingat orang wat sakit main2 ke..
ct jangan stress sangat. yang sakit nanti kita jugak.. dorang kat opis tu bukannye nak tolong ke ape.. ngata lagi ada. huhuh
sabar yer ct.. moga cepat sembuh..

yong said...

sabaq la ct....

AiNeRzA said...

mc hospital mana blh tiru...depa dengki la tu...lain la kat ofis sy nih kak...dia mmg kaki mc dan EL...kerja dia org lain yg habiskan...mc dia swasta punya la...mggu ni saja direct dari Isnin x mai...isnin-sakit perut...selasa- dia x inform...tapi hari ni alasan dia buasir...hahahahhah...sabar yer kak...nanti sy tlg debussshhhh depa...hihihihi

CT NORAMIZA said...

yati - betul kan, bila time sakit ni, sapa pun x peduli, bila time kita sihat, senang je suruh itu ini, keja personal pun buat gak..

CT NORAMIZA said...

yong - thanks ina! x dak apa, aku dah ok dah, bila dah ok ni, dan2 tu jadi keras hati lg, tu yg susah jadi aku..

CT NORAMIZA said...

ainerza - kalau dah mc hospital pun dia boleh query, apatah lg mc swasta, ni bukan 'depa' tp 'dia' sorang je pun :)

Wanniey said...

dasyat nyer En. A****R

CT NORAMIZA said...

wanniey - hahaha...

atty's said...

nak mc seminggu ekekekee..

CT NORAMIZA said...

atty - nah kah, sy bg sebulan terus bolehhh??? :) heheheh

maslinamansor said...

Bos laki ke perempuan... hamboiii, cerewetnya...

Nak bagi mc ape lagi kalu mc gomen xnak terima...?

CT NORAMIZA said...

mas - bos ai lelaki :) hehehe...tahlah, mc hammer kot? :)