Wednesday, February 3, 2010

the grass is always greener on the other side

x percaya ngan statement ni?? ok kalau x caya, aku letak pic sekali utk prove this statement. haaa melopong masing2. tu nasib baik aku x p selak2 bawah tu lg, tah2 blh jumpa gajah, zirafah, kala jengking, lipan dan yg sewaktu dengannya. nyamuk tu toksah cerita lah, kalau jabatan kesihatan mai melawat, dah sah2 kena kompaun, jgn kata jentik2, lembu pun boleh beranak pinak dlm tu. (matila aku satgi klinda baca)



bila kita dah nampak keadaan rumah sebelah dah mcm ni, kenalah mintak bantuan dr brader ni.





mesti bila tgk gambaq ni, dan2 tu nuriman amir lg laju nak mai jadi neighbour kami. oppsss sorry, service ni hanya utk neighbour yg jauh di perantauan :) hehehe... sapa2 yg menghuni sendiri rumah tu, sila potong rumput sendiri.

bila dah abih ane tu potong, lega rasa mcm baru lepas potong rambut rifqy.


p/s : errr ada sapa2 nak sponsor rumput karpet kat umah aku x????

20 comments:

inabu said...

haaaaaaa,,,,sy tau sapa yg empunya umah mcm hutan banat tu, hahaha, tuan umah dok peknen tp bleh lg dok pi jalan2 ke landen...cpt mintak upah kat tuan umah bayaq kat brader tu...

maslinamansor said...

sungguh la green... :)

bukhairiah said...

baik nyer hati jiran tetangga sbelah ni...

CT NORAMIZA said...

inabu - hehehe..ha??? p london, amboi, bukan dah sarat sgt ka? x pa lah, bg chance dia jalan2 dikna, nnt dah nak balik sini. :)

CT NORAMIZA said...

mas - kempen hijaukan bumi, tp x kena cara :) hehehe...

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - best friend la mrs bubu, tu sbb service baekk punye!

juedaniel said...

masyaallah... menakotkan. bleh main sorok2 dlm tu. kalu sorok perut klinda pon knpem tak napok

CT NORAMIZA said...

juedaniel - hehehe sorok perut ok la kan, tp kalau nak sorok klinda, mesti x muat :) wargahkahaka ya allah takutnya aku, lariiiiiiiii

Nurhayati said...

agaknye tuan umah tu mmg nak wat zoo kot hihi

CT NORAMIZA said...

yati - hehehe dia jauh di perantauan la yati, kat geneva sana nun :)

klynda said...

wahhhhhhhh rumahku..rindunyaaaaaa.. merci neber!! bulan 9 nanti kita kira nooo..apa nak tie rack??? haa dah beli dah..tunggu naa!!

e p i x ____ said...

kayo la si pemotong rumput.
haha sebulan dpt 40-50 ringgit potong rumput panjang cengini

CT NORAMIZA said...

klinda - eeee sayang klinda, x kata pun nak tierack, klinda beli la byk2 sket, yg colorful, x nak yg bunga2 tau :) hehehe...sukaaaaa

CT NORAMIZA said...

epix - kadang2 kan rasanya x berbaloi upah dgn rumput yg dipotong tu, tgh panas lg, sian si pemotong rumput kan?

Anonymous said...

JIRAN YANG BAIK...KESIAN KAT PEMOTONG RUMPUT....YANG KENA POW AKU LAH JUGAK....TP SECUBIT PUN NAMA AKU TAK DISEBUT DALAM ENTRY NI....EH EH EH....BAIK SUNGGUH TUAN PUNYA BLOG NI....SI BAPAK DGN SI ANAK SIAP MAIN BAKAR2 LG KAT RUMAH SEBELAH TU...TU PUN DIA TAK CITER KAT SINI....KALAU MCM TU KAMI PUN NAK JUGAK TIE RACK TU....

AkuPunyaCerita said...

weeiii...pasai pa aku tak tau klinda nak tambah rakyat nih??!!!

tahniah2 klinda...bok balik anak omputih napoknya

ct, kita kan sedara jauh, bila2 senang nti, kira dgn umah aku skali naa...jauh di mata, dekaaaattt di hati...

DiBo said...

kih kih kih!!

CT NORAMIZA said...

anon - apa ni, abg dah buang tebiat ka nak tierack? klinda, bawak balik kat dia satu, ct nak lilit masa gathering kita nnt :)

CT NORAMIZA said...

along - hang mmg pun, x tau apa satu, pangg mau???

aikk umah hang ada rumput gak ka, bukan ka umah atas?? hang jgn bg aku confuse along, aku kalau dah confuse susah nnt

CT NORAMIZA said...

dibo - aik kmira, kihkihkih ja, x kan tu ja kot, x rindu kat ct ka? hehehe...