Tuesday, April 6, 2010

rasa nak lempang org, nasib baik x sihat!

dulu bila CPM cerita pasal budak salesgirl yg mulut cam longkang teguq2 anak dia minum susu, aku pun ikut sekali hangin. tp blh control lg sbb x dak di lokasi kejadian.

tp bila kena anak sendiri, rasa nak terajang ja laju2 biaq sampai tercabut terusss tulang belakang ni pun x pa. annoying ok!

ari tu kat jusco, saja aku belek2 corset, konon2 nak test la, blh pakai sambil mencantikkan (cantek kerrr?) dan membetulkan gak postur aku sepanjang hari. rifqy dlm stroller, mr shaifull seperti biasa, gents. aku tolak stroller sambil tgk barang.

sekali "pompuan penjual" ni dgn rasa x bersalahnya dgn customer, boleh selamba pepek mak dia ja cakap, "eee abang ni dah besar pun duduk dlm troli lg". troli ok, bukan stroller tp troli, apa ingat anak aku barang kat supermarket ka duduk dlm troli, satgi dgn2 troli dgn hang sekali aku tolak masuk 7 kaki bawah tanah.

pastu aku biasala kan, klinda tau sgt perangai aku, mesti menjawab, "biarlah duduk dlm ni, senang, kang kena curik sapa yg nak jawab". aku gak yg nak mengongoi sorang2 kalau busuk masam tu hilang. ala lgpun peduli apa aku, kalau anak aku duduk dlm stroller ke x duduk dlm stroller ke, hang tetapppppp "pompuan penjual", bukannya blh naik pangkat jadi manager jusco pun kan!!!

ari sabtu lepas, dlm sakit2 tu aku gedik kat mr shaifull nak beli baju baru, konon2 nak kena p kursus, sekaliiiii kursus tukaq plak, x jadi kat hotel, buat kat agrotek, lorrr dan2 tu aku x blh p, dahlah x sihat, satgi buatnya malam2 aku sakit, x ke menyusahkan semua org termasuk laki aku sekali nak ambik aku kat sana lak. sedih la jugak x dpt p kursus, dahlah sehari pun aku x kursus lg dlm 2010 ni.

tp setiap kejadian tu ada hikmahnya. hikmahnya ialah, aku dpt baju baru :) wargahkahakhakahka alhamdulillah. err pastu blh lunch kat Manhattan Fish Market, kata celebrate birthday kannn? maksudnya x payah bersusah payah makan di rumah, bukan kah byk hikmahnya di situ kawan2? :)

ok2 balik pada cerita asal. masuk dlm lif, rifqy tdoq, biasalah dia, mesti ada seketul bolster peneman dia dr dulu hingga kini. aku x kisah, asalkan dia x kacau aku ngan mr shaifull nak berjalan sambil shopping, biaqlah dia nak peluk bantal tu, lgpun x kacau ganggu hidup org lain kan.

tp ada sorang makcik ni yg x puas hati sbb dia dah puas hidup aku rasa. masuk dlm lif, dahlah sembang ngan anak dia mcmkan tgh masak sayur kangkung kat umah, lantaklah kan. sekali pusing kat aku, berapa thn ni, aku jawab dgn muka toya sbb x dak mood tp masih tau lg nak hormat org, maklumlah x sihat. :)

eee besarnya, mcm anak polan polan, dah besar mcm org keja2. aku sabaq lg, tp aku toleh tempat lain sbb malassss. sekali dia bisik2 ngan anak dia, tp cara dia bisik tu, satu lif blh dengaq.

jgn ajar camtu, susah nak berjalan, nnt nak tdo je nak kena ada, susah. naper, yg tu (sambil jeling kat stroller rifqy) ada ke? ada tu ha. (sambil buat isyarat mata tgk kat stroller rifqy lg).

ish ish ish, sudah2lah makcik, drpd makcik dok jaga tepi kain anak saya, baiklah makcik p beli stroller satu utk cucu makcik yg dokkkkkk la kena dukung 24 jam tu, 'menyusahkan' ok nak dukung anak sana sini sambil shopping. errr lg satu makcik, saya x mintak duit makcik pun nak beli bantal peluk tu, so tolong jaga sket ur big mouth tu ye.

aku x suka org2 yg mcm ni, sbb aku x penah nak suka hati komen anak org, x penah nak teringin jenguk stroller anak org lain, sbbnya aku ada byk keja lain nak buat, selain dr nak AMBIK TAU HAL ORANG macam MAKCIK tu. ASS HOLE!

8 comments:

BULLET said...

spisis ni ramai kat luar...mmg annoying..kite xkacau orang tapi orang yang sibuk2 citer pasal kite...ape kes la dorang tu...

yanz said...

biasa laa tu ct, kdg2 dorang ni mulut cm hape je, suka2 nk kata ank kita itu ini laa, padahal kita ni kalau tgk anak org, takde laa nk ckp apa2 pon, x kacau org pon..hape punya manusia laa, tak tau adab kan..

honeylanz said...

biasa gitu.. org tu rs mcm dia aja yg betul..dia aja yg pandai...dia aja yg bagus kan... has suka jwb.. ehh yg ni mahal tau sy beli...

* tp anak has main lampin all the time. yg tu murah aja..ahaks

mrs shaifull said...

bullet - tu la pasal, bak sebijik bullet, nak lupuskan terus, senang sket :) hehehe...

mrs shaifull said...

yarn - aku bukannya nak suruh dia puji anak aku pun, aku cuma nak suruh dia TUTUP MULUT dia ja, org lain pun x sakit hati kan yarn?

mrs shaifull said...

has - tah, cubalah buat hal sendiri, jgn sibuk hal org, sbb kita x sibuk hal org, org suka nak sibuk2 hal kita, menciikkkk! :)

zalifah said...

ct, masa 1st time aku bwk blk iqram kan..mmg p jln2 naik stroller tau..pastu ada makcik ni tegoq...biaq la dia jln...aku jwb blk...xpalah makcik satgi dia lari rata ilang nnti saya yg susah...ada gak budak kecik tegoq...adoi..keypo la depa ni...!

mrs shaifull said...

effa - aku pun x tau la depa ni prihatin terlebih, susahhhh, satgi kalau anak aku ilang, depa nak ka tlg cari? boringgg