Tuesday, May 11, 2010

hai!!!

hai! dah lama gila dan jarang gila aku update blog kan? x kisahlah, janji org tau aku masih ada di muka bumi ni, mmg aku malas tahap nak angkat bulu mata sendiri pun dah x daya, inikan plak nak pakai bulu mata pelesu mcm rozita che wan, laaaagilahh aku rasa azab.

tp masih ada benda2 tertentu yg aku rajin, insya-allah, paling aku rajin, makannn lah apa lg, tp baru nak belajaq menyesali takdir 2 3 hari ni bila aku rasa bontot aku lg berat dr rifqy. tp kalau betoi2 nak diet mmg x blhlah, asal aku nak diet ja, baru pasang niat sambil tambah nasi 3 pinggan, mr shaifull dah potong stim.

alahhh, x payahlah diet, mmm sedappp nasi panas ngan ikan bilis ni (see, nasi ngan ikan bilis pun aku dah tertambat hati, ni kan plak kalau dia panggang daging, masak sup tulang, sambal belacan, ulam, blm lg dia keletung keletang masak laksa sarawak), lglah membuak2 nafsu makan aku.

nama dia nak sokong aku diet, jgn haraplah, tp bila perut aku berlipat 3, dia gak nak komen, tp bila time makan, kalau aku x nak makan, dia panggei aku, dia tolong suap, manalah aku x meraih potensi nak berlawan ngan size peti ais kat dapuq tu. sket hari lg, rifqy dah x boleh beza mana satu peti ais mana satu mommy, time tu aku rasa, aku kena check taik lalat mcm yg kak d buatlah kot... :) wargahakhakahkah

p/s : sorry melalut, kepala tgh weng, dah 4 hari termasuk hari ni aku sakit kepala, mr shaifull kata aku kurang minum, aku dah minum 2 3 mug ayaq masak ari ni, balik ni kalau aku sakit kepala lg, siap dia!!!

12 comments:

Wanniey said...

huhu... kak miza org pon da gemuk gak... cm ner ni... x suka diet... x best... haha... tp gemuk pon x suka gak... cm ner ni????

p/s : kak miza org wat lg sesi vote mengvoting ni... sila la eh... kekwn kak miza yg nk lain pon leh la tlg vote mengvoting kat blog saya yg x seberaper tu.. opps.. promote blog lak.. :P sori eh k. miza

Bai said...

gila lama tak update. ades cerita pasal makan..dushhh!! tembak kang..dah lapa

maslinamansor said...

welcome to da group... :)
Aik! takkan la saiz nak jadi cam mas dah...

Willie a.k.a Reptoz said...

Lama jua kitak x pergi blog aku.

AiNeRzA said...

Akak...dok baca macam rifqy nak dapat adik jer...yer? Hhihihi...sy review blog akak...singgah yer..

Nurhayati said...

persoalannya

sape harus dipersalahkan?
a. mr shaifull
b. mrs shaifull
c. rifqy
d. blog
e. kesemua di atas..

hihihi

mrs shaifull said...

wani - oklah tu org dah gemuk, ni yg probnya, akak yg gemuk, kan ke susah tu? :) heheheh...kalau org yg gemuk, gasak dialah (mesti wani tension je)

mrs shaifull said...

bai - apa main tembak2 ni, ingat main game token ke boleh tembak suka2 ati? :p

mrs shaifull said...

mas - x sampai lg kot, cuma besaq sket dr dulu (lariiiiii)

mrs shaifull said...

willie - sorry bro, nang kamek lelah juak, sikda pegi cney2 :) kelak kamek dtg ok!

mrs shaifull said...

ainerza - he's the one n only!...

mrs shaifull said...

yati - aippp apa main2 kuiz kat sini plak? aippp