Saturday, March 6, 2010

nak men ling!

rifqy mmg minat sgt main bowling, maybe sbb selalu tgk mr shaifull main2, pastu ikut mr shaifull p tournament walaupun x menang.

dah dia minat sgt nak main bowling, sampaikan kalau ada kat sports channel dia boleh duduk melangut diam2 dpn tv, aku pun belilah set bowling RM10 kat jusco tu, dah nak main sgt kan. mmg dia main, tp yg letih menyusun bendalah tu, kalau x aku, mr shaifull, tu dulu lah masa baru beli, bila dah lama sket, x kuasa aku nak menyusun benda tu, habih tu benda lain x payah buat???

dia pun berdikari susun sendiri, jatuhkan pin x guna bola pun bila dah lama2 tu, dia main tendang ngan kaki ja, pastu bila dah lama sket lg, pin tu dah jadi mcm2, blh jadi mic utk nyanyi, boleh jadi tu blh jadi ni, blh jadi apa saja, nak x nak, tukaqlah RM1 dpt 1 token kat jusco, layan dia main benda yg lbh realistik.





nasib baik benda tu di khalayak ramai, kalau x berapa open sgt, aku x kisah takat nak challenge nama budak yg paling atas tu, alah takat score 200 lebih, apalah sgt, tunggulah nnt, aku nak break record kat situ, mmg aku x puas hati sgt2, budak kecik mana boleh leading, tu namanya x hormat org yg lbh berusia :)

rifqy punya score boleh tahan, 150 ke 160 tah, tp mmg ok kalau dia x main balinggggg ja. rifqy nnt kita p lg ok. :) mommy nak main sekali blh x?



my, ner ball? (lidah juluq keluaq sket bila sebut ball)

17 comments:

maslinamansor said...

waaa... bersiaran dari rumah...

aik!!! tinggi lak rifqy nak baling bola... ke dia pijak atas sesuatu..?

zailamohamad said...

dah ada berokband ke akak??
chomel je Rifqy main bowling tu, boleh dah asah bakat tu, mana tahu someday boleh jadik pemain bowling negara ke, heheheheee

Zura Hasan said...

Huhh kak..baru blh bukak blog akak...kalo tak lmbtnya nk loading...hehehe...bagus la rifqy dh ada hobi...kalo btl2 leh la mommy tumpang sekaki nnt....

Wanniey said...

Cute nyer rifqy...

yong said...

bakat terendam tu....hehehe...rifqy...jgn bagi mommy hang main tau...wt malu ja...hehehe

CT NORAMIZA said...

mas - mmg setakat tu ja ketinggian bowling tu mas, mmg cukup2 utk dia :)

CT NORAMIZA said...

zaila - insya-allah, hehehe sbb mmg dia minat sgt ngan bowling tu. mana ada berokband, ala mcm x biasa :) waragghkahkahk

CT NORAMIZA said...

zura - hehehe tumpang apa tu?

CT NORAMIZA said...

wani - :)

CT NORAMIZA said...

yong - ala hang tu dengki, blm try blm tau, jom la lawan :)

Anonymous said...

bab tak menang tu tolong senyap sikit.....org lain pun kalah jugak......awak tu lg teruk dgn rifqie pun belum tentu menang....nak fivee..

Anonymous said...

bab tak menang tu tolong senyap sikit.....org lain pun kalah jugak......awak tu lg teruk dgn rifqie pun belum tentu menang....nak fivee..

CT NORAMIZA said...

anon - eleh, x delah ai mangkuk sampai camtu sgt, kalau berani jomlah ari sabtu ni nak???

Anonymous said...

WAKAKAHHHH AYAT STANDARD UTK MEROBEK POKET PAKCIK....ADA AKU KESAHHHHHH

CT NORAMIZA said...

anon - aku pun x kesah, jomlahhhh, sian eqy

yanz said...

haa, best main boling ni...ank aku pun suka main boling yg ni...ye laa, nk main yg real boling, tak terdaya angkat, berat. hehheh..

CT NORAMIZA said...

yarn - kalau rifqy, kalau yg betul punya tu, dia x angkat yarn, dia tendang ja, tu yg masalah tu :)