Tuesday, February 23, 2010

to do list!

bila kat ofis ni mcm2 yg aku pk pasal benda kat umah tu, semalam bila tgk rifqy ngan mr shaifull makan roti, pastu jatuhkan kat atas meja ngan lantai, dan2 tu aku rasa down sgt tgk keadaan umah tu kebelakangan ni. (sila abaikan ayat down tu, aku mmg mcm tu, kalau rumah x berkemas/bersapu, dan2 tu aku rasa down tanpa sebab, gila kuasa betoi)

bila dah rasa down camtu, dan2 tu aku bising bila mr shaifull x simpan kicap dlm peti ais, makan tumpah2 atas meja ngan lantai, bila dah mcm tu, dan2 tu dia punnnnn nak gak berletiaq kat aku, kata aku x simpan biskut cap ping pong dia tu properly. aku jawablah balik (jgn tiru), aku dah ikat ngan getah, dia jawab plak, ikat apanya, terbukak sana sini, nnt lemau, ahhh malas aku nak dengaq.

aku bgn simpan kicap dlm peti ais, pastu tgk meja sepah2, lantai sepah2, eee tensionnya. last2 aku decide, baik aku p mandi, fresh sket badan, sekali naik atas, kat bilik plak aku rasa bersepah2, tah apa yg bersepahnya aku pun x tau, tah2 anak mata aku kot yg bersepah, boleh gitu???

nak x nak, kemas bilik, sapu sampah, turun bawah lak kemaskan kat bawah, tukar air dlm pasu setiap minggu (ikut iklan), sapu sampah, kemas dapur, taraaa dan2 tu mood aku mai balik. pelik kan aku?

bila duduk2 kat ofis ni, aku teringat plak nak buat benda2 lain weekend ni.

a) nak susun tudung elok2 dlm almari (nampak gayanya nak kena p ikea, err x pun beli hanger kat zaila pun ok gak, lg senang & jimat! :) (mesti dan2 tu zaila naikkan harga hanger dia, tidakkkkk)

b) nak kemas bakul mainan rifqy atas & bawah

c) nak kemas almari aku ngan mr shaifull

d) nak kemas kotak dlm stor & dlm bilik (jgn heran, aku masih ada 1 lg kotak baju dlm bilik lepas pindah 1 thn 8 bulan yg lepas)

e) nak cari dressing table yg besaq sket dr la ni yg kecik cenonet gila menyusahkan aku nak letak barang

f) nak cari placemat baru/alas meja yg besaq terus tutup meja tu, senangggggg

g) nak kemaskan kabinet dapuq & cari pelapik yg cantek utk kabinet (ada idea x)

tu ja kot setakat ni, kita tgk setakat mana kemajuannya :) heheheh..

21 comments:

yong said...

hai....mengemas nampak....aku ni mengemas la paling aku tak reti...aku rasa kalu aku menyapu n kemas pun kat mata aku still nampak bersepah...awat jadi lagu tu ...aku pun tak tau...

AiNeRzA said...

agak-agak la...dari a hingga g tu...berapa agaknya yang terlaksana yer...hihihihihihi...cabaran satu demi satu akan disahut...

CT NORAMIZA said...

yong - tu namanya anak mata hang yg bersepah kihkihkih...

CT NORAMIZA said...

ainerza - entahlah :) nak kena buat gak ni, kalau x, 'down' lg nnt :)

yasmine said...

dulu kita kata mak kita kuat berletiaq..tak ka kita pun sama...hahahha...

bukhairiah said...

huhuhu ai pon de bj dlm kotak y wat sj2 je xnmpk.hhhiii

mlm td pon ai bengkak hati...mr bubu grg hotdog sampai bis, tp plastik y kosong dtinggalkan dlm freezer...dh le mkn sorg...mmg slaloo gitu...kdg dh minum air kotak anak sampai habis, kotaknya simpan lik dlm freezer...mau sakit jantung tahan marah

CT NORAMIZA said...

min - hehehe terima ja lah ngan redha, tp kan, aku x suka berletiaq, tp kalau benda yg sama org dok ulang2, dan2 tu aku sukaaaa berletiaq :)

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - hehehe...nak tanya 1 soalan je, org laki mmg gitu kot kan???

nanadanny said...

perancangan tu...bagus2, ke hg nak ajak mr shaifull jln2 lagi..?
'lariii sblm ct pelangkung haku'

honeylanz said...

pjg betui list nye...blk keje smaalam has sapu, vacuum n mop lantai..lap kabinet ..berhabuk sbb 10 hari ditinggalkan..mmg sakit je mata kan....

CT NORAMIZA said...

nanadanny - hehehe...tunggu dulu result mri aku khamis ni :)

CT NORAMIZA said...

has - mmg pun, habuk tu plak mcm beranak pinak je kan, sapu hari ni esok ada lg, tension bijik mata

maslinamansor said...

banyaknya nak buat...
Waaa... suami akak pn kuat berletiaq gak no...

CT NORAMIZA said...

mas - blh tahan tp x selalu mas, kadang2 dia saja nak berlawan ngan kak miza :) heheheh...

Willie a.k.a Reptoz said...

byknyer barang mok dikemas?

AkuPunyaCerita said...

tp sungguh la ct, bila tgk umah bersepah, dan2 tu rasa 'down'..hehehe. tp aku mmg tak gheti nak mengemas la, mak aku pun kata gitu...buat takat tak semak mata ja, walau hakikatnya mmg semak gila...hahaha

CT NORAMIZA said...
This comment has been removed by the author.
CT NORAMIZA said...

willie - ya lah, keja umah sik pandei abis bah! :)

CT NORAMIZA said...

along - ya lah, bukannya kemas bg cantek, kemas bg jgn sepahlah, bab2 susunatuq semua shaifull buat, aku fail :)

Nurhayati said...

sama la kita ct.. umah pun berterabur.. nak plak skang ni yati dlm mode kemalasan.. kena plak mmg kita sorang je rajin kemas, nak harapkan ensuami..hmm 10 tahun pun lom tentu kemas..huhuhu.. terasa cam nak amik maid tolong kemaskan umah ni.. taktau nak kata dah sepah nye..

CT NORAMIZA said...

yati - oklah tu ada reason, kan dah nak masuk 2 baby kat umah tu, nnt senang yati :) (haku plak menghasut)