Thursday, February 4, 2010

sari rhasa seafood, port dickson

mlm ahad kat pd, keluaq dr hotel betul2 lepas maghrib, so lbh kurang kul 7.45 camtu lah, pusing2 nak carik kedai makan, tepi laut, ketam bakaq, semua dah terbayang2 dlm kepala aku, sekali jumpa 1 tempat ni, memenuhi ciri2 lelaki idaman yg diidamkan.

sampai ja kat situ, apa lg, ambik gambaq dulu, kalau ikut aku, jgn harap aku nak bergambaq ni semua waktu2 genting camtu, maklumlah tengah imagine korek badan ketam, dpt plak isi penuh, fuhhhh sedapnya.



tp dah nama pun laki, ikut ja lah, satgi hangin plak.





tgk dr segala segi, mmg tepat sgt pilihan kami ni, sekali ketam pulak x dak, frust gila lah aku, tp blh layan lg, sbb ada seafood yg lain kan, oklah, order tu ni tu ni, tunggu lah, sambil mr shaifull layan rifqy tgk fish.



5 minit 10 minit 15 minit 30 minit, aikkk pasai pa fresh orange ngan milo ais kami x sampai2 ni, bukannya aku order setempayan pun, 2 gelas ja. aku dah hangin sorang2 dah masa ni, tp aku tgk mr shaifull cool lg, oklah. panggil budak tu, dia tanya balik, order apa tadi, ishh budak ni. pastu masuk minit yg ke 40 baru minuman sampai.

so dah blh imagine kan kalau minuman pun ambik masa 40 minit, makanan apatah lg, dkt nak 2 jam lah kami bertapa kat situ, sekali mr shaifull dah bgn, aku pun dah ambik beg, tgk2 laju ja budak tu mai bawak ikan siakap bakaq ngan sotong, mesti hangpa heran kan, asyik2 siang malam siakap ngan sotong, dah benda tu ja yg ada, udang mr shaifull x blh makan, allergic.

ketam plak x dak, so nak x nak terpaksalah order yg tu.

aku mmg dah hangin dah masa tu, bawak lauk pauk, nasi ngan sayur x sampai2, aku panggei budak tu, tanya dia dah dkt 2 jam tunggu kat sini, nasi x sampai2, laju ja dia p ambik nasik plak, tgk muka budak tu mmg x sampai hati nak marah, tp bila tgk kat perut aku, dan2 tu aura marah keluaq. geram betoilah.

tp apa2 pun, mmg x puas la makan kat situ, x dak rasa, kat zaina ikan bakar kat kuala perlis lg best, service pun cepat. sedap pun sedap, mmm terliuqnya. yg ni plak, dr 5 bintang aku x blh nak bg bintang, jgn kata bintang, taik bintang pun blm tentu lg aku nak cubit sket bg kat depa ni, betoi2 bikin aku hot!

18 comments:

KV said...

adehhh...mmg hot bila tunggu makanan tak sampai2. Lapar wei.

bukhairiah said...

kene igt nama neh..len kali bile g PD xmo singgah cni

honeylanz said...

panas je..tgh lapar dan teringin sekali x de lak...

Mama_Aqish said...

hu..hu...gambo makanan tak de ker???mesti sodap kan...

Bai said...

gambar makanan kak?? :D

AkuPunyaCerita said...

kl aku ct, bangun teruih jalah, biaq pi dia letak pinggan ikan bakaq pun, biaq dia melopong sorang2...kena ajaq skit restoran camni. aku penah dah buat gitu...tp pastu pi cari fastfood la pulak...hehehe

maslinamansor said...

nak p PD gak mggu nie... nk banned siap2 kedai tue

yong said...

takkan lapaq sampai tak dan nak amik gmbq makanan....ke dh sah2 tak sedap sgt ni...takpala nt kita balik makan kat kola puas2 yer....terbayang2 ni...

CT NORAMIZA said...

KV - tahlah, rasa cam nak terbalikkan meja tu, mmg hangin betoilah

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - kalau sampai pd, simpang 3 tu kan, ambik kanan, jalan terus jumpa petronas sebelah kanan, jalan lg, lps avillion, rumah zaiton, pastu RISTEC, ha kat situlah restoran ni, jgn singgah :)

CT NORAMIZA said...

has - tu lah, mmg x dpt nak imagine perasaan waktu tu eee

CT NORAMIZA said...

mama_aqish - makanan biasa je, sambal x kow langsung, x kena ngan ikan bakaq tu :( malas nak ambik gambaq, dah hangin sgt, dahlah duduk kat tepi laut, lagiiii la hangin

CT NORAMIZA said...

bai - x ambik pun!!!

CT NORAMIZA said...

along - mmg shaifull dah bgn masa tu, tp tahlah.. hehehe...lapaq sgt kot

CT NORAMIZA said...

mas - ha jgn singgah tau, makan kat area petronas tu, mmg happening

CT NORAMIZA said...

yong - tu pun salah satu gak, pandai pun hang, mmg x sedap, tu pasai malas nak bergambaq, dahlah tunggu sampai dkt 2 jam, nak ambik gambaq apa lg

@lpidot said...

setelah lebih setahun info kt blog ni...lani mlm ni aku plak yg terkena...huhu

@lpidot said...

kul 2030 kuar dr corus paradise...on gps, x byk pilihan kedai mkn...tp aku pilih gak satu kedai ikan bakar ni, jarak dlm 7km...tp x lama gerak dr hotel sbelah kanan nmpk restoran sari rhasa,cm besh....tp kedepan lagi...nmpk plak restoran barakat, try cari parking,penuh...sbb tuh pusing blk n plan g sari rhasa...malas nk citer lebih..

XBYK PILIHAN MAKANAN, SLOW,order air stengah jam pun x siap..mknn aper lg....sejam br siap...X SEDAP,MAHAL....JGN DATANG CNI!!huhu

sekian