Thursday, March 4, 2010

malam pertama...

tanpa nasik! :) amboiii, kalau sebut pasai malam ja, dan2 tu semua klik nak baca apa yg jadi kan. x dak benda lain ka, aku tau, org pertama yg mai klik mesti along kan, kalau aku nak fitnah klinda, mesti dia tengah lena terbongkang la ni.

semalam kat ofis aku cuma makan nasi separuh, tp lauk x blh blah, ayam masak merah, tahlah, aku rasa mcm x kena ja, sbbnya kalau betul aku nak diet, mana boleh makan ayam kan? ke aku salah? patutnya kena makan vegetables byk2lah kan?

berat terkini, 55kg, terima kasih pada penimbang jusco yg x penah nak tipu aku, kotlah nak tulis kat situ 45kg ke, sedap gaklah aku baca, ni x, sepanjang masa asyik betoiiiii ja, hang x penat ka jadi penimbang? sekali sekala menipu apa salahnya.

aku punya azam jgn hangat2 taik ayam dahlah ct oi, nak turun sampai berat aku yg biasa b4 pregnantkan rifqy, 48kg, tp yg paling penting, perut tu mesti kempis dan ramping, ada beran??? matila nak turun sampai 48kg dgn perut yg kempis ramping, ish takutnya aku.

sbb aku gatai tiba2 nak diet??? my fisioterapis bgtau aku, aku kena kurangkan berat badan, jgn gain weight, takut makin sakit lg kalau berat badan bertambah, pertambahan umur pun blh jadi salah satu faktor yg menyakitkan gak, habih tu, umur mana boleh diet kan??? aku buat camna pun, x kan aku boleh jadi sebaya ngan rifqy, tp bila dia sebut bab berat badan + umur = sakit, dan2 tu aku insaf.

sambil pegang tasbih aku renung nasib diri, kalau mcm tu ja gaya makan aku, mau terpenyek terus tulang tu, maklumlah nak tampung berat badan aku lg, berat badan rifqy lg, berat badan mr shaifull lg, opsss terlebih sudah.. :)

so nak x nak, aku kena diet, sbg permulaan, semalam dinner aku hanya minum 1 mug milo ais, dgn 1 bijik celebrex & 1 bijik ubat saraf. pastu tdoq. kita tgk malam ni plak, success ke x misi aku ni?

p/s : ya allah ya tuhanku, jauhkanlah aku dr godaan2 makan dr org2 yg berkenaan..amiin



nak kurus nak kurus nak kurus

hehehe..sian rifqy, jln di khalayak ramai pakai diapers ja, kalau nak terus pakai swimming trunk takut kencing sana sini, jln selamat, pakai diapers dulu sayang no..

23 comments:

bukhairiah said...

GO GO CHAYYOK

ceh tajuk xtahan..igt nk ulang kenangan mlm ptama td..hehehe bisakah?

erlyda said...

fuh..makin cun laa nanti ;p

honeylanz said...

nak kurus jugak..nak jugak...

AkuPunyaCerita said...

sungguh aih ct...laju ja aku klik td...hahahaha

lg satu ct, jgn minum ais dan air manis langsung2! Cepat la turun...hehehe, aku sendiripun tak terbuat, ais sedap tu, tambah cuaca panas la ni...sluurrppp

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - amboi, mana boleh, dua posen :) hehehe..

CT NORAMIZA said...

erlyda - sekarang cun ke dik oi???

CT NORAMIZA said...

has - jom kita sama2 turunkan berat badan (bglah aku kekuatan ya allah) :)

CT NORAMIZA said...

along - benda lain hang blh suruh aku pantang, tp ais, ha tidakkkkkk, bfast pun aku minum ayaq ais, no no no... huhuhuuu

CT NORAMIZA said...

along, hang mmg pun, bab2 tu laju, cuba aku boh tajuk, taranum ka apa ka, tah2 2 3 ari kemudian baru hang click, pangggggg

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

skit jer nak kurangkan .. go ct .. gooooo insyallah boleh tue ;-)

maslinamansor said...

minum susu bebanyak... :)

p/s: mas sekarang dok p kat gym opis... kononnya nak turun berat badan... doakan mas... :)

CT NORAMIZA said...

diana - hehehe..agak2 boleh x d?

CT NORAMIZA said...

mas - bestkan ada gym buruk tu, dulu2 kmiza kat situ, x penah guna pun, rugi plak rasanya :) cepat mas, jom turun sama2

Bai said...

macam dah kurus je....tak dela mok sgt :P

CT NORAMIZA said...

bai - tu semua ilusi gambaq ja dik oi, x blh, fisioterapis tu tanya, "u mmg gemuk dr dulu ke?" x sentap ka dengaq soklan camtu :)

Anonymous said...

rifqy...malam ni kt 2 org jelah makan...takpelah ayah g beli spaghetti bebola daging kat pizza hut hot on wheel tu....air lak kita g beli ABC...pehhh sejuk je tekak nanti....

maslinamansor said...

kmiza... wah..ada orang nak makan berdua jer speghetti n ABC.. xtercabar ker...? :)

yanz said...

ish, yg x thn tu dgr soalan fisioterapis tu..hhahahahha...
tp btoi laa, ais tu lagi menggemukkan... nanti urat2 sume kembang, btoi ka?
ct, aku pon bdn naik bagai dipam-pam, pyh btol nk kurus, bli Clenx tea pon mls nk minum, tu yg payah...
ntahle, bila laa nk dpt kurus balik ni kan? hhahahaha...

yong said...

tak tahan tajuk tu....

hehehe...aku doakan hang berjaya... demi kesihatan betul tak...
aku dh ty kengkawan aku yg dh kurus.. depa kata mkn nasi sehari sekali ja...tp time mkn kena mkn at least buah-buahan...

CT NORAMIZA said...

anon - pendengki!!

CT NORAMIZA said...

mas - insya-allah, allah bersama org2 yg sabar..

CT NORAMIZA said...

yarn - tu lah pasai, rasa nak keluaq ayaq mata masa tu gak, gila keji punya soalan kat aku :) bab ais, aku x leh sokong hang, kalau org kata ais tu dadah, baru aku stop kot

CT NORAMIZA said...

yong - hehehe aku cuba tau, :)