Wednesday, May 12, 2010

x dak tajuk pun boleh publish kannnnnn

aku betul2 tandus la ni, tandus dan gersang, sampai x tau nak update apa, tp nak pok pek gaklah kat sini, walaupun hangpa bukannya boleh dengaq suara aku pun, tp bila dah baca tu, still can imagine mcm mana aku bercakap kan? :)

- ada yg tag aku, ada yg bg award suruh aku ambik, tp aku mintak maaf sangat2, sampai ke hari ni aku x buat2 lg, jgn terasa hati, jgn sedih, jgn ambik hati, aku mmg tgh down la ni, bukan setakat nak blogging, nak masuk office pun mmg aku dah x lalu, aku x tau lah kot2 ni salah satu simptom nak mati ke hapa, nasiblah beli umah tu guna govt loan, kalau pinjam kat ah long bukit beruntung aku rasa dah lama dah mati, mmg x sempat nak rasa simptom pun

- aku ada terbaca kat satu blog ni, dia kata ada yg bila reply comment, suka reply satu2, mcmkan ada 72 comments, padahal half tu org punya, half lg reply dr tuan blog. ok bg aku plak, dlm mereply comment ni, semua org ada cara masing2, ada yg tunggu sampai 30 org comment, pastu dia reply 1 ja, buatnya aku ada tanya pasal tips apa2, jenuh gaklah meraba celah bedah nak tgk mana satu yg dia reply utk aku. ada gak yg bila org comment, x penah reply, ada gak yg 1 comment 1 reply, 20 comments, 20 replies, haaaa yg tu aku.

aku rasa cam serba salah plak, kalau aku reply utk 4 org dlm 1 comment, sbbnya tu salah satu cara aku nak appreciate followers aku, readers aku, kawan2 aku, so aku rasa x salah kalau comment dr setiap org aku reply satu satu. aku selesa ngan cara tu, sbbnya readers yg leave comments ni, depa baca blog aku secara berasingan, di tempat yg lain2, bukannya depa berkumpul kat satu tempat, sorang baca, ramai2 dengaq, so aku rasa mcm x fair plak kalau aku reply secara berjemaah. :)

- bila aku pakai kasut tinggi dari selipar jamban, mr shaifull kata aku degil, yessss mcm dia x kenai aku. tagline aku tu, degilllll :) dia mungkin org yg ke 50 dah kot kata aku degil, sbb kalau yg ke 44, mesti aku baru nak belajaq2 jadi ketegaq kot la ni, tp masalahnya dr dulu kala lg, mmgggg org tau sifat aku yg satu tu, aku x nak ubah, sbb degil aku ni kadang2 bawak rahmat gak kat aku (gila kot).

sampai penah kakak yg serumah ngan aku masa dara dulu (masa kat damansara damai dah x dara :) wargahkahakhaka), dia siap bg nasihat pong pang pong pang kat aku, tp last2 dia sendiri yg cakap, ish budak ni degil ni, tgk mata pun dah tau, padahal aku x cakap apa2 pun kat dia, dan yg aku heran pulak tu, yg dia bersungguh nasihat aku masa tu, dia nasihat apa ha??? ishhh mcmlah aku jahat sgt, tu yg aku x puas hati ni

hmmm tiba2 plak rasa nak p borak ngan kakak2 tu, boring plak aku dok congok kat sini, nnt bila ada idea aku update lg lah.

p/s ainerza, thanks for reviewing my blog! kalau ada masa, buatlah lg :)

14 comments:

AkuPunyaCerita said...

bab nak reply comment tu, ikut suka tuan punya blog lah, yg dok saybok pasai pa, kl rasa nak muntah baca, toksah baca, bukan susah pun, dok semak kepala otak pikiaq pasai org buat apa? payah la org kita ni...

maslinamansor said...

siapa lak yang bagi komen cam tue...?

honeylanz said...

has reply komen ikut dang. ms sempat dulu... ada 1 lawan 1..heheh ada yg berjemaah gitu. bkn berjemaah lg afdal ke..hehhehehe

AiNeRzA said...

adoi la...ada jugak orang ambik hal pasal komen tu...adoiiiiii...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adeh pada kita laks terpulang ler tuan punya blog nak reply komen camner pun .. hak memasing janji bahagia ;-)

~adda~ said...

Betul la kak.akk tak ckp pun arda dh bygkan mulut akk...hahaha..

aikkk...psl komen pun dok gaduh.adat la kak..tp kdg2 paling tak best bile komen tak de reply apa2...
lg la teruk...hehehe...

mrs shaifull said...

along - fuyooo kawan aku emo lah, relaxlah, kita hormati pendapat dia, kita kan negara demokrasi :)

mrs shaifull said...

mas - bukan dia komen, cuma dia utarakan pendapat dia, x pa la, tu pendapat masing2kan?

mrs shaifull said...

has - yes, 27 kali ganda pahalanya :) wargahakhakahk

mrs shaifull said...

ainerza - x pa, akak x kisah pun, dia bg pendapat dia, akak bg pendapat akak sendiri :)

mrs shaifull said...

diana - hehehe...sbb blog kita, komen kita kan? :)

mrs shaifull said...

adda - hehehe...dah agak dah

Nurhayati said...

hihihi ada citer ape..kalau tak, takde la entry ni..;)

ish ape kata mati2.. kalau yati lagi besar dari ct dah kena sepak tau..

bab komen.. yati ni ikut suka..kekadang balas..kekadang tak balas langsung.. mesti orang nak bagi komen pun dah malas kan.. hihi

mrs shaifull said...

yati - nangeh sembam muka kat tilam (aku lg besar dr yati) waaaaaa...