Friday, February 5, 2010

kayns resort, pd



malas nak tempek satu satu, baik letak sekaligus gitu, ari sabtu lepas dah siap keja umah, baru bertolak ke pd, jalan ok, x jam pun, bagusssss. kalau x berteloq nak sampai pd, boring ja.

dah sampai, jalan2 kt tepi laut, tp x sempat nak mandi laut pun, sbb air pasang, menakutkan, so berendam ngan rifqy kat dlm swimming saypool ja (dny & nurul, ingat x?)



masa tgh best main2 ngan rifqy (padahal aku yg lebih main, sbb waktu ni mr shaifull yg pegang rifqy), sekali aku tgk mr shaifull mcm bersusah payah ja tgn belah kiri dia angkat something, aku ingatkan apa benda, rupanya dia angkat anak sapa tah letak kat divider dlm pool tu, dah lemas.

aku dah kecoh masa tu, pastu mr shaifull panggil2 anak sapa lemas ni, punyalah rasa nak lempang sekoq2, semua buat derk ja, pastu ada 1 group ni, ibu2 bersembang sakan kat tepi pool, jenuh kami tanya anak sapa, sekali abg budak ni mai ambik adik dia, mak dia mcm x heran pun, mcm x dak apa2 yg jadi, padahal kalau mr shaifull x angkat anak dia tadi, dah lama mati kt situ.

hangin ja aku, lenkali kalau rasa nak sembang sesama sendiri, jgn bawak anak, tinggai kat umah, ni x, dah bawak tp sembang sakan ngan member2 dia, aku kata kat mr shaifull, org dah panggil anak sapa lemas anak sapa lemas, x nak ngaku plak, bodoh betul. kalau tau jgn diangkat tadi.

pastu mr shaifull kata, abih tu, dah angkat letak kat situ, tanya2 x de org nak ngaku anak sapa, angkat letak balik dlm air tu? aku kata, ya lah, letak balik dlm tu, baru ada yg mengaku nnt, panggg diri sendiri.

eee geram aku org mcm tu, dia boleh harap kat anak dia jaga adik, mmg budak tu dah 'kenyang' minum air dlm tu, mak dia boleh buat x tau, ishhh mmg x dak sivik betoi pompuan tu.



kt sinilah kami selalu habiskan masa sama2, tp rasa mcm nak tukaq port ja lepas ni.

happy ja 2 beranak tu mandi, mcmlah kat umah x dak bendalah tu. kalau aku kata jakun, marah plak satgi.



mm mcm tu lah short vacation kami utk anniversary yg ke 7 ni, kalau ada rezeki lbh, blh celebrate lg sekali kan abg end of this month, hehehe..

14 comments:

atty's said...

nasib budak yg lemas tu takde apa ye ..ct ..

maslinamansor said...

nanti mr. saiful pn cakap.... "kopak la eden kalau p lagi"..... hehehe ?

honeylanz said...

berendam dlm pool mmg besh.. mcm x mau naik..

nanadanny said...

pn x mau berterima kasih, kena bayar 1k kot atau pn klu ucap perkataan tu kuar emas permata dari mulut...(emo sekejap...hehe, geram kt manusia yg perangai mcm ni)

zailamohamad said...

ape jenis mak ler, kalo macam tu baik toksah beranak kan!!

Bai said...

la...macam mana mak dia boleh buat tak tahu...gila apa!!!

Anonymous said...

AGAK2 BOLEH DAPAT ANUGERAH PINGAT HANG TUAH TAK TAHUN NI?????????? CALON LAH HAMBA......

CT NORAMIZA said...

atty - tu lah kak, tp merasa gaklah minum ayaq klorin, nak buat camna, mak dia suka anak dia lemas

CT NORAMIZA said...

mas - alahhh apa salahnya anak bini yg kopakkan, drpd org lain kan??? :)

CT NORAMIZA said...

has - mmg pun, kalau boleh berendam ja dr pg sampai petang, jari pun dah naik kecut :)

CT NORAMIZA said...

nanadanny - jgn kata nak terima kasih, dia x heran pun org panggei bgtau anak dia lemas

CT NORAMIZA said...

zaila - nak buat mcm mana dik, dia tgh bz borak

CT NORAMIZA said...

bai - tahlah bai, akak pun pelik, dia boleh buat derkkk ja, rasa nak lempang pun ada

CT NORAMIZA said...

anon - jgn nak merapu, hang tuah kat melaka, kejadian tu kat pd, errr pingat habbatus sawda' blh kot.. :) wargahakahkahka