Friday, March 5, 2010

laksa kak su, kuala perlis

aku 'terpengaruh' ngan leed, bila dia letak n3 laksa kak su ni, dan2 tu aku tanam azam, aku nak p gak bila aku balik kangaq.

hehehe akhirnya tercapai gak cita2 aku, bukan senang o nak makan laksa kat luaq, sbb sebut ja aku teringin nak makan laksa, mak dan2 tu nak buat sendiri, aku cakap kat dia, aku x larat nak tolong (cubaan2 meracun fikiran mak x bg dia buat laksa sendiri), pastu dia kata x pa dia buat sendiri.

aku kata x maulah, aku nak makan kat kola perlis, last2 nak x nak, dia ikut ja cadangan aku tu. yessss

saja ja aku belanja depa minum petang. 11 org makan + minum, tambah 3, budak kecik punya 1, bungkus 3, telur rebus 5, RM58, murahkan?? tu yg bestnya kat perlis, makan still murah nak mati. :)



kakak aku ngan anak2 dia, yg lelaki 'terlindung' kat sebelah adik aku, gatai, malu x bertempat.



tatak! :)



abang (ipaq), yg sgt caring.



ni la manusia, dah makan separuh, baru teringat nak ambik gambaq, suspek utama x lain x bukan mr shaifull. sedapkan??? kalau aku di tempat klinda, sejuk mejuk, tgk plak gambaq laksa ni, ya allah, meleleh ayaq liuq ngan ayaq mata sekaligus :) wargahkahakhaka...



aku sibuk ngan anak, dia sibuk bergambaq sana sini.



dah kenyang, jom balik! :)

opsss gambaq tuan tanah, musti ada :)

24 comments:

maslinamansor said...

laksa perlis paling sedap kat kola perlis... terpilih...

Kedai cendoi ada situ lagi ker...?

Wanniey said...

wah best nyer... sedap ker???? naper x tapau tok org... pos la sebarang dua..

CT NORAMIZA said...

mas - tau x pe :) wargahakhakah

kedai cendoi? x dak pun

CT NORAMIZA said...

wani - takut basi :)

Bai said...

sedap nya..lama tak g sana..ada try tepung bungkus? sedappppppppppppppppppp :D

intan said...

adoi...ngidam dah nak makan laksa kuala perlis nie...ade lak yang wat entri pasal laksa...xpe2 sabaq je lah..balik kampung nti nak kna pi perlis gak lah..adeh2...

erlyda said...

aishhh dah lama tak makan laksa..terliur la kak oii

yong said...

ct laksa kak su ni mmg sedap...kalu adik aku balik mmg aku kirim sekilo dua bw blk putrajaya....onthe way balik mesti singgah amik laksa dulu..heheheh...

CT NORAMIZA said...

bai - tepung bungkus? x dak pun, yg ada pulut udang, tp dah abis :( nanes waaaa

CT NORAMIZA said...

intan - la, siannya, nnt p tau, mmg sedap x terkata lah :) slurrppp

CT NORAMIZA said...

erlyda - dik, buat sendirilah, akak baru plan2 sendiri nak masak laksa weekend ni :)

CT NORAMIZA said...

yong - tu dia, overnya hang, aku x lah sampai level tu lg, tp buat camtu best gak kan? :)

yong said...

CT- ok what...cam tu...heheheh.. sampai kt putrajaya terus perangat pastu terus mkn...ulam2 semua dh ada..
thn lepas aku wt open house mkn laksa kola...aku order dlm 3 kilo...hahahahha...dpt la member2 aku mkn laksa kola...

CT NORAMIZA said...

yong - tu dia, siap buat open house lg tu :) lawak la hang ni

mama apih said...

besaq dah anak2 kak Pah, tak lmbt nak buleh menantu.....
waaa....dah lama tak mkn laksa...depa x bg, pantang...waaa....

CT NORAMIZA said...

dik ayu - pantang tau utk kesihatan kita jugak, x mudarat pun x makan laksa :)

mmg dah besaq pun, along dah 19 pun :)

yong said...

ct...janji aku senang..tak payah dok berpeluh2 masak..kihkihkihk

AkuPunyaCerita said...

lorr...mmg terliuq sungguh la ct ooii, dah lama tak pekena laksa ni. dok terasa2 kat tekak pulak...

CT NORAMIZA said...

yong - hehehe..nnt mai umah aku, kita masak laksa sama2 nak? :)

CT NORAMIZA said...

along - sian plak kat hang, jom kita masak laksa sama2 :) p google resepi cepat (mcmlah semua org x reti masak mcm aku)

♥SYAFIQAH ♥ said...

nak makan laksa gak :)

norhaizan said...

amboi mkn laksa kuala perlis..sedap kan kak CT...tambah ngn otak udang bertambah meletup..

CT NORAMIZA said...

syafiqah - jom jom :)

CT NORAMIZA said...

aizan - mmg pun, mmg sedap giler :) terliuqnyaaa