Monday, February 22, 2010

one tu tee

rifqy dah pandai count 1 to 10. tiap kali nak melompat x kiralah dr mana2 situasi sekali pun, dr rak display kat supermarket, kat tangga umah, kat longkang kedai mamak, nak keluaq dr keta, nak keluaq dr bilik mandi, even dr katil sekalipun, dia tetap akan count.

dr rasa nak marah, kadang2 aku nak tergelak pun ada.

wan, tu, tee, por, paih, aven, nai, ten. tang ten ja yg betoi, yg lain2 tu aku redha ja lah, asalkan ada bunyi. x pa, six ngan eight nnt2 aku train pelan2 kayuh, yg penting dia happy on counting. :)



ni lak masa kat tesco rawang ari tu, sanggup turun dr stroller bila dia nampak mr shaifull tarik bendalah ni. bg pandangan dia, mcm hebat sgtlah benda tu tarik sana sini, sedangkan aku sket pun x terkesima. gasaklah 2 beranak.



padahal kalau nak kira, sama ja tinggi bendalah tu ngan dia, ohhh x, nak jugak heret, ha ambik anak, heretlah puas2. kalau agak2 x puas, suruh abah beli ok?

14 comments:

maslinamansor said...

makin buas x rifqy skrg nie...?

CT NORAMIZA said...

mas - blh tahannnn! :) hehehehe...

honeylanz said...

ala² ery gak la... naik/turun tangga mesti count one tu tee poo..

bukhairiah said...

huhu sama la azeem tp azeem nie count mcm xwujud no 2 n 6...count eng pon 2& 6 xde...er...mmg xwujud eh 2 ngan 6 nie?

y best, dia count sampai xjumpe2 ten..hahah

CT NORAMIZA said...

has - lawak kan? diaorang nak tarik perhatian kita waktu2 mcm ni :)

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - hehehe jom kita sama2 cari mana hilangnya no2 diaorang tu :)

yasmine said...

heheh..perangai yasmine la ni..heret ja..kalau penat masuk raga suh aku tarik dia..macam anak kucing kalau dalam raga...

yong said...

heheheheh....kalu Danial kita yg kira biaq dia lompat...heehehe

@Z said...

terer gak la rifqy dah reti kira dlm omputih..wawa plak kira dlm bahasa melayu pun terpusing abih nombor ke depan ke belakang..huhu

CT NORAMIZA said...

yasmine - hehehe ada ka hang kata anak kucing

CT NORAMIZA said...

yong - kalau gitu, baik hang lompat sekali :)

CT NORAMIZA said...

az - x kira lah depan ke belakang, janji kita happy tgk depa kan az? :)

yasmine said...

aju suka letak anak kucing dlam raga..tp skang kucing pun lari dari umah..tk tahan peranagu anak aku kot..

CT NORAMIZA said...

min - ha yg tu aku setuju, sampaikan kucing neighbour aku, kalau nampak kelibat dia boleh lari lintang pukang, mesti kucing tu insaf kalau nampak anak aku..