Thursday, March 11, 2010

apa yg kita dpt dr blogging?

aku??? mcm2 yg aku dpt sejak aku start blogging secara serius march last year, sblm tu aku blog main2 saja, ada la kot dlm 13 minggu sekali baru aku update, tu pun jenuh kena azan ngan klinda, azni, kmira, along, julia, xiana suruh aku update. dlm dok kena azan tu pun aku buat gak perangai malas aku, aku buat derk ja lah, setakat mana depa larat nak azan kat aku kan, :)

waktu tu, depa ja lah pun yg baca blog aku, mana ada org lain. 2005 kot masa tu, tu pun azni yg tolong buatkan blog utk aku, pastu aku just masukkan n3 ja. gila malaskan? (tunduk sambil istighfar)

la ni dah ada byk kawan kat blog, yg paling selalu kat blog aku ni, has, mrs bubu, yati, zaila byk lg lah, aku x larat nak type satu persatu, willie satu2nya pembaca blog lelaki yg setia (setia lah sbb dia selalu leave comments kat n3 aku).

yg lain2 tu pun sama gak, jgn aku x sebut kat sini, dan2 tu hangpa sentap x mai baca blog aku dah, tp aku tau, kawan2 aku baik bloggers mahupun kawan baik aku semuanya x mcm tu kan.

sejak ada blog secara serius, mcm2 kawan yg aku jumpa, tp aku x penah dpt komen yg berbaur negative, maybe sbb aku x dak apa yg nak didengkikan, org tgk pun mcm cukup2 mkn ja, alhamdulillah :) so aku x penah ada pengalaman pahit lglah dlm blog ni, walaupun ada antara bloggers yg jadi kawan aku kat sini mmg gah2 semuanya.

blog jugak menjadikan aku lbh suka nak try new recipes yg bloggers lain tempek kat blog, mcm2 blog memasak yg aku suka, paling suka selain dr myresepi, blog ni. resepi yg diletak kadang2 sesuai ngan level aku yg kongkang bab memasak ni. so dlm diam, aku blh improve sket skill aku yg masih di level beginner ni :)

pastu tips pasal parenting, hubungan suami isteri, hubungan sesama manusia, even ngan binatang pun ada, pastu ada plak yg letak keratan hadis, sejarah2 dulu, fakta2 penting, jokes, cara2 bermekap (walaupun aku x mekap), blog jualan, jumpa kawan lama, blh luah perasaan, kisah2 teladan, mcm2 lg lah, x tersebut kat sini, mmg byk yg aku dpt dr blogging walaupun maybe ada yg anggap benda ni hanya nak isi masa lapang.

so utk semua kawan2 bloggers, cousin, kawan dr manjung, kawan dr smkap, kawan dr mana2 ja lah, terima kasih sgt2 sbb sudi nak jenguk blog aku, pada yg selalu tolong klik2 kat nuffnang aku, yg selalu tinggalkan comments, yg baca n3 tp x leave comment (aku x kisah), terima kasih x terhingga, moga apa yg dah terjalin kat sini akan kekal hingga hujung nyawa.. i love u all! :)

14 comments:

honeylanz said...

iye...sejak blog ni..dpt ramai kwn..dulu punya la payah nk "berkawan"...so far has pun x pernah dpt -ve komen.. tp bykla tips/ info yg has dpt..mcm²: tmpt besh nk pg, make up latest, TR, n jugak mimpikan mcm2 jenis hbag!!! kuang-kuang

CT NORAMIZA said...

has - mimpi yg jadi kenyataan kan has? :) hehehe...

bukhairiah said...

vangga vangga nama de dlm nie...
ai soker bkwn ngan blogger2 nie..kwn alam maya..so far, lom de musuh lg dlm alam maya nie...
alhamdulillah

Anonymous said...

WAH SEMUA NAMA KAWAN2 JE DISEBUT NAMA PAKCIK TAKDE PUN SAPA2 INGAT....TAKPE TAPI INGATTTTTTT....

yasmine said...

aku rasa ukhwah kita di smkap terjalin g2..huhu...at least tau perkembangan kan..selain perkembangan bdn..heheeh

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - vangga sambil kembang kempis idong x? :)

CT NORAMIZA said...

anon - sila buat blog sendiri :)

CT NORAMIZA said...

min - hehehe bab perkembangan badan tu, shhh slow sket :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

yg penting dpt kawan baru ..yg baik hati + think positive dan juga tukar2 info .. besttt ;-)

Nurhayati said...

i love you tooo
blog yati takde sumber inspirasi..sbb takde info/ tips yg berguna..cerita merepek bagai je haha

CT NORAMIZA said...

diana - betul tu d, mmg setuju sgt2 :)

CT NORAMIZA said...

yati - apa lak, yg kita beremail2 2 org tu, sbb ada info lah tu :)

maslinamansor said...

bila dah start blogging nie... kadang2 rasa seronok lak...
member pun ramai dikalangan yang xberapa nak kenal... jadi kenal...
xkira usia, jantina...

CT NORAMIZA said...

mas - betul tu, dulu2 mcm segan2 gak nk tinggai comment kat blog org lain, tp la ni, rasa syok plak sbb dah kenal kan?