Wednesday, February 3, 2010

squirrel o squirrel aka tupai tupai

ari ahad, otw balik dr pd, dah sampai kat jln istana, sekali mr shaifull lencong ke jalan yg aku x penah guna, laju ja aku tanya dia, "nape guna jalan ni"? selamba ja dia jawab kat aku, saja je. dlm hati aku, eee dahlah janji balik dr pd terus nak p jusco sbb nak beli brg umah, pastu x jd sbb tiba2 teringat kami p pd x bawak stroller, so x dak sapa nak kendong budak kecik tu kalau stroller x dak. pastu aku ajak dia makan kat seremban, cari restoran nelayan, pun dia x nak. mmm merasalah balik satgi kembung angin 2 2 org, nasib baik pg tadi bfast kat hotel tu dah mkn berat.

tgk2 elok plak dia melencong ikut jln lain, ishh.

sekali dia bg signal, belok masuk kanan, ya lah, kalau masuk kiri haruslah kena hon ngan bas lori motor keta, tu pun kalau sempat kena hon, kalau x, x taulah apa jadi kan.

eh tupai2. senyum mestilah sampai ke telinga sbb balik x payah susah payah pk nak masak apa. :) horraayyyy

sampai ja, terus pilih nak duduk kat tempat yg bersila tu, saja nak merasa ala2 kg di tgh2 bandaraya. baru ja pungkoq aku sampai kat lantai, kacang salut tepung rasa pedas2 manis sket sampai, apa lg, sambil belek menu, sambil makan kacang, dah dkt kul 3, mau x kebuluran.



menu pun sampai.



kami order siakap stim,



squid dried chilli



&

broccoli with black mushroom, sumpah aku x lalu black mushroom tu, mmg bukan favorite aku, dah org tu sibuk sgt nak makan black mushroom, pandai2 ja dia kata aku nak makan broccoli, so nak x nak hadaplah vege yg kejung tu. aku masak lg sedappp!



mmm bg aku, bolehlah, kalau tgk harga dia, mmg first impression aku, sedap gila ni, sekali, ya allah, siakap stim tu, kalau mr shaifull yg buat kat umah, 5 kali ganda kesedapan dia. dgn pedas, dgn masam dgn manis semua cukup, ni aku rasa dia tuang sos ikan ngan sos tiram, letak atas api, dah, mmg x sedap langsung. dr 5 bintang aku bg suku bintang.

sotong tu plak, tah apa2 rasa dia, sama jugak ngan broccoli tu, mmg aku x larat nak makan benda yg x sedap, mr shaifull la yg gagah nak bg habis gak, sudah2 bulat ja perut, gasak.

sekali p kat cashier, ingat kot aku blh lah pow org di kala anniversary, ha ambikkk, cash sahaja, no card, hemmm punahhhh keamanan sejagat, geram aku. dahlah makanan x sedap, aku kena pow plak, ni saja nak mintak aku masuk neraka la ni, derhaka kat laki sbb belanja x ikhlas, hohhh kalau sedap aku redhalah jugak walaupun payah, ni x sedappppp. eee



sampai terlentok2 kawan tu perabih ikan stim ngan vege, lenkali jgn bawak aku p tempat x sedap, camtulah jadinya. org lain elok ja dlm gambaq, dia plak mcm kena tiup ngan angin ribut, heran aku ngan rifqy ni, x reti nak duduk diam2.

diam x diam, dah 7 thn 3 hari aku kawen ngan mr shaifull, mcm2 dah yg kami lalui sama2, apa yg aku harap, biarlah sampai ke akhir hayat kami bersama, dpt sama2 tgk rifqy membesar, berjaya insya-allah, dan teman aku nak gaduh siang dan malam :) hehehe..

p/s : abang, nak hadiah anniversary & birthday, jgn lupa tau! :)

18 comments:

atty's said...

tak shedap eh ct..

Nurhayati said...

wowweee xtvt menarik..
wah 7 tahun dah kawin yer.. yati yg 3tahun ni pun dah macam2 ada.. haha

CT NORAMIZA said...

atty - kty, mmg x sedap bg saya, lg baik layan johnny's kat jusco, lg best :)

CT NORAMIZA said...

yati - a'ah, mcm2 kn yati? kalau x dh 4 anak ktorg, tp xde rezeki..

yong said...

tk pa...nasib baik hang dh mkn kat situ...kiranya tlg kitorg la...tak payahla kitrg nk pi mkn kt situ... memang tak berbaloi kan...

tak pa la...hang suruh la anon hang masak...pastu ajak la aku mkn sekali...hehehe

Bai said...

huhuhu tak kawin lagi :( so tatau apa halangan n dugaan..fobia pun ada kadang2

tak sedap ke? erm..nampak je mcm sedap eik

zailamohamad said...

takpe, lenkali takyah g dah makan kat situ lagi..heheheheee

harga dia ok tak??

maslinamansor said...

mas pn penah makan kt tupai2 tue... ambil ikan siakap tp rasa macam ikan tue dh dimasak siap2 cuma taruk kuah jer atas ikan tue...

harga nya... mmg la mahal...

sama la suku bintang

CT NORAMIZA said...

yong - amboi, nak untung tepi ja dia tu, boleh boleh, nnt aku panggei hang jgn x mai plak :)

yasmine said...

siti..nama tempat popular gak kan...tp tak sedap ka..aku tak penah pi lagik...bg aku nak makan apa pun kat perlis la kalau seafood...huhu..tkenang gerai no 4 kat kola

CT NORAMIZA said...

bai - x pa dik, nnt paham la tu apa halangan dan rintangan bila dah kawen, yg penting bekalan duit jgn putus :)

pasal makan tu, mmg x berapa sedaplah, sbb akak penah makan benda yg lg sedap, so takat rasa camtu, mmg x bestlah :)

CT NORAMIZA said...

zaila - mmg x nak pegi dah, first & last dtg situ, kalau tgk harga mmg mcm sedap gila ja makanan dia, tp ekkk, 3 menu tu, air 2 gelas, RM72, baik layan johnny's, selalu di hati :)

CT NORAMIZA said...

mas - ha betoi kan, rasa mcm dah masak lama, pastu letak kuah atas tu, antaq kat customer, x sedapkan mas? eee

CT NORAMIZA said...

min - mmg x sedap la min, x seindah nama yg digembar gemburkan, lagi baik makan kat kola, mmg meleleh kan, sotong goreng tepungggg sedapnya

Anonymous said...

SEA FOOD KAT SARAWAK TAKNAK CITER KE....ASYIK2 PROMOTE SEAFOOD PERLIS JE....FUHHH TERINGAT KAT KETAM MASAK BUTTER TELUR MASIN...

yong said...

ct anon hang jeles hang asyik sebut kola perlihhh jer...tp aku mmg teringat sotong goreng tepung sekilo baru belas2 hinggit je kan....kalu kat sini mau puluh2 inggit...

CT NORAMIZA said...

anon - sedapkan abang? jom kita pegi mlm ni nak? mmmm sedapnyaaa..

CT NORAMIZA said...

yong - dahlah mahal pastu goreng mcm cucuq, bersalut ja sotong/udang tu, lawak, kalau depa rasa yg kat kola punya, baru depa tau apa erti sotong goreng tepung tu kan? :) hehehe...